Як зробити мереживні млинці на кефірі

Приготування млинців – завдання досить проста, але для того, щоб побутову кулінарію перетворити на витвір мистецтва, потрібно докласти зусиль. Тонкі ажурні млинці на кефірі – справжні вишукані вологодські мережива, та ще й в оригінальному художньому оформленні безумовно заслуговують своєї уваги.
Домогтися прекрасного результату в цій поварешкіной епопеї можна тільки з перевіреним, які пройшли жорсткий кастинг рецептом і жіночої винахідливістю.

Малювання на сковороді млинцевим тестом останнім часом все більше і більше набирає обертів. І це не дивно, адже таким нехитрим способом в домашніх умовах можна зробити своїми руками найоригінальніший сніданок для коханої дружини, мами або навіть тещі на 8 березня.

Однак до вибору рецепта млинцевого тесту потрібно підходити з розумом, адже намалювати сердечок або там квіточок – це лише половина справи, а ось щоб отримати десятка два по-справжньому ювелірних тонких ажурних млинців, заміс потрібно робити виключно на кефірі.

Млинці на кефірі фігурні

Даний рецепт розрахований більше на публіку, більш яка віддає перевагу куштувати пишні млинці, ніж тонкі мереживні вензелі. З цього тесту можна створити неймовірну кількість фігурних млинців для дітей та їх батьків.

Спанч Боб, або восьминіг, свинка або кораблик, сніжинка, зірка, та все що завгодно можна створювати з цього супер повітряного і смачного млинцевого замісу.

При бажанні тісто можна розділити на кілька частин і підфарбувати харчовими барвниками або какао і створювати різнокольорові шедеври, адже дбають такі млинчики не так швидко, і можна встигнути розмалювати сніданок усіма барвами.

Складові

  • Кефір – 250 мл;
  • Яйця курячі свіжі – 3-4 шт .;
  • Борошно пшеничне в / с – 0,3 кг;
  • Сода харчова – 1 ч.л .;
  • Цукровий пісок – 1-2 ст.л .;
  • Сіль – ½ ч.л .;
  • Ванільний цукор – 5 г;

Приготування

  1. У глибокій ємності збиваємо з кефіром яйця, після чого отриману масу подсаливаем, Сластьон, умащали ваніллю і знову збиваємо до появи рясних бульбашок.
  2. Потім додаємо в масу соду негашене і знову все гарненько змішуємо. Вводимо борошно при безперервному перемішуванні компонентів.

Тісто має вийти досить густим, як на оладки. Після чого на змащеній маслом гарячій сковороді на невеликому вогні можна випікати свої витівки.

Дріжджові млинці на кефірі

Ще один варіант для пишних фігурних млинчиків включає до свого складу дріжджі, завдяки яким коржі виходять дуже повітряними і найсмачнішими.

  1. У глибокій ємності змішуємо 1 ст.л. сухих дріжджів, 1 ст.л. цукру з теплим (30-35оС) кефіром (210 мл), після чого в закритому вигляді залишаємо тару в теплі на 10-15 хвилин.
  2. Тим часом гарненько збиваємо 2 курячих яйця з 1 ст.л. цукру і з’єднуємо з активованою дріжджовий опарою.
  3. Потім вводимо до складу борошно (100 г), ½ склянку теплої води (не більше 40оС) і залишаємо тісто на 30-40 хвилин підніматися.

Через півгодини розмішуємо тісто з 3-ма ст.л. соняшникової олії і можемо смажити млинці, створюючи на сковороді, як на полотні і мережива, і ажурні малюнки, і оригінальні дитячі мультяшні персонажі.

Як приготувати мереживні млинці на кефірі

Багато господинь в прямому сенсі б’ють на сполох, коли в гонитві за шикарним кисло-вершковим смаком заводять млинцеве тісто на кислому молоці або кефірі. Ну, липне воно до сковороди похлеще клею момент, і все тут.

Мій рецепт з фото готовий поділитися секретом, як спекти тонкі мереживні млинці з такого замісу. Вся фішка в окропі, але про все докладно.

Ажурні заварні млинці на кефірі

Масляна Дитяче харчування від 3 до 10 років Фьюжн-кухня Млинці 10 порцій Зберігаємо 48 годин в холодильнику 1
ХадіджаСтатьі автора

Ажурні млинці на кефірі
Ажурні млинці на кефірі

Складові

  • Кефір маложирний – 200 мл + –
  • Борошно пшеничне в / с – 200 г + –
  • Куряче яйце категорії «О» – 2 шт. + –
  • Цукровий пісок – 50 г + –
  • Соняшникова олія – ​​60 мл + –
  • Сода негашене – 1 ч.л. без гірки + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Для початку нам необхідно яйця збити разом з цукром до хорошого спінювання. Самим чудовим інструментом для цієї процедури є пружинний віночок.

Ні звичайний віночок, ні новомодний шейкер, ні блендер, ні навіть міксер зробить цю роботу так само добре, як цей виходець із совковою епохи. Але через брак даного гаджета використовуємо те, що є.


  • Для початку нам необхідно яйця збити разом з цукром до хорошого спінювання. Самим чудовим інструментом для цієї процедури є пружинний віночок. Ні звичайний віночок, ні новомодний шейкер, ні блендер, ні навіть міксер зробить цю роботу так само добре, як цей виходець із совковою епохи.

    Але через брак даного гаджета використовуємо те, що є.


  • Потім додаємо в яєчний склад кефір з розмішати в ньому содою і знову гарненько збиваємо. У кислому середовищі кефіру сода почне гаситися і стане активно шипіти і пінитися, це-то нам і потрібно, адже наша мета – бульбашки.


  • Далі вводимо в тісто борошно.


  • Гарненько все збиваємо до єдиної рідкої сметаноподібної фракції без грудок, після чого вводимо крутий окріп, масло, швидко все перемішуємо і можна випікати млинці, вірніше малювати млинці ажурні.


  • Як «кисті» можна використовувати кондитерський шприц, пляшку з діркою – аля дитяча бризкалка, пакетик з маленькою дірочкою в кутку.
    Однак я хочу запропонувати справжній лайфхак для цього неймовірно цікавого заняття.

    • Пластикова пляшка-крапельниця
    • від перекису водню стала справжнім
    • відкриттям для кулінарного мистецтва.

    • Отже, «зарядивши» рисувальний апарат тестом, на гарячу сковороду наносимо необхідний малюнок, наскільки вистачить художніх навичок і фантазії.


    • Якщо лінії не робити товстими, то млинець вийде дірчастим, красивого червонувато-жовтого кольору (спасибі соді) і перевертається таке мереживне частування досить легко.


    • Оригінальним і найпростішим млинцевим малюнком може стати звичайна сіточка. Після згортання в трубочку такого сіткового млинця, він стає схожий на акуратну апетитну вафлю.


    • А якщо ще і цукровою пудрою їх посипати, то один-в-один справжній бельгійський сніданок.

      Традиційна кухня в руках кмітливих кухар здатна звернутися в справжнє мистецтво. І навіть класичні слов’янські коржі на кефірі можуть перетворитися в ажурні млинці і нетривіальні найсмачніші фігурки.