Як зробити гаряче морозиво вдома

Гаряче морозиво
Що відрізняє саму незабутню вечірку від всіх інших; звичайно ж – цікава розважальна програма і неймовірне меню. Що ж, якщо ви хочете прославитися серед гостей своїм амплуа кулінарного фокусника, то наш покроковий рецепт, як зробити гаряче морозиво стане для вас справжньою знахідкою. Ні, ні, ви не помилилися іменного морозиво і саме обсмажене в маслі; ви напевно думаєте це неможливо і просто містифікація, але наша стаття розвіє всі сумніви.

Історія гарячого морозива

Швидше за все про даний десерті ви чуєте вперше або дізналися порівняно недавно. А тим часом пісня «льоду і полум’я» співається вже дуже давно, так давно, що вже й не знайти кінців, звідки вона взялася. За однією версією хитру смакоту придумали не менше хитрі й спритні китайці, які люблять запропонувати такі ласощі в своїх ресторанчиках. Вони ж, до слова сказати, є творцями класичного морозива в принципі, чому б не зробити і гаряче.

Інша версія вказує на французьке авторство даного рецепта. Та й мисливці за славою – американці, просто не могли упустити лаври першості в питанні приготування такого десерту і придумали свою історію про таємниче гостя, який в 18 столітті представив своє кулінарне дітище на прийомі в білому домі.

Що таке гаряче морозиво

Не настільки важлива історія цього солодкого оригінального блюда, а більш цікаво, що ж являє собою гаряче морозиво. Ні, це не безформна молочна жижа з розтопленого пломбіру, ​​як може здатися за назвою.

Насправді гаряче морозиво – це кулястий десерт зі звичайного холодного пломбіру, ​​покритого солодким кокосово-бісквітним кляром, і запеченого в гарячому маслі. Варто відзначити, що «клярний панцир» на пломбірі повинен бути досить товстим і щільним, щоб за ті кілька секунд перебування десерту у фритюрі, морозиво всередині не встигло розтанути.

Як зробити гаряче морозиво вдома

Звучить хитро і недоступно. Але на перевірку виявляється, що при деякій вправності приготувати гаряче морозиво в домашніх умовах своїми руками зовсім нескладно.

Рецепт приготування гарячого морозива

Весь процес готування десерту наводимо покроково і максимально детально, щоб все вийшло з першого разу. Постарайтеся залишитися вдома на самоті, щоб ніхто не заважав під рукою в найвідповідальніший момент, ну або не потрапив під гарячу руку, якщо раптом перший «млинець» вийде грудкою.

Складові

  • М’якоть коксового горіха – 100 г;
  • Масло соняшнику рафінована – 0,3 л;
  • Вершковий пломбір – 1,2 кг;
  • Бісквітне печиво «Савоярді» – 160 г;
  • Добірні свіжі яйця – 3 шт .;

Рецепт приготування гарячого морозива в домашніх умовах

Як робити вдома гаряче морозиво

  1. Для початку підготуємо кокосову стружку, натерши на дрібній тертці м’якоть кокосового горіха.
  2. Далі кришимо в дрібну крихту печиво для панірування, а яйця збиваємо в пишну піну.
  3. Тепер потрібно налаштуватися на дуже швидку роботу, щоб морозиво не встигло сильно підтанути. Нарізаємо пломбір на рівні шматочки розміром з м’ячик для пінг-понгу, скочується в кульку, потім обвалюють в кокосовій стружці, тут же занурюємо в яєчну масу, обвалюють в паніровці з кришеного печива і розкладаємо на підносі, застелене пергаментним папером так, щоб клубки не торкалися один одного.
  4. Тепер піднос прибираємо в морозильну камеру на півгодини. А через відведений час знову повторюємо цикл панірування морозива: кокос, яйце, печиво. І потім знову відправляємо кульки в холод на пару годин, щоб морозиво дуже сильно замерзло до твердого стану і в процесі обсмажування не встиг розтанути.
  5. Коли ви порахуєте, що десерт застиг настільки, наскільки потрібно, розігріваємо в емальованому каструльці рослинне масло до закипання і швидко занурюємо в нього наші кульки, буквально на 15-20 секунд.

Як приготувати гаряче морозиво самому

Цього часу має вистачити, щоб шар печива затягнувся хрусткою скоринкою, а морозиво залишилося в стані щільного морозного кульки.

Зазвичай гаряче морозиво подають зі свіжими ягодами. Однак різні сиропи і солодкі підливи також будуть доречні в компанії з цим десертом.

Незважаючи на те, що рецепт приготування гарячого морозива не такий вже й простий, насправді це найсмачніший, найкращий і незвичайний десерт, який ви коли-небудь могли пробувати. Гарантовано на 100%, що ці ласощі стане найулюбленішим і найбажанішим для вашої родини.