Як часто ми купуємо дітям, та й собі коханим цей морозний вершковий десерт у вафельному ріжку, стаканчику або у вигляді ескімо на паличці? Дуже часто, чи не так, але ж і в домашніх умови багато вже призвичаїлися професійно робити вершкове морозиво, але ось як можна зробити пломбір без вершків, знають лише одиниці. Всім відомо, що вершки – продукт досить калорійний і саме він в компанії з цукровим піском надає основний енергетичний «вага» холодного ласощів.
Що ж, давайте ж сьогодні приготуємо найсмачніший десерт всіх часів і народів за полегшеною версією, а саме без вершкового баласту. Але і це ще не все. Спеціально для лакто-вегетаріанців, які радіють молоку, але не сприймають яєць, ми також підготували парочку цікавих покрокових рецептів приготування морозива без білків і жовтків. Обмовимося відразу, сьогодні тема присвячена виключно пломбіру, а не фруктовим льодів і різним плодово-ягідним щербет.
пКак ми знаємо з класичної рецептури морозива, легкість і щільність цього десерту надають збиті вершки, а якщо рецепт пломбіру не передбачає цього інгредієнта, то для згущення компонентів, як правило, застосовується крохмаль. Але і цей картопляний порошок не всіма вітається в складі, оскільки він досить важко засвоюється організмом. Тому давайте обійдемося і без нього, а створимо будинку своїми руками найкорисніший і найкращий десерт.
Морозиво з молока без крохмалю і вершків
Складові
- Молоко коров’яче 6% – 0,4 л + –
- Цукор-пісок білий – 220 г + –
- Свіжі яєчні жовтки – 4 шт. + –
- Ваніль кристалічна – на кінчику ножа + –
Як зробити домашнє морозиво без вершків
- Яєчні жовтки змішуємо разом з цукровим піском в глибокій чаші і блендером з насадкою віночок збиваємо до пишної піни.
- Далі вливаємо в отриману масу молоко і ставимо в вогнетривкої ємності всю суміш на малий вогонь. Всипаємо ваніль і при постійному помішуванні виварюємо масу до загустіння.
Після цього охолоджуємо отриманий склад і розливаємо по формах, які потім відправляємо в морозильну камеру на кілька годин для замерзання.
Шоколадне морозиво без вершків
Найшвидший і простий рецепт морозива з молока передбачає змішання всіх компонентів з їх паралельним охолодженням в морожениці. Дійсно, нічого складного влити в апарат, що представляє собою гібрид морозилки і міксера суміш для десерту, і вже через півгодини насолоджуватися дуже смачним пломбіром, повітряним і м’яким, як хмаринка.
З такою машинкою в домашніх умовах можна зробити абсолютно будь-морозиво з різними смаками і добавками. Ну а ми сьогодні робимо шоколадний десерт без вершків.
Складові
- Молоко топлене – 0,5 л;
- Курячі яйця – 2 шт .;
- Пісок-цукор – 2 ст.л .;
- Горький шоколад – 50 г;
- Вода – 20 мл;
- Пудра цукрова – 20 г;
Як приготувати морозиво вдома без вершків
- Для підсолоджування морозива нам для початку слід зварити сироп з цукру і води. Варити сироп слід на великому вогні при постійному помішуванні до в’язкої консистенції.
- В окремій мисочці міксером збиваємо в стійку піну яєчні білки і потім швидко перекладаємо їх в киплячий сироп. Все змішуємо.
- Готуємо шоколадну заправку. Темний шоколад ламаємо на дрібні шматочки, перекладаємо в емальовану каструльку, заливаємо їх молоком і на малому вогні розтоплюємо. В результаті у нас повинна вийти шоколадно-молочна глазур.
- Тепер нам потрібно збити міксером жовтки з цукровою пудрою до пишної піни, і в процесі збивання поступово влити в жовткову масу всю шоколадну глазур.
- Тепер отриману шоколадно-яєчну суміш ставимо на вогонь і при малій температурі і регулярному помішуванні варимо складу до густоти.
- Коли склад загусне, охолоджуємо його до кімнатної температури і потім разом з білковою масою перекладаємо в мороженицу.
- Через 30-40 хвилин морозиво буде готово.
Домашнє морозиво з вершків без яєць
Зробити традиційне вершкове морозиво можна всього з трьох компонентів. Та й часу на даний рецепт буде потрібно зовсім небагато. Однак без вершків тут не обійтися, а от без яєць – запросто.
Складові
- Вершки 35% жирності – ½ л;
- Цукрова пудра – 150 г;
- Ванільний цукор – 5 г;
Як готувати морозиво з вершків без яєць
- Перед збивання вершки обов’язково слід пару годин витримати в холодильнику, так вони краще взобьются і будуть більш стійкими.
- Отже, вершки вливаємо в глибоку ємність і починаємо збивати міксером на найменшій швидкості.
- Поступово порціями всипаємо в вершкову масу цукрову пудру, змішану з ванільним цукром.
- Не потрібно занадто довго збивати вершки, щоб вони не перетворилися на масло. Густа, пишна, повітряна і стійка маса – це те, що нам потрібно.
- Готовий склад розкладаємо по контейнерах, закриваємо щільно кришками і прибираємо в морозильник на 4 години.
Морозиво без яєць і вершків
Обговорюючи сьогодні варіанти приготування саморобного морозива без якихось важливих інгредієнтів, даний рецепт можна з упевненістю назвати героєм дня, оскільки в ньому відсутні і вершки, і яйця, і навіть крохмаль. Але в той же час цей оригінальний банановий пломбір найкорисніший і, мабуть, самий низькокалорійний з усіх попередніх.
Складові
- Натуральний йогурт – 300 мл;
- Банани стиглі – 3 шт .;
- Згущене молоко – 2/3 ст .;
- Сирна маса – 150 г;
Як зробити морозиво без вершків і яєць
- У чашу блендера завантажуємо сирну масу, йогурт, наламані шматочками банани і згущене молоко і на максимальній швидкості збиваємо все компоненти до однорідності і збільшення маси в 1.5-2 рази.
- Готовий склад розподіляємо по порційних чашах, прикриваємо вакуумної плівкою і прибираємо в морозильну камеру на пару годин.
Приготоване в домашніх умовах морозиво без сумніву смачніше і корисніше заводського продукту. І як ви встигли помітити з наших рецептів, і без вершків, і навіть без яєць ми можемо зробити справжній пломбір в широкому асортименті. Додавайте до складу свіжі фрукти, подрібнені горіхи, сухофрукти та мармелад, різні сиропи і численні ароматичний добавки, і тоді кожен день ви зможете радувати своїх близьких новим десертом.