Як зробити класичний салат Олів’є з ковбасою

Олів'є з ковбасою
У гонитві за модним оформленням урочистих заходів, ми часом забуваємо про старі добрі стравах, які радували нас з дитинства. І не дивно, що багато хто з нас вже забули, як готувати салат олів’є, а вірніше його класичний рецепт з ковбасою, і не зайвим буде нагадати його в пам’яті. Ну, а якщо комусь хочеться поєднати традиційність і креативність, то і для цього випадку ми припасли парочку добрих і вельми цікавих порад.

У питанні приготування салату олів’є, хоч з ковбасою, хоч без неї, багато домашні кулінари наївно покладаються навмання і в якості кухарського путівника використовують глибинні спогади. «Пам’ятається, мама готувала якось так. Клала, на кшталт, то-то і те-то »і, здавалося б, на перший погляд такий простий рецепт звичайної святкової закуски перетворюється на справжнього гастрономічного монстра, з надлишком майонезу і картоплі, купою зайвих або навпаки забутих компонентів.

Щоб не грати з олів’є в російську рулетку і не переводити за дарма продукти, цей кулінарний інструктаж розставить все на свої місця і навчить, як правильно робити салат олів’є з вареної «Лікарської» ковбасою, що з компонентів для цього потрібно підготувати і головне в яких кількостях .

Крім того, ми на практиці покроково і з усіма подробицями і фото освоїмо класичний рецепт цього смачного салату і його різні оригінальні варіації.

Що входить в салатну закуску олів’є

картопля

Картопля – це, мабуть, один з найголовніших інгредієнтів, що входять в класичний склад салату олів’є. Саме цей овоч становить основну масу салату. Однак, щоб наше частування не вийшло через чур крохмалисті, готуючи продукти для готування, необхідно дотримуватися правильні пропорції.

В ідеалі на звичайну 8-10 порційну салатницю береться порядком 6 середніх бульб, що становить приблизно 0,5-0,8 кг. Спираючись від цієї кількості картоплі, ми і будемо додавати інші інгредієнти.

Картопля для салату необхідно відварювати в мундирі, але в особливо оригінальних випадках можна зробити вибір на користь запеченого або обсмаженого. Детальніше про варінні картоплі вам розповість і покаже наш шеф повар.

Як правильно зварити картоплю для салату (відео урок)

Як правильно приготувати інші овочі для салату можна почитати в нашій окремій статті.

Як зварити овочі для салату олів’є

Варена ковбаса для класичного олів’є

Другим за важливістю і за обсягом компонентом в цьому салаті є м’ясний інгредієнт. А оскільки ми готуємо олів’є з ковбасою, то слід заздалегідь запастися відмінним і свіжим шматочком вареної ковбаски, вагою в 0,5 кг.

Також для цієї важливої ​​ролі підійдуть і сосиски, і варені сардельки. А для більш пікантного смаку можна замінити традиційну «Докторську» на варено-копчену, копчену ковбасу або сервелат.

Яйця для салату

Третє почесне місце в олів’є по масовій частці віддається яйцям.

Для ідеального співвідношення продуктів буде достатньо 6 добірних курячих яєць загальною масою (без шкаралупи) 370-400 м Варити їх потрібно не більше 10 хвилин, тоді вони не будуть ні недовареними, ні перетравленими, як і потрібно для олів’є.

Що входить в салат Олів'є з ковбасою

огірки

Надати свіжість і пікантну солонуватість олів’є допоможуть огірки.

В оригінальній рецептурі були використані і свіжі плоди, і корнішони, які з успіхом можна замінити звичайними маринованими огірочками, або солоними бочковими.

У нашому випадку потрібно 200 г свіжих овочів (2 шт.) І стільки ж консервованих (2 шт. Звичайних або 6 шт. Корнішонів).

морква

Морква – це ще один коренеплід, який фігурує в рецепті і потребує «мундирні» відварювання.

Морква, як важливий інгредієнт для салату Олів'є з ковбасою

Для закуски потрібно не більше 3 середніх морквин загальною масою до 350 г. Такої кількості цього яскравого овоча вистачить і для додання салату легкої солодощі та помірної строкатості.

