У кожного з нас є набір улюблених ласощів, які в будь-який час і при будь-якому настрої будуть «до столу», тобто завжди бажаними. Якщо ж іноді приготувати їх по-іншому, наприклад, пельмені легко можна зварити на пару в домашній мультиварці, це буде не тільки смачно, але і незвичайно. До того ж цей швидкий спосіб отримання ситного сніданку або обіду настільки простий, що є відмінним варіантом для початківців кулінарів.
Майже на кожній кухні тепер можна побачити диво кухарський техніки під назвою «мультиварка». Не будемо витрачати час на перерахування переваг цього агрегату – той, хто нею володіє, може і сам їх оцінити по достоїнству. Але не кожен щасливий володар мультіварочной машини знає, що в ній можна не тільки готувати найніжніші пудинги і дивовижний плов, а й варити смачні пельмені. Вони не злипнуться і не залишаться сирими, але вийдуть саме такими, як треба – м’якими, ароматними і неймовірно апетитними.
Таким способом можна готувати як напівфабрикати, так і домашні «вушка». Пропонуємо базовий рецепт пельменів по-домашньому. Магазинні пельмені перед укладанням на пароварочного грати бажано злегка розморозити в мікрохвильовці або в кімнатних умовах. Можна відправляти їх в пароварку і замороженому вигляді, але в такому випадку варити їх доведеться трохи довше.
Улюблені домашні пельмені на пару в мультиварці
Складові
- Борошно пшеничне – 150 г + –
- Вода очищена – 150 мл + –
- Філе теляти – 200 г + –
- Свинина – 200 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 середня ріпка + –
- Чорний перець мелений – 1/4 ч.л. + –
- Петрушка свіжа – невеликий пучок + –
- Сіль – за смаком + –
- Масло вершкове будь-якої жирності – 10 г + –
Як зробити улюблені пельмені на пару в мультиварці
Варіювати співвідношення різних видів м’яса можна на свій розсуд точно так, як і сортів борошна. Готові пельменні вироби краще не заморожувати, а відразу відправляти в мультіварочную чашу.
- Перш за все – тісто, адже йому потрібен час, щоб вистоятися. Змішуємо всуху обидва сорти борошна, подсаливаем. Далі потихеньку підливають трохи теплу воду.
- Тестова основа улюбленої страви повинна бути еластичною, тому месім його, чи не лінуючись.
- Тепер вийшла корж потрібно гарненько «вибити», кілька разів з силою кинувши на стіл. Так отримаємо ідеальну однорідність.
- Тісто кладемо в контейнер або миску, накриваемі залишаємо в кімнаті на півгодини.
- Робимо фарш: миємо й дрібніше в м’ясорубці (чоппере або комбайні) філе разом з чищеної цибулиною. У нього ж додаємо перець і рубану зелень петрушки, солимо.
- Дістаємо тісто, ділимо на рівні частини, катаємо коржі за принципом «чим тонше, тим краще».
- Маленькій скляній стопкою, перевернувши її догори дном, ріжемо гуртки з тіста, в кожен з них кладемо потроху начинки, з’єднуємо краю за принципом вареників, а потім – обидва кінчика. Виходять класичні «вушка»!
Якщо в будинку є спеціальна пельменниця, можна скористатися нею, спростивши собі задачу і скоротивши час перебування на кухні.
- Далі – найцікавіше: дістаємо пароварочного чашку (така з дірочками в днище) і змащуємо денце маслом.
- На неї акуратно, в один шар, кладемо пельмені.
- У металеву чашу мультиварки ллємо 250 мл гарячої води або 3 мірних стаканчика, зверху завадимо пароварочного кошик з пельменькамі, закриваємо агрегат.
- Залишається в меню вибрати програму «Варка на пару» встановити час і натиснути кнопку «Старт».
Скільки потрібно варити пельмені на пару в мультиварці
Якщо продукт домашній і свіжий, досить буде чверті години. Морожений напівфабрикат вариться трохи довше – 20-25 хвилин.
Коли машина подасть сигнал, відкриваємо кришку і витягаємо з її надр дихають жаром ароматні пельменькі. Вони смачні і просто з шматочком маслом, і в домашньому бульйоні, і зі сметаною.
Ось так легко і без зайвих турбот можна нагодувати сім’ю смачним обідом або вечерею «на швидку руку». Тепер ми знаємо, як і скільки варити пельмені на пару в домашній мультиварці, щоб вони не склеїлися і пропарити до готовності. Точно так само можна робити і улюблені вареники або манти, тільки на таймері слід виставити час готування на 5-10 хвилин більше.