Як зробити нарізку з фруктів на свято

fruktovaya-narezka-na-prazdnichnyj-stol-foto-recept
Чим більше на застілля з нагоди торжества всіляких страв – тим краще, навіть якщо це прості солодкі закуски з нехитрих дарів природи.

У сьогоднішній статті ми розповімо, як просто і швидко робиться чудова фруктова нарізка на святковий стіл, фото якої ви можете побачити в покрокової інструкції нижче. Як і зазвичай, все геніальне – до смішного просто, і щоб порадувати домочадців дивним блюдом, не доведеться довго потіти.

Якими бувають красиві фруктові нарізки на святковий стіл

Оформлення святкового столу – це завжди головний біль для молодої і не дуже досвідченої господині. Здавалося б – ну чим так вже складна звичайна нарізка фруктів? Але ж не складеш їх просто абияк – краси від такої страви явно на застілля не додасться.

Зазвичай майстер-класи розповідають, як можна прикрасити нарізаними власноруч фруктами якесь справжнє торжество – весілля, фуршет або шикарний банкет.

Для звичайного домашнього застілля не потрібно винаходити щось дивовижне, так що цілком підійде проста, але красива фруктова тарілка.

Своїми руками в домашніх умовах зробити таку нескладно – наші поради допоможуть вам оригінально прикрасити будь-який стіл. А ще готується ця закуска з всесезонних фруктів, які зазвичай продаються в супермаркетах будь-якого міста в будь-який сезон. Це особливо зручно, адже можна швидко роздобути всі необхідні інгредієнти.

Красива фруктова нарізка для свята: детальний покроковий майстер-клас

Перед тим, як ми почнемо створювати прикраса для застілля з фруктових нарізок, важливо нагадати одну річ – звичайно такі дари природи не надто «відлітають» зі столу на бенкеті, так що традиційно фрукти подають на банкеті більше для декору.

fruktovaya-narezka-na-prazdnichnyj-stol-foto-recept1

Складові

  • Банан – 1-2 шт .;
  • Ківі – 1-2 шт .;
  • Апельсин – 1-2 шт .;
  • Яблуко – 1-2 шт .;
  • Лимон – 0,5 шт .;
  • Кориця – для подачі.

Як швидко і красиво нарізати і розкласти фрукти для святкового фуршету

  • Насамперед, промиємо наші фруктики під проточною водою і почистимо їх, щоб підготувати до подальшого шинкування.

fruktovaya-narezka-na-prazdnichnyj-stol-foto-recept2

  • Банан просто очистимо від шкірки, зірвавши наконечник плода. Також не забуваємо видаляти не надто їстівні «нитки» фрукта, які часто ховаються.
  • Ківі гострим ножем, намагаючись не роздавити плід, чистимо від «волохатого мундира».

fruktovaya-narezka-na-prazdnichnyj-stol-foto-recept3

  • Апельсин залишаємо в шкірці, так як так плід краще збережеться. Але кісточки з нього потрібно буде вирізати.
  • Яблуко розрізаємо на дві частини, знімаємо шкірку і видаляємо жорстку серцевину.
  • Половинку лимона теж залишимо в шкірці, як і апельсинки, але при нарізці видалимо всі тверді кісточки.

fruktovaya-narezka-na-prazdnichnyj-stol-foto-recept4

  • Тепер, коли наші фрукти готові до нарізки, починаємо формувати і створювати прикраса для свята.
  • На велику красиву тарілку спершу укладаємо гуртки апельсина, порізаного не дуже тонкими скибками.
  • Слідом викладаємо шар з ківі, який теж нашаткуємо красивими кружками.

fruktovaya-narezka-na-prazdnichnyj-stol-foto-recept5

  • Далі поріжемо яблуко, причому постараємося зробити і його гуртками – поріжемо половинки як апельсин, а потім гострим ножем зріжемо зайве, надавши фрукту округлу форму.
  • Прісиплем яблучко злегка корицею, щоб воно мало більш приємний і незвичайний смак, а заодно і не дуже впадало в очі, якщо потемніє.

fruktovaya-narezka-na-prazdnichnyj-stol-foto-recept6

  • Банан кладемо трохи нижче яблука, нарізавши його кружечками.
  • У центр блюда укладемо лимончик, причому з нього можна вирізати якийсь декор для страви. А ще можна зняти з фрукта цедру і зробити з неї стружку для подачі. Лимон злегка прісахарім, щоб їм було зручніше закушувати спиртні напої або коктейлі.

Пам’ятайте, що фруктові закуски для застілля не живуть довго – їх готують і подають до столу в найостаннішу чергу.

Канапе з фруктів: оригінальна і красива нарізка для фуршету своїми руками

Складові

  • Банан – 1 шт. + –
  • Ківі – 1 шт. + –
  • Апельсин – 1 шт. + –
  • Кориця – до смаку + –
  • Кокосова стружка – для прикраси + –
  • Зубочистки – для шпаг + –

Як красиво і незвично подати нарізку з фруктів на застілля

  1. Канапешки – зручна і модна закуска для свята, яка, до того ж, виглядає дуже стильно, яскраво і красиво. Та й робиться вона просто за лічені хвилини – просто спершу вимийте фрукти.
  2. Далі очищаємо банан від шкірки і нарізаємо його середніми по товщині кружками.
  3. Плід ківі також очистимо від його екзотичної шкурки, після чого нашаткуємо такого ж розміру кружками, що і банан.
  4. Зріжемо зайві краю ківі, щоб вийшли квадратики – приблизно такі ж, що і бананові гуртки.
  5. Апельсин очищаємо від цедри, розрізаємо на половинки. Видаляємо кісточки.
  6. Ріжемо соковитий фрукт спершу на гуртки, а після – формуємо з них такі ж квадратики, що і з ківі.
  7. Укладаємо скибочку банана нижнім шаром, зверху кладемо ківі і апельсин.
  8. Скріплюємо закуску зубочисткою або ж спеціальної шпажкою.
  9. Присипаємо злегка корицею, а потім – кокосовою стружкою.

Цікаві фото-ідеї фруктової нарізки

fruktovaya-narezka-na-prazdnichnyj-stol-foto-recept.1

fruktovaya-narezka-na-prazdnichnyj-stol-foto-recept.2

fruktovaya-narezka-na-prazdnichnyj-stol-foto-recept

Подається фруктова нарізка на святковий стіл відразу ж, щоб вона не встигла подвял в холодильній камері – раптом ваші гості побажають зробити фото банкету на пам’ять?