Як зробити пельмені на пару в мультиварці

Пельмені на пару в мультиварці
У кожного з нас є набір улюблених ласощів, які в будь-який час і при будь-якому настрої будуть «до столу», тобто завжди бажаними. Якщо ж іноді приготувати їх по-іншому, наприклад, пельмені легко можна зварити на пару в домашній мультиварці, це буде не тільки смачно, але і незвичайно. До того ж цей швидкий спосіб отримання ситного сніданку або обіду настільки простий, що є відмінним варіантом для початківців кулінарів.

Майже на кожній кухні тепер можна побачити диво кухарський техніки під назвою «мультиварка». Не будемо витрачати час на перерахування переваг цього агрегату – той, хто нею володіє, може і сам їх оцінити по достоїнству. Але не кожен щасливий володар мультіварочной машини знає, що в ній можна не тільки готувати найніжніші пудинги і дивовижний плов, а й варити смачні пельмені. Вони не злипнуться і не залишаться сирими, але вийдуть саме такими, як треба – м’якими, ароматними і неймовірно апетитними.

Як зробити пельмені на пару в мультиварці

Таким способом можна готувати як напівфабрикати, так і домашні «вушка». Пропонуємо базовий рецепт пельменів по-домашньому. Магазинні пельмені перед укладанням на пароварочного грати бажано злегка розморозити в мікрохвильовці або в кімнатних умовах. Можна відправляти їх в пароварку і замороженому вигляді, але в такому випадку варити їх доведеться трохи довше.

Улюблені домашні пельмені на пару в мультиварці

Пельмені на пару в мультиварці - домашній рецепт

Складові

  • Борошно пшеничне – 150 г + –
  • Вода очищена – 150 мл + –
  • Філе теляти – 200 г + –
  • Свинина – 200 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 середня ріпка + –
  • Чорний перець мелений – 1/4 ч.л. + –
  • Петрушка свіжа – невеликий пучок + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Масло вершкове будь-якої жирності – 10 г + –

Як зробити улюблені пельмені на пару в мультиварці

Варіювати співвідношення різних видів м’яса можна на свій розсуд точно так, як і сортів борошна. Готові пельменні вироби краще не заморожувати, а відразу відправляти в мультіварочную чашу.

  1. Перш за все – тісто, адже йому потрібен час, щоб вистоятися. Змішуємо всуху обидва сорти борошна, подсаливаем. Далі потихеньку підливають трохи теплу воду.
  2. Тестова основа улюбленої страви повинна бути еластичною, тому месім його, чи не лінуючись.
  3. Тепер вийшла корж потрібно гарненько «вибити», кілька разів з силою кинувши на стіл. Так отримаємо ідеальну однорідність.
  4. Тісто кладемо в контейнер або миску, накриваемі залишаємо в кімнаті на півгодини.
  5. Робимо фарш: миємо й дрібніше в м’ясорубці (чоппере або комбайні) філе разом з чищеної цибулиною. У нього ж додаємо перець і рубану зелень петрушки, солимо.
  6. Дістаємо тісто, ділимо на рівні частини, катаємо коржі за принципом «чим тонше, тим краще».
  7. Маленькій скляній стопкою, перевернувши її догори дном, ріжемо гуртки з тіста, в кожен з них кладемо потроху начинки, з’єднуємо краю за принципом вареників, а потім – обидва кінчика. Виходять класичні «вушка»!

Якщо в будинку є спеціальна пельменниця, можна скористатися нею, спростивши собі задачу і скоротивши час перебування на кухні.

  1. Далі – найцікавіше: дістаємо пароварочного чашку (така з дірочками в днище) і змащуємо денце маслом.
  2. На неї акуратно, в один шар, кладемо пельмені.
  3. У металеву чашу мультиварки ллємо 250 мл гарячої води або 3 мірних стаканчика, зверху завадимо пароварочного кошик з пельменькамі, закриваємо агрегат.
  4. Залишається в меню вибрати програму «Варка на пару» встановити час і натиснути кнопку «Старт».

Скільки потрібно варити пельмені на пару в мультиварці

Якщо продукт домашній і свіжий, досить буде чверті години. Морожений напівфабрикат вариться трохи довше – 20-25 хвилин.

Коли машина подасть сигнал, відкриваємо кришку і витягаємо з її надр дихають жаром ароматні пельменькі. Вони смачні і просто з шматочком маслом, і в домашньому бульйоні, і зі сметаною.

Ось так легко і без зайвих турбот можна нагодувати сім’ю смачним обідом або вечерею «на швидку руку». Тепер ми знаємо, як і скільки варити пельмені на пару в домашній мультиварці, щоб вони не склеїлися і пропарити до готовності. Точно так само можна робити і улюблені вареники або манти, тільки на таймері слід виставити час готування на 5-10 хвилин більше.