Як зробити салат «Мімоза» з відвареної рибою

Салат мімоза рецепт з відвареною рибою
У більшості варіантів даного салату рясніють такі жирні і важкі для засвоєння інгредієнти, як майонез і консерви в маслі.

Останні можна вдало замінити, приклад тому – салат мімоза з відвареної рибою, в цьому ж рецепті майонез легко замінюється нежирною сметаною і сметанним соусом. Приготуємо улюблену всіма салатну закуску в більш корисному варіанті, замінивши консервовану рибку звареної власноруч, без додавання жирів.

Рецепт незвичайного салату «Мімоза» з відвареної рибою

Рецепт незвичайного салату

Складові

  • Рибне філе – 300 г + –
  • Яблука – 1 шт. + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Майонез «Провансаль» – 8 ст. л. + –
  • Морква – 2 шт. + –
  • Сметана нежирна – 4 ст. л. + –
  • Картопля – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Лимонний сік – 1 ст. л. + –
  • Кріп і зелений лук – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –

Як виготовити листковий салат мімоза з вареною рибою

Як рибного інгредієнта в даному рецепті використовуємо будь-яку рибу: горбушу, скумбрію, минтай і т. П., Головне – щоб вона була без кісток.

Майонез можна повністю замінити сметаною, присмачивши її 1 ч. Л. готової гірчиці. Готуємо покроково салат мімоза, де перший шар – це риба, по нижчеприведений рецептурою.

  1. Змішуємо до однорідності сметану з майонезом.
  2. Розминаємо відварну рибу, вільну від кісточок, виделкою і викладаємо в салатник або салатну форму. Змащуємо її сметанно-майонезним соусом.
  3. Очищаємо варені круто яйця від шкаралупи, поділяємо жовток і білок. Натираємо білки на крупній тертці, жовтки подрібнюємо за допомогою дрібної терки.
  4. Окремо трьом очищену картоплю, яблуко і морквину на крупній тертці.
  5. Подрібнюємо цибулини, з’єднуємо з яблучною масою і лимонним соком.
  6. Укладаємо поверх рибного шару морквяний, білковий, яблучно-цибулевий і картопляний шари. Кожен подсаливаем, присмачуємо перцем і промазуємо сметанним соусом.

Як приготувати салат мімоза з відвареної рибою - класичний рецепт

Посипаємо верхній шар тертим жовтком, прикрашаємо кропом, зеленою лушпиння нарізкою і прибираємо на годинку в холодне місце. Після накриваємо стіл і кличемо домочадців дегустувати оновлений салат мімоза, приготований за рецептом з вареною рибою.

Дієтичний салат «Мімоза» з відвареної рибою

Заздалегідь відварюємо філе будь-якої нежирної риби, морквину і яйця. В якості заправки використовуємо низькокалорійний або домашній майонез, зроблений власноруч з яєць, гірчиці і нерафінованої олії.

Важкий картопля в рецепті замінений легкими яблуками. Їх, до речі, беремо або солодкі, або кисло-солодкі, а от рибу можна взяти будь-яку. 

Складові

  • Варена риба – 400 г;
  • Куряче яйце – 5 шт .;
  • Морквина варена середня – 3 шт .;
  • Лук середній – 1 шт .;
  • Сир твердого сорту – 150 г;
  • Майонез низькокалорійний – 400 мл;
  • Яблука середні – 2 шт .;
  • Трохи кропу.

Покрокова технологія приготування домашньої мімози з вареної риби

  1. Розламуємо рибне філе на шматочки і кладемо на дно салатник.
  2. Нарізаємо очищену цибулину дрібними кубиками, витримуємо в окропі кілька хвилин і зливаємо воду. Кладемо цибульку на рибний шар і гарненько промазуємо майонезом.
  3. Трьом очищену морквину на середній тертці і укладаємо в салатник. Змащуємо майонезом.
  4. Очищаємо курячі яйця від шкаралупи, поділяємо білки і жовтки. Натираємо білок на середній тертці і додаємо до морквині. Промащуємо шар майонезом.
  5. Трьом яблучка на тій же тертці і кладемо в салатник.
  6. Покриваємо яблучний шар сиром, натертим на дрібній тертці.
  7. Рясно змащуємо майонезом і посипаємо тертими на дрібній тертці жовтками.

Як зробити салат «Мімоза» з відвареної рибою

Ставимо дієтичну мімозу з відвареної рибою, приготовлену без картоплі і жирного майонезу, в холодне місце. Через три години, коли блюдо гарненько просочиться, прикрашаємо його Кріпно гілочками і ставимо на стіл.

Смачного!