Як зробити нарізку з м’яса на свято

myasnaya-narezka-na-prazdnichnyj-stol
Ось чому вже точно не здивуєш своїх гостей, так це холодними закусками з ковбас і балику – ну що там може бути апетитного, коли вони зустрічаються на кожному застілля?

Але не поспішайте пригнічено кивати головою, адже м’ясна нарізка на святковий стіл цілком може бути оригінальною і простий, але неймовірно красивою – прямо як з фото фешенебельних ресторанів. При цьому часу на створення такої закуски у вас піде зовсім небагато – це оптимально, коли необхідно на швидку руку спорудити банкет.

Як красиво подати м’ясну нарізку на святковий стіл

Розкласти ковбасу і копченості на дошці – справа зовсім не таке вже хитре. Насправді, м’ясна тарілка – коронна страва на кожному столі і в кожному будинку, а все тому, що це універсальна проста закуска.

Укласти нарізку з ковбас можна і на тарілці – саме так і поступають в домашніх умовах. А ось в ресторанах звичайно гарна сервіровка полягає в простоті – м’ясо та ковбаси виносять на великий, найчастіше круглої, дошці з дерева. Тому і отримала така нарізка назву «м’ясна дошка».

Правильне оформлення святкового столу завжди враховує всю картину цілком – які відтінки будуть переважати на вашому банкеті, які страви будуть подаватися. Якщо частувань буде дуже багато, краще зробити нарізку з м’яса поменше – навряд чи її так вже активно будуть пробувати.

myasnaya-narezka-na-prazdnichnyj-stol1

А ось для убогого стола таке блюдо буде відмінним рішенням. Можна не тільки нарізати ковбаси побільше, але і задурити з її подачею, щоб вийшов справжній шедевр.

І не забувайте про те, що ніяке покрокове керівництво і майстер-класи не допоможуть, якщо ви неправильно підберете посуд. Щоб зробити м’ясну тарілку більш апетитною і помітною у великій кількості інших страв, краще пропонувати її гостям на білосніжній або яскравою однотонною посуді.

При цьому м’ясних продуктів на дошці може бути скільки завгодно і яких тільки побажаєте видів – тут немає строгих правил, адже асорті з ковбас і м’яса роблять на свій смак і навіть виходячи з товщини гаманця.

М’ясна нарізка для святкового фуршету як в ресторані, рецепт з фото

Складові

  • Ковбаса салямі – 0,5 палки + –
  • Балик або копчене м’ясо – 250 г + –
  • Маслини – 0,5 банки + –
  • Бажання – 250 г + –
  • Листя зеленого салату – 4-5 шт. + –

Як красиво сервірувати і нарядно викласти і прикрасити м’ясну нарізку

нарізка

  1. Зробити своїми руками справжню м’ясну дошку допоможе наш покроковий майстер клас. Спершу підготуємо всі продукти перед нарізкою – необхідно зняти всі плівки і лушпиння з ковбас і м’яса, якщо вони є.
  2. Салямі шаткуємо дуже тонко за допомогою гострого ножа або спеціального пристосування для шинкування.
  3. При цьому кришимо ковбаску для м’ясного асорті тонко, але не так, щоб вона світилась. Ще один важливий нюанс – діагональна нарізка завжди виглядає більш виграшно, ніж звичайні гуртки ковбаски.
  4. Тому рубаємо салямі тонкими пластинами з трохи загостреними краями, щоб вийшов такий собі овал. Намагаємося, щоб все скибочки були одного розміру і товщини – це важливо.
  5. Балик нарізаємо тонкими слайсами, намагаючись зберігати цілісність скибочок.
  6. Буженину або інші копченості теж кришимо тоненько, зберігаючи пропорції відрізаних слайсів.

викладення

  1. Дістаємо красиву плоску тарілку або ж дерев’яну круглу дошку. Промиваємо листя салату і обтрушувати їх від зайвої вологи.
  2. Кладемо салат один на одного віялом, скупчилися зелений овоч на одному кінці тарілки або дошки.
  3. Укладаємо прямо на салатні листя скибочки салямі, закручуючи їх в красиві спіральки.
  4. Балик теж складаємо, але вже вдвічі. Розкладаємо його по верхній частині тарілки по колу.
  5. Нижче укладаємо третій вид м’яса або ковбаски.
  6. У центр тарілки кладемо маслини без кісточок, які попередньо позбавимо від розсолу. При бажанні можна використовувати і оливки – вони менш жирні і надають м’яском приємну кислинку.

myasnaya-narezka-na-prazdnichnyj-stol2

Пропонуємо вам ще декілька цікавих статей по темі красивою нарізки для святкового столу:

  • Види м’ясної нарізки: ідеї та приклади
  • Прикраса м’ясної нарізки
  • Красива нарізка з ковбаси і сиру
  • Як порізати красиво сир

От і все! М’ясна нарізка на святковий стіл готова. Нічого складного, а виходить дуже красиво – то, що потрібно для початківця кулінара.