Млинці можна приготувати по-різному: з фруктово-ягідної, грибний або м’ясною начинкою, і кожен раз це буде нове блюдо. Але ми пропонуємо вам щось інше, наприклад спробувати зробити млинцеві мішечки з куркою: готуються вони не набагато складніше звичайних млинців, зате результат вас точно порадує. Можете не сумніватися, що всі гості залишаться в повному захваті і, звичайно ж, підуть з-за столу ситими і щасливими.
Трохи про начинку для мішечків з млинців
Курка – дієтичне м’ясо, яке, до того ж, прекрасно поєднується з борошняними виробами. Ми пропонуємо вам спробувати два варіанти начинки: в один рецепт ми додамо сир, а в іншій – гриби.
Якщо ви знайомі з смаковими уподобаннями своїх гостей і домашніх, то можете вибрати потрібний варіант заздалегідь, а якщо немає – спробуйте і той, і інший, а потім подивіться, який збере більше захоплених відгуків.
Рецепт млинцевих мішечків з куркою і сиром
Складові
- Куряче філе – 400 г + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Молоко – 0,5 л + –
- Борошно пшеничне – 8-10 ст.л. + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. в тісто + трохи для смаження + –
- Сіль – за смаком + –
- Цукор-пісок білий – за смаком + –
Як зробити мішечки з млинців з начинкою з курки і сиру
Сир люблять все, ну або майже все. У цьому рецепті ми використовуємо самий звичайний твердий, але в якості експерименту можна спробувати додати в начинку моцарелу, фетаксу або навіть плавлений сирок.
Замішуємо тісто на млинці
- Готуємо млинці: сухі інгредієнти для тіста (борошно, сіль, цукор) з’єднуємо разом, яйця збиваємо вінчиком і додаємо в борошняну суміш.
- Все ретельно перемішуємо, потім додаємо потроху підігріте до теплого стану молоко, після вливаємо олію, ще раз заважаємо і залишаємо млинцеве тісто трохи постояти – приблизно на чверть години.
Випікаємо млинці на сковороді
- Коли тісто постоїть, печемо млинці на змащеній олією сковорідці. Після зняття кожен млинець змащуємо вершковим маслом. Млинці складаємо акуратною стопкою.
Готуємо начинку для млинцевих мішечків
- Тепер, коли все тісто пішло, займемося приготуванням начинки. Для цього беремо нашу попередньо відварену або обсмажену курочку і ріжемо її на дрібні кубики.
Курочку для начинки краще приготувати заздалегідь. Її можна відварити або посмажити – як вам більше подобається.
- Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді близько семи хвилин, злегка посолити.
- Твердий сир (або інший, якщо ви вирішили поекспериментувати) трьом на тертці великого розміру.
- Тепер з’єднуємо всі компоненти начинки разом: курочка, сир, цибуля. За смаком солимо начинку і додаємо, за бажанням, будь-які спеції.
Збираємо мішечки з млинців і сирно-м’ясний начинки
- Залишилося найголовніше – зібрати млинцеві мішечки. Для цього ми по центру кожного млинчика кладемо по столовій ложці начинки (або трохи більше, якщо вам так подобається), піднімаємо краєчки, створюючи мішечок, і перев’язуємо його пером зеленого лука, листом руколи або салату, гілочкою кропу або петрушки – одним словом, будь-який зеленню, яка є під рукою.
Запікаємо млинцеві мішечки в духовці
- А тепер потрібно розігріти страву: для цього ми відправляємо млинці на деку в духовку, розігріту до 180 ° С на 10-15 хвилин, або ж просто гріємо їх в мікрохвильовці, після чого подаємо на стіл. Вуаля – закуска готова!
Мішечки з млинців з куркою і грибами
Цей рецепт повністю повторює попередній, єдина відмінність – ми візьмемо трохи менше курячого філе, приблизно 250-300 г, і додамо до нашої начинці стільки ж консервованих або свіжих печериць, обсмажити їх на сковороді разом з ріпчастою цибулею.
Які саме млинцеві мішечки з куркою вам припадуть до душі більше – ми не знаємо. Але сподіваємося, що це блюдо ви обов’язково візьмете собі на замітку і станете готувати його для своїх рідних і друзів.