У рідкісних випадках, коли хочеться внести інновації в оригінальну рецептуру, в салатик додають моркву по-корейськи, це досить сміливе рішення, але вельми віддалене від класики цієї закуски.

Горошок – класичний інгредієнт олів’є

Консервований горошок мозкових сортів виступає своєрідною візиткою цього легендарного частування, тому його в складі олів’є теж має бути достатньо.

У 1 банку міститься приблизно 260-280 г чистого продукту, і цієї кількості вистачає для наших ідеальних пропорцій. Кращим рішенням буде взяти замість консервів свіжоморожений зелений горох (300 г) і відварити його в підсоленій воді 10 хвилин.

Також іноді в якості горохового замінника використовують його найближчого бобового побратима – квасоля (червону або білу) в консервах або відварну, що вже негативно позначається на оригінальному смаку страви.

Цибуля

Ріпчасту цибулю (1 головка) або пір’я зеленого (100 г) просто зобов’язані бути в олів’є, адже без нього цей новорічний делікатес втрачає свою солодко-гострий родзинку.

Детальніше про нарізку цибулі для салатної закуски розповість і покаже наш шеф повар.

Як швидко і правильно нарізати цибулю для салату (відео керівництво)

Який майонез використовувати для приготування класичного Олів’є

І, нарешті, майонез, без якого олів’є – НЕ олів’є. 250-300 г соусу буде якраз достатньо, щоб салат не вийшов не сухою, не зайві рідким.

Дехто намагається ввести в рецепт сметану, йогурт і інші соуси, але завершити кулінарну картину саме на класичній ноті під силу тільки «Провансаль». Можна використовувати майонез домашнього приготування або його низькокалорійний аналог.

Який майонез використовувати для приготування салату Олів'є з ковбасою

  • Домашній майонез, рецепт міксером
  • Сироедческій майонез

Детально про приготування домашнього соусу для салатної закуски Олів’є розповість і покаже наш шеф повар.

Як приготувати домашній майонез, покроковий відео урок

Лише використовуючи цей продуктовий набір, ми зможемо правильно приготувати смачний салат олів’є з ковбасою саме так, як це робили наші мами і бабусі. Ніякі гриби, яблука, ананаси, морепродукти та інші експериментальні добавки не варто додавати в рецепт. Звичайно, якщо ви жадаєте класики, а не модерну, хоча і так, і сяк буде, безумовно, смачно.

А для любителів екзотики (вони все-таки є) пропонуємо кілька модернізованих рецептів.

  • Салат олів’є з кальмарами
  • Приготування олів’є з креветками
  • Як приготувати олів’є з грибами
  • Приготування вегетаріанського олів’є

Класичний рецепт салату Олів’є з ковбасою

Салат Олів'є - класичний рецепт з ковбасою

Складові

  • Варена ковбаса – 500 г + –
  • Яйця курячі варені круто – 6 шт. (Категорія О) + –
  • Картопля (варена в мундирі) – 6 бульб + –
  • Морквина варена – 3 коренеплоду + –
  • Свіжі огірки короткоплодние – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
  • Горошок зелений – 250-300 г + –
  • Сіль – 1/2 ст.л. + –
  • Корнішони – 6 шт.; + –

Покрокове приготування класичного Олів’є своїми руками

Ну, а тепер прийшов час застосувати теоретичні знання на практиці і згадати на ділі, як зробити олів’є з ковбасою.

  1. Всі інгредієнти, крім цибулі і, природно, горошку, необхідно почистити від шкірки (шкаралупи) і нарізати великими кубиками з гранню 0,7 мм.
  2. Ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо і разом з горошком додаємо до решти подрібненим компонентів.
  3. Тепер подсаливаем за смаком і заправляємо майонезом салат. Перемішувати олів’є потрібно акуратно і не поспішаючи від низу до верху.

При дотриманні всіх заявлених пропорцій, правил нарізки інгредієнтів і заправки, що вимагає класичний рецепт, наш салат олів’є з ковбасою буде не тільки неймовірно смачним, але і красивим без зайвого декору.