Як зробити пельмені з грибами в горщиках

Пельмені з грибами в горщиках
Є кілька страв, які смак яких не змінюється в залежності від способу їх приготування, а, часом, стає набагато смачніше. До них можна віднести пельмені з грибами в горщиках, тому приготував їх одного разу, вони стануть частим відвідувачем вашого домашнього столу. Побалуйте своїх рідних і близьких цим оригінальним блюдом, яке готуватися дуже швидко і просто, головне, точно слідувати всім крокам.

Пельмені в горщиках з грибами: простий рецепт

Як приготувати пельмені з грибами в горщиках

Складові

  • Пельмені – 20 шт. + –
  • Гриби – 500 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Чорний перець мелений – щіпка мул за смаком + –
  • Сіль – 1/3 ч.л. + –
  • Кінза – 3-4 гілочки + –
  • Рослинна олія – ​​для обсмажування + –

Як приготувати пельмені з грибами

Пельменів слід брати стільки, скільки ви можете з’їсти, а ось гриби можна використовувати абсолютно різні, наприклад, всім відомі печериці або гливу. Також підійдуть лісові або навіть зовсім екзотичні гриби, наприклад, синці (як їх готувати, розглянемо нижче).

готуємо гриби

  1. Якщо вони свіжі, то очищаємо їх від бруду, корінця (якщо є) і добре промиваємо проточною водою. Для заморожених грибів процедура простіше – їх просто потрібно вийняти з морозилки і розморозити.
  2. Нарізаємо грибочки на шматочки середньої величини. Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Викладаємо гриби і обсмажуємо їх.
  3. Чистимо цибулю, промиваємо і ріжемо півкільцями або кільцями (за бажанням). Додаємо в сковороду.
  4. Також вміст сковороди не забуваємо поперчити, посолити. Періодично помішувати гриби з цибулею, обсмажуючи їх до повної готовності.

готуємо пельмені

  1. Наливаємо в підходящу каструлю води і ставимо її на вогонь. Воду солимо.
  2. Як тільки в каструлі закипить вода, кидаємо в неї пельмені. Заважаємо періодично і чекаємо, поки вони спливуть. Після варимо 1-2 хвилини і відкидаємо на друшляк.
  3. Беремо горщик, складаємо в нього пельмені, обсмажені раніше гриби з цибулею, перемішуємо.
  4. Натираємо сир на крупній тертці, засипаємо в горщик.
  5. Промиваємо зелень свіжої кінзи, дрібно ріжемо і викладаємо на тертий сир.
  6. Закриваємо горщик кришкою. Розігріваємо духовку до 180 ° С і ставимо в неї підготовлений горщик. Готуємо пельмені 5-7 хвилин.

Виймаємо з духовки і відразу подаємо до столу в гарячому вигляді. За бажанням до страви можна подати свіжу сметану або вершки.

Пельмені зі свіжими грибами синцями

Якщо ж ви все-таки вирішили використовувати гриби синці, то найголовніше в цьому рецепті – правильно їх приготувати. Гриб має й іншу назву – гіропорус. Відмінною рисою гіропоруса є синя м’якоть, якщо її надрізати або придавити.

Пельмені з грибами в горщиках - домашній рецепт

На смак гіропорус досить приємний, в ньому немає гіркуватий, яка властива для інших представників цього сімейства.

Свіжий гриб має тонкий горіховий присмак, в ньому немає різкого запаху. Саме тому його часто використовують в різних стравах, хоча на території Росії гіропорус зустрічається досить рідко і занесений до Червоної Книги.

Приготування пельменів зі свіжими грибами синцями від вищеописаного рецепта відрізняється тільки приготуванням гіропоруса, всі інші дії повторюються.

Як приготувати свіжі синці

  1. Очищаємо гриби від бруду і зрізаємо ніжку-корінець. Ретельно промиваємо проточною водою.
  2. Якщо є великі синці, то розрізаємо на менші частини, щоб вони добре проварилися.
  3. Складаємо все гіропоруси в каструлю і заливаємо водою в пропорції 1: 3.
  4. На плиті запалюємо сильний вогонь і ставимо каструлю з підготовленими синцями. Чекаємо кипіння, а після зменшуємо вогонь. Варимо 10 хвилин.
  5. Міняємо воду за допомогою друшляка (на нього відкидаємо гриби), наливаючи чисту холодну.
  6. Знову ставимо на великий вогонь і доводимо до кипіння, варимо по тій же схемі ще 10 хвилин.

Тепер синці придатні для використання в будь-яких стравах, в нашому випадку для приготування в горщиках пельменів з грибочками. Найголовніше було їх заздалегідь відварити.

Секрети смачних пельменів в горщику

  1. У горщики можна закладати будь-які пельмені – приготовані самостійно або ж куплені в магазині.
  2. Правильно вибирайте фарш для домашніх пельменів, щоб вони в кінцевому результаті не вийшли занадто сухими. При необхідності додайте в нього трохи сала.
  3. Наповнені горщики потрібно закривати кришкою, якщо такої немає, то скористайтеся фольгою або навіть коржем з тіста.
  4. За своїм бажанням ви можете додавати в блюдо будь-які овочі, адже рецепт пельменів в горщиках з грибами універсальний.
  5. Для кращого смаку пельмені можна трохи підсмажити на сковороді, але не відварювати.
  6. Також дуже смачно, коли останній шар в горщику сирний. У процесі приготування страви сир розплавиться, додаючи особливі нотки в загальний смак.
  7. В принципі, блюдо цілком самостійне, але за своїм бажанням до нього можна приготувати легкий овочевий салат.

Подавати пельмені з грибами, приготовані в горщиках, потрібно в гарячому вигляді, причому, не виймаючи з посуду, в якій вони запікати. Це виглядає красиво, тому такий спосіб подачі підходить навіть для святкового столу.

Смачного!