Багато господині відмовляються використовувати ненатуральні продукти, все частіше віддаючи перевагу корисним органічним аналогам.
У цій статті ми розглянемо приготування смачної випічки на натуральній основі, і мова піде про те, як приготувати млинці з гречаного борошна, рецепти без дріжджів вам обов’язково сподобаються. При випіканні, бажано скористатися запропонованими порадами, щоб випічка вийшла м’якою і в неї легко можна було загорнути начинку.
Гречані млинці без дріжджів з молоком
Складові
- Молоко – 0,5 ч.л. + –
- Борошно гречане – 1 стакан + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Розпушувач – 1/4 ч.л. + –
- Сода – 1/4 ч.л. + –
- Рослинна олія – для смаження млинців + –
- Мед – за смаком + –
- Цукор-пісок білий – 2 ст.л. + –
Як спекти смачні гречані млинці на молоці без дріжджів
- У дві різні миски вбиваємо жовтки і білки з 3 яєць.
- Білки охолоджуємо. У жовтки вливаємо молоко, додаємо розпушувач, соду, просіяне борошно, збиваємо все віночком. Відставляємо тісто в сторону на тридцять хвилин або навіть годину, щоб воно настоялося і підійшло.
- Тим часом, збиваємо міксером білки до пишної піни. Перекладаємо їх в набряклі тісто. Акуратно розмішуємо все, намагайтеся не робити інтенсивних рухів, щоб тісто не втратило своєї пишності і легкості.
Допускається влити трохи більше молока, якщо консистенція тесту вийшла густою.
4. Обсмажуємо кожен млинець на сковорідці з рослинним маслом. Якщо у вас є спеціальна сковорода для випічки млинців, то жир можна не використовувати.
Млинці на гречаної борошні без дріжджів слід подавати з медом і ароматним чаєм. При бажанні, можна зварити какао або чашку кави.
Читайте ще схожі записи:
Як зробити млинці на молоці
Гречані млинці без дріжджів з начинкою з фаршу
Рецепти млинців із гречаного борошна без дріжджів досить різноманітні. Млинці можна готувати з різноманітними начинками – солодкими, солоними, пряними … Однак, через специфічний смак, досвідчені кулінари рекомендують для гречаних млинців робити тільки солону начинку.
Продукти для млинців
- Гречана мука – 250 г;
- Куряче яйце – 1 шт .;
- Молоко – 250 мл;
- Вода – 500 мл;
- Сіль (велика) – 1/2 ст.л.
Інгредієнти для начинки
- Фарш (свинячо-яловичий) – 400 г;
- Ріпчасту цибулю (невеликі головки) – 2 шт .;
- Масло вершкове – 30 гр .;
- Борошно – 2-2,5 ст.л .;
- Яйця відварні – 2-3 шт.
Приготування млинчиків з гречаного борошна з м’ясною начинкою
Замішуємо тісто на млинці з гречаного борошна
- У відповідній ємності збиваємо трохи яйце, слідом наливаємо молоко, воду і все солимо.
- Додаємо просіяне через сито борошно і ретельно все змішуємо, щоб в тесті не залишилося грудочок. Краще це робити віночком. Потім залишаємо тісто на гречані млинці (на 20 хвилин) настоюватися і набухати.
- Випікаємо млинці на розпеченій сковороді до коричневого відтінку.
Готуємо м’ясну начинку для домашніх млинців
- Нарізаємо кубиками цибулю, обсмажуємо його в олії до напівготовності.
- Далі в цибулю додаємо фарш і обсмажуємо все разом. Стежимо за тим, щоб не утворювалися грудочки, ретельно їх розминаємо виделкою або лопаткою.
- Як тільки фарш стане розсипчастим, солимо все і накриваємо кришкою. Млоїмо на невеликому вогні до повної готовності.
- На вершковому маслі пасеруємо до золотистого кольору борошно. З готового фаршу зливаємо в обсмажену муку зайву рідину і все добре перемішуємо.
- Готовий соус знову переливаємо в м’ясо. Відварені яйця дрібно нарізаємо і також кладемо в фарш. Всю начинку перемішуємо.
Загортаємо начинку в гречані млинці
- Загортаємо в млинчики начинку, обсмажуємо їх на сковороді до невеликої скоринки.
- Складаємо у жароміцних форму і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на сім-вісім.
Поради з приготування гречаних млинців
Якщо у вас немає гречаного борошна, то її можна отримати шляхом перемелювання звичайних гречаних зерен в кавомолці або домашньої млині (якщо вона є).
Слід зазначити, що такий спосіб отримання основи для приготування млинців підходить для тих людей, у яких є непереносимість глютену. Зараз досить мало фірм-виробників, які можуть гарантувати його повна відсутність у продукті, адже борошно з різних круп робиться на одному обладнанні.
- Щоб млинці не пригоріли і добре пропеклися – вогонь під сковородою повинен бути невеликий.
- Якщо в рецепті використовується вода, то її потрібно посолити перед додаванням, так в тесті буде менше утворюватися грудок.
- Додавши більше жовтків в тісто, можна зменшити ламкість готових виробів. Для цієї мети підійде і шматочок вершкового масла.
- Так як гречана мука практично не має клейковини, то багато господинь додають в тісто трохи пшеничного борошна.
Як бачите, рецепти млинців із гречаного борошна без дріжджів теж мають свої переваги – в них можна загортати різну начинку, а також додавати інші продукти прямо в тісто, що надає готовій випічці пікантного смаку.
Спробуйте приготувати гречані млинці на Масляну і почастуєте ними своїх дорогих гостей – ваші старання не залишаться неоціненим.
Смачних млинців!