Як зробити курячу шинку будинку

Шинка з курки в домашніх условіяхloviyax
Саморобні ковбаси і сосиски – це не тільки смачно і бюджетно, але ще й корисно, адже такі страви не містять небезпечних і шкідливих речовин. Сьогодні ми хочемо розповісти, як готується шинка з курки в домашніх умовах, яка порадує вас і своїм зовнішнім виглядом, і смаковими якостями. А щоб ви вибрали найкращий спосіб приготування – ми пропонуємо два варіанти на вибір: в духовці і мультиварці.

Шинка з курячого м’яса, поради для приготування

  • Якщо ви збираєтеся варити ветчінку в каструлі, то краще зробити її не дуже товстою, інакше ковбаса просто не встигне проваритися всередині.
  • А ось шинку з курки, яку будуть запікати в духовці, можна зробити побільше і товстіший – в такому варіанті це допускається.
  • Варена домашня ковбаса робиться за тим самим рецептом, що призначений для мультиварки.
  • Найголовніше – не переварити продукт. Тому краще не перетримувати курячу ковбасу в киплячій воді. В іншому випадку вона може виявитися занадто сухий або навіть жорсткою.
  • У рецепті для мультиварки не використовуйте бджолиного меду занадто багато. Краще не відхилятися від рецептури, щоб солодкий присмак ні надмірно вираженим.
  • При варінні шинки в каструлі варто контролювати температуру, щоб у вас вийшла смачна і соковита ковбаса.

Для цього буде не зайвим придбати спеціальний термометр, а потім з його допомогою стежити, щоб вода не перевищувала позначку в 70 градусів.

  • Якщо вам подобається більш пряна і пікантна ковбаса – не бійтеся додавати в рецепт улюблені приправи.
  • Щоб сухе куряче м’ясо не вийшло занадто жорстким – всередину шинки можна загорнути трохи свинячого сала – вийде не так низькокалорійні і корисно, зате буде значно соковитіше. До того ж, така домашня ковбаска виглядає неймовірно красиво.
  • Різке охолодження страви після його приготування – обов’язковий крок. Саме так домашня ковбаска набуває щільність справжньою шинки і стає дуже ніжною.

Відео рецепт приготування курячої шинки

Шинка куряча з травами в домашніх умовах: рецепт в духовці

Рецепт шинки з курочки з травами

Складові

  • Куряче філе – 1 шматок + –
  • Горілка або спирт (для протирання м’яса) – 2 ч.л. + –
  • Часник – 1-2 зубки + –
  • Чорний перець (мелений) – 2 щіпки + –
  • Сіль – 3 щіпки + –
  • Трави сухі (наприклад, базилік) – 1 ч.л. + –

Як зробити шинку з курячого філе своїми руками

  1. Насамперед нам необхідно замаринувати куряче філе для шинки. Для цього змішуємо в мисочці прянощі: сіль, чорний перець і сухі трави.
  2. Потім протираємо куряче філе спиртом, після чого – відразу медом.
  3. Натираємо майбутню шинку прянощами, щільно накриваємо посуд з м’ясом і прибираємо на маринування в холодильну камеру на 1-2 дня.
  4. Через зазначений час виймаємо філе курочки з холодильника і протираємо трохи паперовими чистими рушниками.
  5. Продавлюємо часник через прес і натираємо курку ароматної кашкою.
  6. У чисту відпрасовану марлю, складену в 3-4 шари, пакуємо наше м’ясо на шинку наступним чином:
  • звертаємо філе в тугий і максимально щільний рулет, відразу ж фіксуючи його полотном марлі;
  • згорнуту сиру курячу шинку перемотувати чистим шнурком, мотузкою або спеціальними фіксаторами з силікону (вони продаються в будь-якому кулінарному магазині);
  • поміщаємо рулет в целофановий пакет для запікання (спеціальний жаростійкий!), гарненько пакуємо його, щоб вийшла ковбаска, щільно загорнута пакетом, і без бульбашок повітря;
  • зав’язуємо пакет так, щоб він не зміг відкритися в процесі приготування.

7. У холодну духовку ставимо каструльку або миску з жароміцного матеріалу (або спеціальну форму), наливаємо в неї холодну воду і опускаємо наш рулетик.

8. Вибираємо невисоку температуру (до 160 градусів). Чекаємо 1 годину.

9. Після цього дістаємо шинку з води і просто допікаємо її ще хвилин 20 на середньому температурному режимі.

Готуємо шинку з курячої грудки в домашніх умовах

10. Коли м’ясо приготується – виймаємо ковбаску з духовки і тут же разом з целофановим пакетом опускаємо в крижану воду на 30-35 хвилин.

Ви можете сміливо експериментувати з цим рецептом. Дуже смачно вийде, якщо зсередини нашпигувати рулетик часничком і рясно посипати крупно рубаними травами!

Ось і все – домашня шинка з курки готова. Звільніть її від плівки і зніміть марлеву тканину. Є таке блюдо можна відразу – ветчінка виходить ніжною і соковитою.

Як приготувати шинку з курячої грудки в мультиварці

Складові

  • М’ясо курячих грудок – 2 шт .;
  • Горілка – 2-3 ч.л .;
  • Бджолиний мед – 1 ст.л .;
  • Часник – 2 зубки;
  • Мускатний горіх (мелений) – за смаком;
  • Сіль за смаком.

Як приготувати домашню шинку ковбасу з курки

Натираємо підготовлене філе спеціями

  • Протираємо поверхню курячого філе горілкою. Потім натираємо мяско спеціями: сіллю, мускатним горіхом, при бажанні можна додати і інші прянощі.
  • Потім додамо до курки мед: промажем їм все шматочки м’яса.
  • Прибираємо миску з тертим спеціями і м’ясом курки в холодильник на 2 дні, попередньо закупоривши посуд харчовою плівкою, і переконавшись, що миска надійно закрита від зовнішнього середовища.

Робимо домашню шинку з курки в мультиварці

  • Як і в попередньому рецепті, після попереднього кроку витріть курочку паперовим рушником, натерти пропущеним через прес часником.

Звертаємо пряне куряче м’ясо в рулет

  • Звертаємо м’ясо в рулетик, упаковуючи його в чисту марлю в 3-4 шари.
  • Перетягуємо ковбаску шнурками або силіконовим фіксатором, щоб вона вийшла дуже щільна і навіть тверда.
  • Герметично пакуємо наш шинковий рулет в целофан, зав’язуємо його, щоб всередину не потрапила вода в процесі варіння.
  • У чашу мультиварки наливаємо стільки холодної води, щоб наш рулет в пакеті вільно міг в ній плавати.

Тушкуємо шинку в мультиварці до готовності

  • Опускаємо майбутню шинку всередину, закриваємо кришкою, і встановлюємо режим «Гасіння» приблизно на 60 хвилин. Стежимо при цьому, щоб температура не піднімалася вище 70 градусів.
  • Після години доготовляє домашню шинку вже на програмі «Підігрів». Тут нам вистачить 15-18 хвилин.

Охолоджуємо шинку в холодній воді

  • Різке і швидке охолодження – найважливіший етап. Виймаємо з мультиварки готову ковбаску з курки і тут же опускаємо її в крижану воду (зручніше просто налити в каструлю холодної води і покласти 5-10 кубиків льоду).

Як зробити домашню курячу шинку з філе

  • Чекаємо не менше 40-45 хвилин, після чого очищаємо ковбасу від обгорток і нарізаємо, щоб порадувати домашніх.

Така шинка з курки в домашніх умовах готується не дуже складно, адже більшу частину роботи за вас зробить автоматична кухонні помічниця.