Чим більше на застілля з нагоди торжества всіляких страв – тим краще, навіть якщо це прості солодкі закуски з нехитрих дарів природи.
У сьогоднішній статті ми розповімо, як просто і швидко робиться чудова фруктова нарізка на святковий стіл, фото якої ви можете побачити в покрокової інструкції нижче. Як і зазвичай, все геніальне – до смішного просто, і щоб порадувати домочадців дивним блюдом, не доведеться довго потіти.
Якими бувають красиві фруктові нарізки на святковий стіл
Оформлення святкового столу – це завжди головний біль для молодої і не дуже досвідченої господині. Здавалося б – ну чим так вже складна звичайна нарізка фруктів? Але ж не складеш їх просто абияк – краси від такої страви явно на застілля не додасться.
Зазвичай майстер-класи розповідають, як можна прикрасити нарізаними власноруч фруктами якесь справжнє торжество – весілля, фуршет або шикарний банкет.
Для звичайного домашнього застілля не потрібно винаходити щось дивовижне, так що цілком підійде проста, але красива фруктова тарілка.
Своїми руками в домашніх умовах зробити таку нескладно – наші поради допоможуть вам оригінально прикрасити будь-який стіл. А ще готується ця закуска з всесезонних фруктів, які зазвичай продаються в супермаркетах будь-якого міста в будь-який сезон. Це особливо зручно, адже можна швидко роздобути всі необхідні інгредієнти.
Красива фруктова нарізка для свята: детальний покроковий майстер-клас
Перед тим, як ми почнемо створювати прикраса для застілля з фруктових нарізок, важливо нагадати одну річ – звичайно такі дари природи не надто «відлітають» зі столу на бенкеті, так що традиційно фрукти подають на банкеті більше для декору.
Складові
- Банан – 1-2 шт .;
- Ківі – 1-2 шт .;
- Апельсин – 1-2 шт .;
- Яблуко – 1-2 шт .;
- Лимон – 0,5 шт .;
- Кориця – для подачі.
Як швидко і красиво нарізати і розкласти фрукти для святкового фуршету
- Насамперед, промиємо наші фруктики під проточною водою і почистимо їх, щоб підготувати до подальшого шинкування.
- Банан просто очистимо від шкірки, зірвавши наконечник плода. Також не забуваємо видаляти не надто їстівні «нитки» фрукта, які часто ховаються.
- Ківі гострим ножем, намагаючись не роздавити плід, чистимо від «волохатого мундира».
- Апельсин залишаємо в шкірці, так як так плід краще збережеться. Але кісточки з нього потрібно буде вирізати.
- Яблуко розрізаємо на дві частини, знімаємо шкірку і видаляємо жорстку серцевину.
- Половинку лимона теж залишимо в шкірці, як і апельсинки, але при нарізці видалимо всі тверді кісточки.
- Тепер, коли наші фрукти готові до нарізки, починаємо формувати і створювати прикраса для свята.
- На велику красиву тарілку спершу укладаємо гуртки апельсина, порізаного не дуже тонкими скибками.
- Слідом викладаємо шар з ківі, який теж нашаткуємо красивими кружками.
- Далі поріжемо яблуко, причому постараємося зробити і його гуртками – поріжемо половинки як апельсин, а потім гострим ножем зріжемо зайве, надавши фрукту округлу форму.
- Прісиплем яблучко злегка корицею, щоб воно мало більш приємний і незвичайний смак, а заодно і не дуже впадало в очі, якщо потемніє.
- Банан кладемо трохи нижче яблука, нарізавши його кружечками.
- У центр блюда укладемо лимончик, причому з нього можна вирізати якийсь декор для страви. А ще можна зняти з фрукта цедру і зробити з неї стружку для подачі. Лимон злегка прісахарім, щоб їм було зручніше закушувати спиртні напої або коктейлі.
Пам’ятайте, що фруктові закуски для застілля не живуть довго – їх готують і подають до столу в найостаннішу чергу.
Канапе з фруктів: оригінальна і красива нарізка для фуршету своїми руками
Складові
- Банан – 1 шт. + –
- Ківі – 1 шт. + –
- Апельсин – 1 шт. + –
- Кориця – до смаку + –
- Кокосова стружка – для прикраси + –
- Зубочистки – для шпаг + –
Як красиво і незвично подати нарізку з фруктів на застілля
- Канапешки – зручна і модна закуска для свята, яка, до того ж, виглядає дуже стильно, яскраво і красиво. Та й робиться вона просто за лічені хвилини – просто спершу вимийте фрукти.
- Далі очищаємо банан від шкірки і нарізаємо його середніми по товщині кружками.
- Плід ківі також очистимо від його екзотичної шкурки, після чого нашаткуємо такого ж розміру кружками, що і банан.
- Зріжемо зайві краю ківі, щоб вийшли квадратики – приблизно такі ж, що і бананові гуртки.
- Апельсин очищаємо від цедри, розрізаємо на половинки. Видаляємо кісточки.
- Ріжемо соковитий фрукт спершу на гуртки, а після – формуємо з них такі ж квадратики, що і з ківі.
- Укладаємо скибочку банана нижнім шаром, зверху кладемо ківі і апельсин.
- Скріплюємо закуску зубочисткою або ж спеціальної шпажкою.
- Присипаємо злегка корицею, а потім – кокосовою стружкою.
Цікаві фото-ідеї фруктової нарізки
Подається фруктова нарізка на святковий стіл відразу ж, щоб вона не встигла подвял в холодильній камері – раптом ваші гості побажають зробити фото банкету на пам’ять?