У першій статті ми вже розповіли про те, як пофарбувати мастику, щоб торт вийшов красивим, ошатним і дуже яскравим.
Тепер саме час приступити до роботи над деталями, і в першу чергу ми поговоримо про те, як зробити ручку для незвичайного торта «Чайник». Процес цей досить копіткий і трудомісткий, однак остаточний результат вас приємно здивує.
Про приготуванні інших містичних виробів для торта читайте на сайті.
- Святковий торт «Чайник» з мастики: етап 1 (фарбування мастики)
- Носик для мастичного торта «Чайник»: етап 3 з фото
- Кришка для торта «Чайник» з мастики своїми руками: етап 4
- Формуємо торт «Чайник» з готових містичних деталей: етап 5
- Як красиво прикрасити домашній торт «Чайник» з мастики: етап 6
Етап 2: Робимо ручку для торта «Чайник» з мастики
Торти Прикраса блюд Як приготувати … (секрети страв)
ЛюдмілаСтатьі автора
Складові
- – + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Починаємо робити ручку. За ідеєю, вона повинна бути більш насиченого кольору, ніж інші деталі. Тому додаємо барвник і вимішуємо з цукровою пудрою.
Розкачуємо ось таку ковбаску. На цьому етапі я особливо не намагалася дотримуватися пропорцій, тому що в ході роботи над ручкою все одно буде багато змін.
Відрізаємо зайву довжину і обов’язково ховаємо цей маленький шматок від повітря. Так-так, в пакетик його, в пакетик! Причому так щільно обтягуємо мастику поліетиленом, щоб не було і найменшого бульбашки повітря.
Наша ручка не повинна бути круглої, тому укочує наш «валик» качалкою.
Ножем або чим-небудь підручним (та хоч зубочисткою!) Намічаємо місця для майбутніх завитків.
Відокремлюємо із запасу мастики невелику кульку і пальцями звужуємо з одного боку. Вийшла така собі крапля.
З іншого боку приплющує, щоб майбутній завиток, немов «виростав» з ручки.
Водою змащуємо одну сторону деталі. Рідина починає розчиняти цукрову пудру і створює необхідну нам клейку плівку.
Наносимо на певний нами ділянку.
Вологим пензликом повторюємо контур завитка на ручці.
Ось тепер важливо, не втрачаючи жодної секунди, почати пальцями згладжувати місце з’єднання, інакше мастика стане липкою і з нею буде неможливо працювати.
Загортаємо «пелюстка» гострим кінчиком вгору. Щоб ручка впевнено тримала свою форму, в середину можна вставити дріт, попередньо обернувши її скотчем.
Мастика швидко сохне, тому, час від часу, потрібно підправляти контури фігур качалкою або іншими необхідними інструментами.
Зараз ми будемо вдосконалювати внутрішню сторону ручки, остаточно надавши їй округлу форму. Трохи прокручуємо на качалці і натискаємо, щоб залишився рівний відбиток.
Акуратно розташуємо майже готову деталь на столі. Щоб зробити завитки, беремо шматочок мастики більш світлого відтінку.
Розрізаємо ножем на дві різні за величиною частини.
Змащуємо низ водою.
Наклеюємо на ручку, трохи надавав для кращого скріплення.
Ставимо дерев’яну паличку з одного боку, а з іншого пальцями натискаємо на завиток, щоб він завзято підняв свій «ніс». Думаю, зрозуміло всім, що чим тонше паличка, тим кучерявий виходить деталь.
Мені стало очевидним, що один завиток виглядає занадто товстим, тому я розділила його надвоє, чи не розрізавши дощенту.
І вже знайомим способом закручуємо завитки.
Додатково ножем робимо три косих надрізу так, немов вони охоплюють ручку з усіх боків.
Вийшло приблизно ось так.
Пальцями вирівнюємо небажані вм’ятини і нерівності, які з’являються в ході роботи.
Щоб декорувати ручку намистинками, беремо ось такий шматочок мастики.
Пальцями розминаємо його, перетворюючи в маленький млинець.
Трубочкою для коктейлю видавлюємо кульки однакового розміру.
Наклеюємо намистинки і вирівнюємо їх форму. Все, з ручкою робота закінчена. Відправляємо її на просушку.