Щоб приготувати гідний обід для всієї родини, кожної господині доводиться неабияк потрудитися над створенням основного блюда. Печеня з курки з овочами – ідеальний варіант для сімейного застілля, ароматне блюдо сподобається всім без винятку. Готування частування хоч і займає деякий час, але впоратися з нею зможе кожен кулінар.
Як правильно приготувати печеню
Печеня дуже смачне і ситне блюдо, яке можна приготувати з будь-яких доступних продуктів. Щоб приготувати шикарне частування потрібно знати кілька тонкощів.
- Основне становить жаркого – м’ясо (свинина, курка, яловичина або баранина). Найлегше і швидке в приготуванні – печеня з м’яса курки. Білкове м’ясо птиці дуже добре поєднується з овочами різних сортів.
- Також можна використовувати будь-які продовольчі м’ясні продукти. Куряча ковбаса або копчені ковбаски зроблять печеня по-особливому смачним.
- Готувати спекотне найкраще в духовці або в чавунному посуді на плиті. Овочі і м’ясо повинні нудитися протягом довгого часу. Традиційно страва готується в горщиках – така його варіація вважається найсмачнішою. Перед гасінням страви будь-яким підходящим для вас способом продукти потрібно обсмажити.
- У приготуванні страви завжди присутня велика кількість продуктів. Половина з них – ароматні приправи і свіжа зелень. Без цих складових важко уявити даний спекотне.
- Також в спекотне можна додавати томатний соус, сметану і вершки. Саме російське спекотне готується зі сметаною. Енергетична цінність такого блюда досить висока, тому людям, які стежать за своєю фігурою не варто зловживати таким стравою.
Рецепт овочевого жаркого з куркою
Коли прилавки магазинів заповнені свіжими і молодими овочами, перше що хочеться приготувати – спекотне. У компанії з ніжною курочкою ароматні овочі стануть чудовим обідом для всієї родини. За бажанням в блюдо можна додавати свої улюблені овочі, від цього їжа стане різноманітнішою.
складові
- Куряче м’ясо – 600 г (2 окосту);
- Молода картопля – 400 г;
- Молода морква – 2 шт .;
- Ріпчасту цибулю – 2 шт .;
- Зелений горошок – 40 г (свіжого або мороженого);
- Рослинна олія – 100 мл;
- Лавровий лист – 3-4 шт .;
- Часник – 2 зубчики;
- Зелень петрушки – 40 г;
- Сіль, перець чорний – за смаком;
- Аджика гостра – 2 ст.л .;
- Мед – 2 ст.л.
Як приготувати печеню з овочами і куркою
- Курячі стегенця вимийте і висушіть. М’ясо відокремте від кісток, і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте м’ясо на рослинному маслі до золотистого кольору.
- Овочі ретельно почистіть і вимийте. Молода картопля поріжте на частини. Цибулю і моркву поріжте кільцями або півкільцями. Всі овочі посоліть, поперчіть і обсмажте протягом 10 хвилин на сковорідці.
- Викладіть підсмажені овочі і м’ясо на деко, посипте свіжим горошком, перемішайте. Приправте сіллю, перцем, аджикою і медом.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте деко зі стравою на 15 хвилин. Після, дістаньте печеня з духовки, додайте до нього лавровий лист. Надішліть в духовку ще на 10 хвилин.
- Готове жарке дістаньте з духовки. Часник і петрушку дрібно поріжте і щедро заправте ними ароматне частування.
Подавати спекотне можна прямо на деку або розкласти в порційні тарілки. Також можна покласти ароматний обід в горщики.
Соковите печеня з куркою і овочами
Складові
- Курча – 700 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Часник – 2 зубчики + –
- Лимонний сік – 50 мл + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Петрушка – 10 г + –
- Зелена цибуля – 10 г + –
- Перець маринований – 30 г + –
- Масло вершкове – 3 ст.л. + –
- Борошно пшеничне – 1 ч.л. + –
- Бульйон – 1 склянка + –
- Сіль і чорний перець – за смаком + –
Як зробити соковите печеня з куркою і овочами
- Молодого курчати розділіть на вісім частин і покладіть шматочки в глибоку миску.
- Приготуйте маринад: часник розітріть з чорним перцем і сіллю в ступці. Потім змішайте часник з лимонним соком і замаринуйте куряче м’ясо. Накрийте миску харчовою плівкою і відправте в холодильник на 2 години.
- Візьміть глибоку сковорідку, розтопіть в ній вершкове масло. Обсмажте шматочки курчати в маслі до золотистого кольору.
- Ріпчасту цибулю очистіть, і наріжте півкільцями. З помідорів зніміть шкірку, наріжте кубиками. Зелень цибулі і петрушки дрібно порубати ножем. Всі інгредієнти відправте до м’яса. Гасіть на слабкому вогні до готовності протягом 25 хвилин (можна накрити кришкою).
- Додайте дрібно нарізаний маринований перець і бульйон. Прокип’ятіть блюдо протягом 5 хвилин, потім всипте борошно, гарненько перемішайте і вимкніть.
- Накрийте спекотне кришкою і дайте відпочити 10 хвилин. Після, подайте блюдо на стіл зі свіжими овочами.
Варто лише раз приготувати печеню з курки з овочами і блюдо надовго оселиться на вашому столі. Варіант з м’ясом птиці підійде навіть для самих маленьких гурманів.