Всім нам відомий салат заграє по-новому, якщо додати в нього екзотичні інгредієнти, але що якщо покласти в нього самий звичайний продукт? Сьогодні ми навчимося готувати олів’є з яблуками, рецепт якого ви знайдете в нашій статті, і дізнаємося, чим можна доповнити цей салат, зробивши його більш цікавим. Так як основним м’ясним інгредієнтом може бути і курка, і ковбаса, і відварна яловичина, смак закуски буде змінюватися, тому додаємо те, що більше подобається.
Яблуко надає салату соковитість незалежно від того, якою буде закуска: м’ясний або вегетаріанської, легкої або ситної. Воно однаково добре поєднується і з авокадо, який можна додавати замість яєць в пісний салат, і з яловичиною, відтіняючи її смак і структуру.
Спочатку зробимо салат за класичним рецептом, а яблука нам в цьому тільки допоможуть.
Олів’є з м’ясом і яблуком
Складові
- Телятина відварна – 250 г + –
- Картопля – 3 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Зелений горошок – 1 банка + –
- Майонез – 3-4 ст.л. + –
- Яблуко зелене (невелике) – 1 шт. + –
Як готувати олів’є з яблуком
- Телятину краще відварити заздалегідь, щоб до моменту початку приготування салату вона вже встигла охолонути. Шматок повинен бути пісним, без жиру, зв’язок і плівок.
- Варимо разом морква, картопля і яйця.
Овочі можна зварити в пароварці, так вони краще збережуть свій смак – він залишиться більш насиченим. Все тримаємо на маленькому вогні до готовності, потім зливаємо, охолоджуємо і чистимо.
- Тепер починаємо нарізати інгредієнти для салату. Відварені овочі ріжемо на дрібні кубики, так само, як і м’ясо. Добре, якщо вони вийдуть одного розміру, так салат буде виглядати більш естетично.
- Цибулю чистимо і шаткуємо. Найкраще ошпарити його окропом. Для цього складаємо вже порізаний в чашку і заливаємо на 5 хвилин. Проціджуємо, даємо стекти і відправляємо в салат.
- Яйця нарізаємо на кубики або подрібнюємо виделкою. У першому випадку вони будуть відчуватися в закусці краще, у другому стануть майже непомітними.
- Яблуко моєму, витираємо насухо, прибираємо серцевину і ріжемо, як картопля.
- Відкриваємо банку горошку, зливаємо рідину і викладаємо зерна до решти інгредієнтів.
- Все солимо, перчимо, заправляємо майонезом і перемішуємо.
Готову закуску перекладаємо в красиву салатницю, прикриваємо плівкою і відправляємо в холодильник. Потрібно, щоб салат як слід охолов і настоявся.
Подаємо через 20-30 хвилин, розклавши по порційних тарілках.
Не менш смачним вийде і інший салат з яблуком.
Читайте ще схожі записи:
Готуємо олів’є з ковбасою
Класичний олів’є з сьомгою
Як готувати класичний олів’є
Олів’є з куркою і яблуком
- Ставимо варитися 3 яйця, 3 картоплини і 1 морква.
Поки продукти готуються, займемося куркою.
Це може бути і зварене на пару філе (300 г) і спечене в духовці. В останньому випадку м’ясо вийде більш соковитим і ароматним.
- Ділимо курячу грудку на два рівних шматка, солимо, перчимо, заправляємо за смаком зеленню, змащуємо маслом (за бажанням). Загортаємо у фольгу і випікаємо 25 хвилин в розігрітій до 220 ° С духовці. Потім виймаємо і даємо охолонути не розгортаючи. Так сік залишиться в м’ясі.
- Коли всі інгредієнти охолонуть, чистимо і нарізаємо овочі та яйця, дрібно рубаємо курку.
- Щоб зробити салат ніжнішим, додаємо в нього огірок. Своїм та витираємо його разом з одним зеленим яблуком і дрібно їх ріжемо.
В огірків обов’язково пробуємо шкірку: якщо вона гірчить, зрізаємо її, інакше салат буде зіпсований.
- На завершення викладаємо в закуску 5-6 ст.л. зеленого горошку, заправляємо майонезом так, щоб закуска була не сухою, солимо, перчимо і перемішуємо.
Охолоджуємо салат і подаємо в порційних тарілках, прикрасивши за бажанням кружечками огірка і свіжою зеленню.
Олів’є з яблуком і свіжим огірком виходить легким і по-весняному ароматним, а для пікантності можна додати в нього кілька рубаних пір’їнок зеленої цибулі. Звичайний ріпчаста буде відчуватися в ньому занадто грубо.
Ну, а якщо перед нами стоїть непросте завдання зробити пісний салат, яблуко підійде і до нього!
Пісний салат олів’є з яблуком
- Відварюємо 3 картоплини і 1 морква до готовності, охолоджуємо і дрібно рубаємо на кубики.
- Замість яєць скористаємося авокадо. М’який смак цього плоду прекрасно доповнить блюдо, не змінивши його. Щільний, але не жорсткий авокадо чистимо, виймаємо, розрізавши на половинки, кісточку і ріжемо на кубики.
- Замість м’яса скористаємося червоною рибою: слабосоленої фореллю або сьомгою. Ріжемо на шматочки 250г риби і втручається її в салат.
- На такий невеликий об’єм вистачить і ½ зеленого яблука. Подрібнюємо його. Огірок до складу можна додавати, а можна обійтися без нього, смак від цього не постраждає.
- Викладаємо 4-5 ст.л. зеленого горошку, зовсім трохи подсаливаем і заправляємо пісним або веганським майонезом.
Охолоджуємо і подаємо, прикрасивши в салатниці гілочкою петрушки і скибочками червоної риби. Смачного!
Для тих, хто постить пропонуємо ще кілька варіантів полегшеного олів’є.
- Салат олів’є з червоною рибою
- Приготування олів’є з сьомгою
- Рецепт вегетаріанського олів’є
- Салат олів’є: рецепт для тих, хто поститься
- Олів’є: рецепт з креветками
- Олів’є: салат з кальмарами
Як бачите, олів’є з яблуком може готуватися за різними рецептами. Вибираємо той, що більше до душі і пробуємо приготувати, адже робиться салат досить швидко і просто! Тим більше, що в якості м’ясної складової можна скористатися традиційним варіантом і покришити в салат варену ковбасу.
Пробуйте і насолоджуйтеся новими апетитними стравами, друзі!