Добре, коли ви вмієте непогано варгане улюблені частування вашої родини або підносити їх для дорогих гостей, але так чи так уже вони вдалі? Якщо на носі чекає чергове свято і хочеться викликати у рідних і друзів вибух захоплення, то спробуйте сфабрикувати будинку смачний салат мімоза з креветками. На відміну від звичайного варіанту закуски, ця відрізняється особливою ніжністю, та й виглядає вона куди смачніше і привабливішим – справжня окраса вашого застілля!
Ну дуже смачний салат мімоза з креветками
Сам по собі цей салатик – вже традиційне блюдо на наших столах. Його так часто готують в вітчизняних сім’ях, що ні-ні, та й хочеться чогось новенького, щоб не пробувати вкотре одні і ті ж частування.
Однак не поспішайте списувати мімозу з рахунків – досить замінити один-два інгредієнтів, і перед вами виявиться така закуска, що і в елітний ресторан не соромно її внести в меню!
Крім поліпшеного зовнішнього вигляду, мімоза з креветками має і більш виражений смак – ніжний, практично повітряний. Зовсім не такий, як якщо готувати салат зі звичайною недорогий консервою рибки.
Крім усього іншого, креветочки можна використовувати і для прикраси салату, щоб натякнути дорогим гостям, що їх чекає всередині. Повірте, від такої смакоти вже точно не відмовиться ніхто, і витрачені кошти з лишком окуплять хвалебні оди задоволених і ситих домочадців!
Салат мімоза, найсмачніший рецепт з креветками
Потрібно по-справжньому красиве блюдо для святкового столу? Тоді рекомендуємо робити мімозу з креветками. Причому не просто так, а в порційних прозорих келихах! Також замість них можна використовувати десертні креманки і взагалі будь-яку гарний посуд. Ви не просто почастуєте гостей справжньою смакотою, але і зробите це по-королівськи!
Складові
- Креветки – 500 г;
- Сир твердий ніжний – 250 г;
- Яйця курячі – 6 шт .;
- Масло вершкове – 0,5 пачки;
- Сіль за смаком;
- Майонез легкий – 1 банка;
- Перець чорний – за смаком;
- Лайм – 1 шт.
Як смачно приготувати салат мімоза своїми руками з морепродуктами
- Перед тим, як відварювати креветки, залишаємо кілька штучок для прикраси порційних келихів, а саме – по 1 креветці для кожного. Так наша мімоза буде ще більш шикарною.
- Ставимо на плиту каструлю з водою, трохи підсолюємо її і відправляємо в окріп промиті креветки, які варимо до готовності. Слідкуйте за часом – якщо морепродукт перетримати в киплячій воді, то він стане гумовим. Тому креветочки варимо недовго.
- Виймаємо їх з води, даємо їм трохи охолонути, після чого очищаємо їх, намагаючись, щоб морські дари залишилися целенькая. Запам’ятайте – такий дорогий продукт на денце келихів ми будемо укладати в цілому вигляді, що не перетирати креветки і не подрібнюйте їх, як рибу в інших рецептах!
- Почищені морепродукти прісиплем травами і трохи підсолити, а також збризніть парою крапель цитрусового соку і перемішати.
- Тепер прийшла черга курячих яєць. Їх ми опускаємо в киплячу воду і трохи солимо її (це допомагає зберігати тендітні шкарлупки целенькая). Варимо яєчка круто – не менше 10 хвилинок.
- Виймаємо їх з окропу, охолоджуючи під холодною проточною водою. Знімаємо тверду шкірку, відокремлюємо білкову частину від жовтка.
- Жовтки натираємо на середній тертці в окрему мисочку, а білки рубаємо ножем дрібним кубиком.
- Шматок твердого жирного сиру (зверніть увагу, що від смаку сиру буде залежати дуже багато чого!) Також натремо окремо в мисочку, скориставшись середньої терочкой.
- Прямо до нього натираємо і половинку бруска вершкового масла, після чого перемішуємо сирок з новим інгредієнтом.
- Викладаємо перший шар смачною мімози по келихах, опускаючи на скляні дена креветки. Краще, щоб вони займали приблизно четверту-п’яту частину келиха.
- Зверху трохи промазуємо креветки дієтичним майонезом без зайвих присмаків. Злегка солимо і перчимо.
- Поверх морепродуктів присипаємо накришений ножиком білочок, розклавши його також по всім порційних стаканчиках. Промащуємо майонезом, але не солимо і не перчимо.
- За білком викладається сир з маслом. Притрушуємо новий шар, і трохи змащуємо майонезом, щоб скріпити салат. Тільки врахуйте, що заливати соусом блюдо не слід!
- На самій верхівці нашої смачної королівської мімози виявляться натерті жовтки. Присипаємо ними келихи, але не змащуємо соусом. Замість цього зовсім небагато солимо і перчимо частування.
- Тепер прийшов час прикрасити нашу царську закуску! Промиваємо лайм під водою, обсушуємо, після чого нарізаємо фрукт на невеликі гуртки – стільки, скільки у нас буде гостей і келихів з закускою для них.
- У центр кожної порції кладемо зварену цільну креветочку (краще для цих цілей відібрати найбільші). А бортик келиха прикрашаємо скибочкою цитруса, трохи надрізати його.
Коли ваші домашні побачать на святковому столі такий шедевр – смачну мімозу з креветками, то будьте впевнені в тому, що блюдо стане фаворитом ваших майбутніх застіль!
Читайте ще схожі записи:
Рецепт салату мімоза
Найсмачніший салат мімоза, простий покроковий рецепт
Складові
- Креветки – 0,5 кг + –
- Яйця курячі – 6 шт. + –
- Майонез – 0,5 банки + –
- Твердий сир – 250 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
Як в домашніх умовах зробити ніжний салатик з креветками
- Креветки промиваємо під проточною водою, після чого відварюємо в каструльці з киплячою водою до готовності, намагаючись не перетримати морепродукт, щоб зберегти його м’якість.
- Остужаем креветки, чистимо їх, трохи солимо і перчимо, перемішуємо. Ми залишаємо інгредієнт лишитися неушкодженим.
- Курячі яйця промиємо під холодною водою, опустимо в каструлю з водою і теж зваримо – круто.
- Виймем їх, охолодити після цього і знімемо шкаралупу. Окремо натерти на тертці білок курячого яйця, а в іншу посудину натрем жовток.
- Твердий сир теж натираємо дрібною стружкою, при бажанні в нього можна додати трохи замороженого вершкового масла, натертого дрібненько, щоб мімоза вийшла ніжніше.
- На дно салатник укладаємо креветки, розрівнюючи шар і промащуючи його майонезом. Звичайно, при бажанні можна подрібнити морепродукт і зробити з нього стружку, але цільні креветки в мімози виглядають куди красивіше.
- Поверх морепродукту відправляємо курячий білок, промащуючи його зверху майонезом, після чого солимо і перчимо шар.
- Слідом за білками присипаємо салатик сиром. Цей шар ми теж смажена соусом, злегка розрівнявши його чистою ложкою.
- Завершальним штрихом стануть натерті жовтки, які і надають страві його «коронний», всім знайомий з дитинства вид. Цей шар ми не змащуємо майонезом.
Найкраще перед подачею дати дивовижної закусці злегка постояти в холодильнику.
Як бачите, смачний салат мімоза з креветками – рецепт не такий вже трудомісткий, скоріше навіть, готувати за таким варіантом ще простіше, ніж використовуючи традиційну рецептуру.
Смачного!