У більшості варіантів даного салату рясніють такі жирні і важкі для засвоєння інгредієнти, як майонез і консерви в маслі.
Останні можна вдало замінити, приклад тому – салат мімоза з відвареної рибою, в цьому ж рецепті майонез легко замінюється нежирною сметаною і сметанним соусом. Приготуємо улюблену всіма салатну закуску в більш корисному варіанті, замінивши консервовану рибку звареної власноруч, без додавання жирів.
Рецепт незвичайного салату «Мімоза» з відвареної рибою
Складові
- Рибне філе – 300 г + –
- Яблука – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Майонез «Провансаль» – 8 ст. л. + –
- Морква – 2 шт. + –
- Сметана нежирна – 4 ст. л. + –
- Картопля – 2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Лимонний сік – 1 ст. л. + –
- Кріп і зелений лук – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
Як виготовити листковий салат мімоза з вареною рибою
Як рибного інгредієнта в даному рецепті використовуємо будь-яку рибу: горбушу, скумбрію, минтай і т. П., Головне – щоб вона була без кісток.
Майонез можна повністю замінити сметаною, присмачивши її 1 ч. Л. готової гірчиці. Готуємо покроково салат мімоза, де перший шар – це риба, по нижчеприведений рецептурою.
- Змішуємо до однорідності сметану з майонезом.
- Розминаємо відварну рибу, вільну від кісточок, виделкою і викладаємо в салатник або салатну форму. Змащуємо її сметанно-майонезним соусом.
- Очищаємо варені круто яйця від шкаралупи, поділяємо жовток і білок. Натираємо білки на крупній тертці, жовтки подрібнюємо за допомогою дрібної терки.
- Окремо трьом очищену картоплю, яблуко і морквину на крупній тертці.
- Подрібнюємо цибулини, з’єднуємо з яблучною масою і лимонним соком.
- Укладаємо поверх рибного шару морквяний, білковий, яблучно-цибулевий і картопляний шари. Кожен подсаливаем, присмачуємо перцем і промазуємо сметанним соусом.
Посипаємо верхній шар тертим жовтком, прикрашаємо кропом, зеленою лушпиння нарізкою і прибираємо на годинку в холодне місце. Після накриваємо стіл і кличемо домочадців дегустувати оновлений салат мімоза, приготований за рецептом з вареною рибою.
Дієтичний салат «Мімоза» з відвареної рибою
Заздалегідь відварюємо філе будь-якої нежирної риби, морквину і яйця. В якості заправки використовуємо низькокалорійний або домашній майонез, зроблений власноруч з яєць, гірчиці і нерафінованої олії.
Важкий картопля в рецепті замінений легкими яблуками. Їх, до речі, беремо або солодкі, або кисло-солодкі, а от рибу можна взяти будь-яку.
Складові
- Варена риба – 400 г;
- Куряче яйце – 5 шт .;
- Морквина варена середня – 3 шт .;
- Лук середній – 1 шт .;
- Сир твердого сорту – 150 г;
- Майонез низькокалорійний – 400 мл;
- Яблука середні – 2 шт .;
- Трохи кропу.
Покрокова технологія приготування домашньої мімози з вареної риби
- Розламуємо рибне філе на шматочки і кладемо на дно салатник.
- Нарізаємо очищену цибулину дрібними кубиками, витримуємо в окропі кілька хвилин і зливаємо воду. Кладемо цибульку на рибний шар і гарненько промазуємо майонезом.
- Трьом очищену морквину на середній тертці і укладаємо в салатник. Змащуємо майонезом.
- Очищаємо курячі яйця від шкаралупи, поділяємо білки і жовтки. Натираємо білок на середній тертці і додаємо до морквині. Промащуємо шар майонезом.
- Трьом яблучка на тій же тертці і кладемо в салатник.
- Покриваємо яблучний шар сиром, натертим на дрібній тертці.
- Рясно змащуємо майонезом і посипаємо тертими на дрібній тертці жовтками.
Ставимо дієтичну мімозу з відвареної рибою, приготовлену без картоплі і жирного майонезу, в холодне місце. Через три години, коли блюдо гарненько просочиться, прикрашаємо його Кріпно гілочками і ставимо на стіл.
Смачного!