Ось чому вже точно не здивуєш своїх гостей, так це холодними закусками з ковбас і балику – ну що там може бути апетитного, коли вони зустрічаються на кожному застілля?
Але не поспішайте пригнічено кивати головою, адже м’ясна нарізка на святковий стіл цілком може бути оригінальною і простий, але неймовірно красивою – прямо як з фото фешенебельних ресторанів. При цьому часу на створення такої закуски у вас піде зовсім небагато – це оптимально, коли необхідно на швидку руку спорудити банкет.
Як красиво подати м’ясну нарізку на святковий стіл
Розкласти ковбасу і копченості на дошці – справа зовсім не таке вже хитре. Насправді, м’ясна тарілка – коронна страва на кожному столі і в кожному будинку, а все тому, що це універсальна проста закуска.
Укласти нарізку з ковбас можна і на тарілці – саме так і поступають в домашніх умовах. А ось в ресторанах звичайно гарна сервіровка полягає в простоті – м’ясо та ковбаси виносять на великий, найчастіше круглої, дошці з дерева. Тому і отримала така нарізка назву «м’ясна дошка».
Правильне оформлення святкового столу завжди враховує всю картину цілком – які відтінки будуть переважати на вашому банкеті, які страви будуть подаватися. Якщо частувань буде дуже багато, краще зробити нарізку з м’яса поменше – навряд чи її так вже активно будуть пробувати.
А ось для убогого стола таке блюдо буде відмінним рішенням. Можна не тільки нарізати ковбаси побільше, але і задурити з її подачею, щоб вийшов справжній шедевр.
І не забувайте про те, що ніяке покрокове керівництво і майстер-класи не допоможуть, якщо ви неправильно підберете посуд. Щоб зробити м’ясну тарілку більш апетитною і помітною у великій кількості інших страв, краще пропонувати її гостям на білосніжній або яскравою однотонною посуді.
При цьому м’ясних продуктів на дошці може бути скільки завгодно і яких тільки побажаєте видів – тут немає строгих правил, адже асорті з ковбас і м’яса роблять на свій смак і навіть виходячи з товщини гаманця.
М’ясна нарізка для святкового фуршету як в ресторані, рецепт з фото
Складові
- Ковбаса салямі – 0,5 палки + –
- Балик або копчене м’ясо – 250 г + –
- Маслини – 0,5 банки + –
- Бажання – 250 г + –
- Листя зеленого салату – 4-5 шт. + –
Як красиво сервірувати і нарядно викласти і прикрасити м’ясну нарізку
нарізка
- Зробити своїми руками справжню м’ясну дошку допоможе наш покроковий майстер клас. Спершу підготуємо всі продукти перед нарізкою – необхідно зняти всі плівки і лушпиння з ковбас і м’яса, якщо вони є.
- Салямі шаткуємо дуже тонко за допомогою гострого ножа або спеціального пристосування для шинкування.
- При цьому кришимо ковбаску для м’ясного асорті тонко, але не так, щоб вона світилась. Ще один важливий нюанс – діагональна нарізка завжди виглядає більш виграшно, ніж звичайні гуртки ковбаски.
- Тому рубаємо салямі тонкими пластинами з трохи загостреними краями, щоб вийшов такий собі овал. Намагаємося, щоб все скибочки були одного розміру і товщини – це важливо.
- Балик нарізаємо тонкими слайсами, намагаючись зберігати цілісність скибочок.
- Буженину або інші копченості теж кришимо тоненько, зберігаючи пропорції відрізаних слайсів.
викладення
- Дістаємо красиву плоску тарілку або ж дерев’яну круглу дошку. Промиваємо листя салату і обтрушувати їх від зайвої вологи.
- Кладемо салат один на одного віялом, скупчилися зелений овоч на одному кінці тарілки або дошки.
- Укладаємо прямо на салатні листя скибочки салямі, закручуючи їх в красиві спіральки.
- Балик теж складаємо, але вже вдвічі. Розкладаємо його по верхній частині тарілки по колу.
- Нижче укладаємо третій вид м’яса або ковбаски.
- У центр тарілки кладемо маслини без кісточок, які попередньо позбавимо від розсолу. При бажанні можна використовувати і оливки – вони менш жирні і надають м’яском приємну кислинку.
Пропонуємо вам ще декілька цікавих статей по темі красивою нарізки для святкового столу:
- Види м’ясної нарізки: ідеї та приклади
- Прикраса м’ясної нарізки
- Красива нарізка з ковбаси і сиру
- Як порізати красиво сир
От і все! М’ясна нарізка на святковий стіл готова. Нічого складного, а виходить дуже красиво – то, що потрібно для початківця кулінара.