Є кілька страв, які смак яких не змінюється в залежності від способу їх приготування, а, часом, стає набагато смачніше. До них можна віднести пельмені з грибами в горщиках, тому приготував їх одного разу, вони стануть частим відвідувачем вашого домашнього столу. Побалуйте своїх рідних і близьких цим оригінальним блюдом, яке готуватися дуже швидко і просто, головне, точно слідувати всім крокам.
Пельмені в горщиках з грибами: простий рецепт
Складові
- Пельмені – 20 шт. + –
- Гриби – 500 г + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Чорний перець мелений – щіпка мул за смаком + –
- Сіль – 1/3 ч.л. + –
- Кінза – 3-4 гілочки + –
- Рослинна олія – для обсмажування + –
Як приготувати пельмені з грибами
Пельменів слід брати стільки, скільки ви можете з’їсти, а ось гриби можна використовувати абсолютно різні, наприклад, всім відомі печериці або гливу. Також підійдуть лісові або навіть зовсім екзотичні гриби, наприклад, синці (як їх готувати, розглянемо нижче).
готуємо гриби
- Якщо вони свіжі, то очищаємо їх від бруду, корінця (якщо є) і добре промиваємо проточною водою. Для заморожених грибів процедура простіше – їх просто потрібно вийняти з морозилки і розморозити.
- Нарізаємо грибочки на шматочки середньої величини. Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Викладаємо гриби і обсмажуємо їх.
- Чистимо цибулю, промиваємо і ріжемо півкільцями або кільцями (за бажанням). Додаємо в сковороду.
- Також вміст сковороди не забуваємо поперчити, посолити. Періодично помішувати гриби з цибулею, обсмажуючи їх до повної готовності.
готуємо пельмені
- Наливаємо в підходящу каструлю води і ставимо її на вогонь. Воду солимо.
- Як тільки в каструлі закипить вода, кидаємо в неї пельмені. Заважаємо періодично і чекаємо, поки вони спливуть. Після варимо 1-2 хвилини і відкидаємо на друшляк.
- Беремо горщик, складаємо в нього пельмені, обсмажені раніше гриби з цибулею, перемішуємо.
- Натираємо сир на крупній тертці, засипаємо в горщик.
- Промиваємо зелень свіжої кінзи, дрібно ріжемо і викладаємо на тертий сир.
- Закриваємо горщик кришкою. Розігріваємо духовку до 180 ° С і ставимо в неї підготовлений горщик. Готуємо пельмені 5-7 хвилин.
Виймаємо з духовки і відразу подаємо до столу в гарячому вигляді. За бажанням до страви можна подати свіжу сметану або вершки.
Пельмені зі свіжими грибами синцями
Якщо ж ви все-таки вирішили використовувати гриби синці, то найголовніше в цьому рецепті – правильно їх приготувати. Гриб має й іншу назву – гіропорус. Відмінною рисою гіропоруса є синя м’якоть, якщо її надрізати або придавити.
На смак гіропорус досить приємний, в ньому немає гіркуватий, яка властива для інших представників цього сімейства.
Свіжий гриб має тонкий горіховий присмак, в ньому немає різкого запаху. Саме тому його часто використовують в різних стравах, хоча на території Росії гіропорус зустрічається досить рідко і занесений до Червоної Книги.
Приготування пельменів зі свіжими грибами синцями від вищеописаного рецепта відрізняється тільки приготуванням гіропоруса, всі інші дії повторюються.
Як приготувати свіжі синці
- Очищаємо гриби від бруду і зрізаємо ніжку-корінець. Ретельно промиваємо проточною водою.
- Якщо є великі синці, то розрізаємо на менші частини, щоб вони добре проварилися.
- Складаємо все гіропоруси в каструлю і заливаємо водою в пропорції 1: 3.
- На плиті запалюємо сильний вогонь і ставимо каструлю з підготовленими синцями. Чекаємо кипіння, а після зменшуємо вогонь. Варимо 10 хвилин.
- Міняємо воду за допомогою друшляка (на нього відкидаємо гриби), наливаючи чисту холодну.
- Знову ставимо на великий вогонь і доводимо до кипіння, варимо по тій же схемі ще 10 хвилин.
Тепер синці придатні для використання в будь-яких стравах, в нашому випадку для приготування в горщиках пельменів з грибочками. Найголовніше було їх заздалегідь відварити.
Секрети смачних пельменів в горщику
- У горщики можна закладати будь-які пельмені – приготовані самостійно або ж куплені в магазині.
- Правильно вибирайте фарш для домашніх пельменів, щоб вони в кінцевому результаті не вийшли занадто сухими. При необхідності додайте в нього трохи сала.
- Наповнені горщики потрібно закривати кришкою, якщо такої немає, то скористайтеся фольгою або навіть коржем з тіста.
- За своїм бажанням ви можете додавати в блюдо будь-які овочі, адже рецепт пельменів в горщиках з грибами універсальний.
- Для кращого смаку пельмені можна трохи підсмажити на сковороді, але не відварювати.
- Також дуже смачно, коли останній шар в горщику сирний. У процесі приготування страви сир розплавиться, додаючи особливі нотки в загальний смак.
- В принципі, блюдо цілком самостійне, але за своїм бажанням до нього можна приготувати легкий овочевий салат.
Подавати пельмені з грибами, приготовані в горщиках, потрібно в гарячому вигляді, причому, не виймаючи з посуду, в якій вони запікати. Це виглядає красиво, тому такий спосіб подачі підходить навіть для святкового столу.
Смачного!