Як зробити морс з замороженої вишні

Морс із замороженої вишні
Якщо на початку літа ви подбали про ягідних запасах, то вже під кінець літнього сезону можете сміливо скористатися своїми заготовками для приготування смачного корисного напою. Морс із замороженої вишні – один з тих напоїв, які ви можете дозволити собі приготувати в домашніх умовах, ця кулінарна процедура не відніме у вас багато часу, зате подарує чудову можливість насолодитися прекрасним смаком стиглих плодів. Робити напій не обов’язково тільки з одного виду ягід, їх з легкістю можна змішати з будь-якими іншими фруктами і плодами, такий мікс вийде на смак ще краще.

Як зробити вишневий морс: рецепт приготування

Як зробити вишневий морс - рецепт приготування

Складові

  • Заморожена вишня – 200 г + –
  • Цукор-пісок білий – 120 г + –
  • Вода – 1 л + –
  • Кубики льоду – за смаком + –

Покроковий рецепт приготування вишневого морсу

Приготувати морс з вишні (замороженої) вручну досить просто. Якщо у вас є блендер або мультиварка – ви можете ними скористатися, щоб полегшити собі процес приготування, проте це зовсім не обов’язково.

Рецепт вишневого морсу настільки простий, що впоратися з ним вручну зможе будь-яка починаюча господиня.

  1. Ягоди розморожуємо, очищаємо від кісточок.
  2. Розміщуємо вишні в окрему миску, розминаємо їх дерев’яним товкачем.
  3. Віджимаємо сік, зливаємо його в скляну банку, накриваємо кришкою і прибираємо охолоджуватися в холодильник.
  4. Вичавки з вишневих ягід заливаємо гарячою водою, варимо їх протягом 10-15 хвилин.
  5. Після варіння макуха проціджуємо, вливаємо в проціджений масу вичавлений раніше (холодний) сік.
  6. Додаємо наостанок цукор, ретельно все перемішуємо, переливаємо напій в глечик, додаємо в нього для більшого охолодження морсу кубики льоду.

На цьому приготування закінчено, готовий вишневий напій з льодом можна подавати до столу.

Рецепт морсу з вишні в мультиварці

Якщо вдома в наявності у вас є мультиварка, скористайтеся ним для приготування свіжого смачного морсу. Технологія приготування дуже схожа на ту, що описана в рецепті вище, тільки за допомогою мультиварки все вийде набагато простіше.

Складові

  • Вода – 3 л;
  • Вишня (заморожена) – 2/3 ст .;
  • Цукор – ½ ст .;

Як зробити морс з замороженої вишні

Приготування вишневого морсу в мультиварці

  1. Ягоди не розморожуємо, а відразу викладаємо їх в чашу мультиварки.
  2. Всипаємо необхідну кількість цукру, заливаємо продукт до верхньої позначки холодною водою.
  3. Варимо морс із замороженої вишні протягом 25 хвилин на режимі «Пароварка», після чого переходимо на режим «Підігрів» і Томім напій ще близько 1 години.

Якщо ви любите пити міксовані напої, тоді до замороженої вишні можна додати інші ягоди. Дуже добре поєднується зі стиглої вишнею зливу, журавлина, чорноплідна горобина, смородина, чорниця та інші плоди. Особливою популярністю користується клюквенно – вишневий морс. Напій з журавлини і вишні має приємний кисло-солодким присмаком, що відмінно тонізує організм і втамовує спрагу.

Секрети вдалого вишневого морсу

Морс з вишневого варення

Приготувати вишневий морс можна не тільки зі свіжих або заморожених ягід, відмінно підходить для приготування також варення з вишні. Щоб зробити морс з вишневого варення – знадобиться 3 л окропу і 1 стакан вишневого варення.

  • Ємність з чистою водою для початку доводимо до кипіння, після – вогонь зменшуємо і перекладаємо в воду готове варення.
  • Варимо продукт протягом 5 хвилин на середньо-помірному вогні в каструлі без кришки.

Після варіння ємність знімаємо з вогню, даємо продукту 10 хвилин настоятися, потім розливаємо свіжоприготований морс по чашках або склянках.

Щоб якось прикрасити смак освіжаючого напою, в нього, при бажанні, можна додати корицю, бадьян, імбир, лимонний сік, листочки м’яти, цедру лимона і т. Д.

Якщо в ваших засіках є в наявності морожені вишневі плоди, тоді обов’язково зробіть з них для всієї своєї родини освіжаючий смачний морс. З замороженої вишні напій вийде не гірше, ніж зі свіжих стиглих вишень, а якщо ягоди перед приготуванням ще й не розморожувати, то збережеться практично в повному обсязі вся їх користь. Експериментуйте зі складом улюбленого продукту – і насолоджуйтеся йдуть днями яскравого літа.

Смачного!