Для багатьох Масляна – це веселе свято з розвагами, а для нас, господинь – час сміливих експериментів на смачну тему і відкриттів. Пропонуємо спробувати смачно і швидко приготувати корисні та поживні млинці з солодкою гарбуза за простими рецептами, які ми помістили в сьогоднішню підбірку. Варто додати до стандартного набору продуктів пюре з багатого каротином плода, і всіма улюблене блюдо «заграє» дивовижними смаковими відтінками.
Гарбуз, з якої будемо готувати корисні коржі, особливо актуальна в міжсезоння. В її яскравою і солодкої м’якоті заховані цілі «поклади» заліза. Коли його в організмі не вистачає, може долати хронічна втома, доводиться відчайдушно боротися з сонливістю.
Кращі ліки від усіх цих зимово-весняних недуг – схожі на маленькі сонечка млинці з гарбуза. Сьогодні пропонуємо прості рецепти тонких коржів і пишних ароматних оладків.
Млинці з гарбуза: як приготувати їх швидко і просто
Складові
- Пюре з гарбузової м’якоті – 1 стакан + –
- Борошно пшеничне в / с – 1 стакан + –
- Молоко свіже – 250 мл + –
- Яйце – 1 шт. + –
- Цукор – 2 ст.л. + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. + –
- Сіль – щіпка + –
- Сало – невеликий шматочок + –
Як зробити гарбузове пюре своїми руками
Щоб отримати вироби тонший, потрібно робити їх на молоці. Сковорода з антипригару в цьому випадку просто необхідна, оскільки тісто на гарбузової основі виходить примхливим.
- За рецептом передбачається використовувати готове пюре з банки. Але оскільки цей продукт на магазинних полицях з’являється рідко, його легко можна приготувати своїми руками.
- Для цього візьмемо шматочок товстошкірого плода вагою близько 300 г і почистимо його.
- Яскраво-помаранчеву м’якоть поріжемо на шматочки розміром десь 5х5 см і складемо їх в казанок або каструльку.
- Заливши водою повністю, пригасити до розм’якшення під кришкою, щоб сбречь вітаміни.
- Видаливши рідина, охолоджені м’якоть перетворимо в пюре за допомогою блендера. Якщо такого немає, можна скористатися звичайним ситом, перетерши гарбузове шматочки через нього за допомогою ложки.
Покрокове приготування улюблених гарбузових млинчиків
- Робимо яєчно-цукрову суміш, присолити її в процесі спінювання.
- Кладемо в неї ніжне гарбузове пюре, додаємо борошно.
- Отриману суміш розбавляємо молоком (найкраще теплим) і заважаємо до однорідності.
- Залишається тільки один інгредієнт – олія. Його додаємо в самому кінці, після чого залишаємо млинцеву суміш постояти близько 10 хвилин.
- Тим часом потрібно гарненько прожарити сковорідку і перед першим млинцем злегка пройтися по ній шматочком несолоного сала.
Млинці з гарбуза готуються швидко і виглядають дуже смачно завдяки яскравому забарвленню пюре. Їх можна їсти просто зі сметаною, а також з солодкими ягідними соусами. Діти будуть від цього частування в захваті, та й дорослі не залишать його без уваги.
Пишні гарбузове млинці своїми руками – швидко
Дієта для додання фігурі бажаної стрункості зобов’язує стежити за кількістю калорій. В цьому випадку гарбузове оладки припадуть дуже до речі! Вони низькокалорійні, смачні, до того ж готуються миттєво – ідеальне рішення для швидкого сніданку.
Складові
- Гарбуз без шкірки – 200-300 г;
- Борошно – 1,5 склянки;
- Кефір (або кисле молоко) – 2 склянки;
- Цукор – 1-2 ст.л .;
- Содовий розпушувач – ½ ч.л .;
- Сіль – ½ ч.л.
Випічка дієтичних млинців з гарбуза своїми руками
У просторій мисці з’єднуємо всі підготовлені продукти, крім гарбуза.
Її дрібніше за допомогою великої терки і додаємо в кінці. Добре вимішати все до однорідності, починаємо випікати млинці.
Якщо в будинку є млинниця з антипригару, печемо їх без краплі олії. Якщо ж такої немає, тоді беремо саму звичайну сковороду і капаємо олію, надлишки його тут же прибираючи серветкою.
- Сковорідка для випічки оладок повинна мати товсте дно;
- Щоб гарбуз гарненько пропеклась, а млинці не дуже засмажити, перевернувши на інший бік, їх потрібно готувати під кришкою.
Пригощатися гарбузовим млинці можна з медом або нежирним сметанним соусом.
Домашні млинці з цукрової гарбуза своїми руками
Щоб готувати швидко і смачно млинці з гарбуза, потрібно мати під рукою різні рецепти. Ми пропонуємо поповнити колекцію варіацій на актуальну гарбузову тему варіантом без цукру. Його можна замінити природним подсластителем, взявши гарбуз солодкого сорту.
Складові
- Гарбузовий м’якуш – 250 г;
- Кефір (можна нежирний) – 1 склянка;
- Яйця – 1 шт .;
- Борошно – близько 1/3 склянки;
- Розпушувач з соди – ½ ч.л .;
- Сіль – щіпка;
- Масло соняшнику – 2 ст.л.
Як самому зробити солодкі млинці з гарбузової м’якоті
- Звільняємо м’якоть від шкірки і насіння, подрібнюємо на тертці з маленькими дірочками.
- Далі додаємо до неї яйце, кефір, розпушувач, борошно, в кінці подсаливаем.
- Перед смаженням тісто нехай постоїть десь з чверть години.
Якщо тісто вийшло дуже густе, вирішити проблему допоможуть кілька ложок кефіру. Потім залишиться тільки спекти частування на розігрітій олії і нагодувати корисним сніданком або вечерею своїх домашніх.
Страви з тіста – далеко не найкорисніші. Однак млинці з гарбуза, які наші рецепти вчать готувати в домашніх умовах швидко і смачно – приємний виняток. Досить іноді з’їдати парочку таких помаранчевих «сонечок» на сніданок, і від сонливості не залишиться і сліду. Смачне харчування може бути корисним, причому – не тільки на Масляну! ..