Як зробити гречані бездріжджові млинці

Млинці з гречаного борошна рецепт без дріжджів
Багато господині відмовляються використовувати ненатуральні продукти, все частіше віддаючи перевагу корисним органічним аналогам.

У цій статті ми розглянемо приготування смачної випічки на натуральній основі, і мова піде про те, як приготувати млинці з гречаного борошна, рецепти без дріжджів вам обов’язково сподобаються. При випіканні, бажано скористатися запропонованими порадами, щоб випічка вийшла м’якою і в неї легко можна було загорнути начинку.

Гречані млинці без дріжджів з молоком

Гречані млинці без дріжджів з молоком

Складові

  • Молоко – 0,5 ч.л. + –
  • Борошно гречане – 1 стакан + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Розпушувач – 1/4 ч.л. + –
  • Сода – 1/4 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження млинців + –
  • Мед – за смаком + –
  • Цукор-пісок білий – 2 ст.л. + –

Як спекти смачні гречані млинці на молоці без дріжджів

  1. У дві різні миски вбиваємо жовтки і білки з 3 яєць.
  2. Білки охолоджуємо. У жовтки вливаємо молоко, додаємо розпушувач, соду, просіяне борошно, збиваємо все віночком. Відставляємо тісто в сторону на тридцять хвилин або навіть годину, щоб воно настоялося і підійшло.
  3. Тим часом, збиваємо міксером білки до пишної піни. Перекладаємо їх в набряклі тісто. Акуратно розмішуємо все, намагайтеся не робити інтенсивних рухів, щоб тісто не втратило своєї пишності і легкості.

Допускається влити трохи більше молока, якщо консистенція тесту вийшла густою.

 

4. Обсмажуємо кожен млинець на сковорідці з рослинним маслом. Якщо у вас є спеціальна сковорода для випічки млинців, то жир можна не використовувати.

Як приготувати гречані бездріжджові млинці

Млинці на гречаної борошні без дріжджів слід подавати з медом і ароматним чаєм. При бажанні, можна зварити какао або чашку кави.

Читайте ще схожі записи:


Як зробити млинці на молоці

Гречані млинці без дріжджів з начинкою з фаршу

Рецепти млинців із гречаного борошна без дріжджів досить різноманітні. Млинці можна готувати з різноманітними начинками – солодкими, солоними, пряними … Однак, через специфічний смак, досвідчені кулінари рекомендують для гречаних млинців робити тільки солону начинку.

Продукти для млинців

  • Гречана мука – 250 г;
  • Куряче яйце – 1 шт .;
  • Молоко – 250 мл;
  • Вода – 500 мл;
  • Сіль (велика) – 1/2 ст.л.

Інгредієнти для начинки

  • Фарш (свинячо-яловичий) – 400 г;
  • Ріпчасту цибулю (невеликі головки) – 2 шт .;
  • Масло вершкове – 30 гр .;
  • Борошно – 2-2,5 ст.л .;
  • Яйця відварні – 2-3 шт.

Приготування млинчиків з гречаного борошна з м’ясною начинкою

Замішуємо тісто на млинці з гречаного борошна

  • У відповідній ємності збиваємо трохи яйце, слідом наливаємо молоко, воду і все солимо.
  • Додаємо просіяне через сито борошно і ретельно все змішуємо, щоб в тесті не залишилося грудочок. Краще це робити віночком. Потім залишаємо тісто на гречані млинці (на 20 хвилин) настоюватися і набухати.
  • Випікаємо млинці на розпеченій сковороді до коричневого відтінку.

Готуємо м’ясну начинку для домашніх млинців

  • Нарізаємо кубиками цибулю, обсмажуємо його в олії до напівготовності.
  • Далі в цибулю додаємо фарш і обсмажуємо все разом. Стежимо за тим, щоб не утворювалися грудочки, ретельно їх розминаємо виделкою або лопаткою.
  • Як тільки фарш стане розсипчастим, солимо все і накриваємо кришкою. Млоїмо на невеликому вогні до повної готовності.
  • На вершковому маслі пасеруємо до золотистого кольору борошно. З готового фаршу зливаємо в обсмажену муку зайву рідину і все добре перемішуємо.
  • Готовий соус знову переливаємо в м’ясо. Відварені яйця дрібно нарізаємо і також кладемо в фарш. Всю начинку перемішуємо.

Гречані млинці без дріжджів з начинкою з фаршу

Загортаємо начинку в гречані млинці

  • Загортаємо в млинчики начинку, обсмажуємо їх на сковороді до невеликої скоринки.
  • Складаємо у жароміцних форму і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на сім-вісім.

Поради з приготування гречаних млинців

Якщо у вас немає гречаного борошна, то її можна отримати шляхом перемелювання звичайних гречаних зерен в кавомолці або домашньої млині (якщо вона є).

Слід зазначити, що такий спосіб отримання основи для приготування млинців підходить для тих людей, у яких є непереносимість глютену. Зараз досить мало фірм-виробників, які можуть гарантувати його повна відсутність у продукті, адже борошно з різних круп робиться на одному обладнанні.

  • Щоб млинці не пригоріли і добре пропеклися – вогонь під сковородою повинен бути невеликий.
  • Якщо в рецепті використовується вода, то її потрібно посолити перед додаванням, так в тесті буде менше утворюватися грудок.
  • Додавши більше жовтків в тісто, можна зменшити ламкість готових виробів. Для цієї мети підійде і шматочок вершкового масла.
  • Так як гречана мука практично не має клейковини, то багато господинь додають в тісто трохи пшеничного борошна.

Млинці з гречаного борошна без дріжджів - класичний рецепт

Як бачите, рецепти млинців із гречаного борошна без дріжджів теж мають свої переваги – в них можна загортати різну начинку, а також додавати інші продукти прямо в тісто, що надає готовій випічці пікантного смаку.

Спробуйте приготувати гречані млинці на Масляну і почастуєте ними своїх дорогих гостей – ваші старання не залишаться неоціненим.

Смачних млинців!