Як зробити гарбузове млинці

Млинці з гарбуза
Для багатьох Масляна – це веселе свято з розвагами, а для нас, господинь – час сміливих експериментів на смачну тему і відкриттів. Пропонуємо спробувати смачно і швидко приготувати корисні та поживні млинці з солодкою гарбуза за простими рецептами, які ми помістили в сьогоднішню підбірку. Варто додати до стандартного набору продуктів пюре з багатого каротином плода, і всіма улюблене блюдо «заграє» дивовижними смаковими відтінками.

Гарбуз, з якої будемо готувати корисні коржі, особливо актуальна в міжсезоння. В її яскравою і солодкої м’якоті заховані цілі «поклади» заліза. Коли його в організмі не вистачає, може долати хронічна втома, доводиться відчайдушно боротися з сонливістю.

Кращі ліки від усіх цих зимово-весняних недуг – схожі на маленькі сонечка млинці з гарбуза. Сьогодні пропонуємо прості рецепти тонких коржів і пишних ароматних оладків.

Млинці з гарбуза: як приготувати їх швидко і просто

Як зробити гарбузове млинці

Складові

  • Пюре з гарбузової м’якоті – 1 стакан + –
  • Борошно пшеничне в / с – 1 стакан + –
  • Молоко свіже – 250 мл + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Цукор – 2 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л. + –
  • Сіль – щіпка + –
  • Сало – невеликий шматочок + –

Як зробити гарбузове пюре своїми руками

Щоб отримати вироби тонший, потрібно робити їх на молоці. Сковорода з антипригару в цьому випадку просто необхідна, оскільки тісто на гарбузової основі виходить примхливим.

  1. За рецептом передбачається використовувати готове пюре з банки. Але оскільки цей продукт на магазинних полицях з’являється рідко, його легко можна приготувати своїми руками.
  2. Для цього візьмемо шматочок товстошкірого плода вагою близько 300 г і почистимо його.
  3. Яскраво-помаранчеву м’якоть поріжемо на шматочки розміром десь 5х5 см і складемо їх в казанок або каструльку.
  4. Заливши водою повністю, пригасити до розм’якшення під кришкою, щоб сбречь вітаміни.
  5. Видаливши рідина, охолоджені м’якоть перетворимо в пюре за допомогою блендера. Якщо такого немає, можна скористатися звичайним ситом, перетерши гарбузове шматочки через нього за допомогою ложки.

Покрокове приготування улюблених гарбузових млинчиків

  • Робимо яєчно-цукрову суміш, присолити її в процесі спінювання.
  • Кладемо в неї ніжне гарбузове пюре, додаємо борошно.
  • Отриману суміш розбавляємо молоком (найкраще теплим) і заважаємо до однорідності.
  • Залишається тільки один інгредієнт – олія. Його додаємо в самому кінці, після чого залишаємо млинцеву суміш постояти близько 10 хвилин.
  • Тим часом потрібно гарненько прожарити сковорідку і перед першим млинцем злегка пройтися по ній шматочком несолоного сала.

Млинці з гарбуза готуються швидко і виглядають дуже смачно завдяки яскравому забарвленню пюре. Їх можна їсти просто зі сметаною, а також з солодкими ягідними соусами. Діти будуть від цього частування в захваті, та й дорослі не залишать його без уваги.

Пишні гарбузове млинці своїми руками – швидко

Дієта для додання фігурі бажаної стрункості зобов’язує стежити за кількістю калорій. В цьому випадку гарбузове оладки припадуть дуже до речі! Вони низькокалорійні, смачні, до того ж готуються миттєво – ідеальне рішення для швидкого сніданку.

Складові

  • Гарбуз без шкірки – 200-300 г;
  • Борошно – 1,5 склянки;
  • Кефір (або кисле молоко) – 2 склянки;
  • Цукор – 1-2 ст.л .;
  • Содовий розпушувач – ½ ч.л .;
  • Сіль – ½ ч.л.

Як приготувати млинці з гарбуза

Випічка дієтичних млинців з гарбуза своїми руками

У просторій мисці з’єднуємо всі підготовлені продукти, крім гарбуза.

Її дрібніше за допомогою великої терки і додаємо в кінці. Добре вимішати все до однорідності, починаємо випікати млинці.

Якщо в будинку є млинниця з антипригару, печемо їх без краплі олії. Якщо ж такої немає, тоді беремо саму звичайну сковороду і капаємо олію, надлишки його тут же прибираючи серветкою.

  • Сковорідка для випічки оладок повинна мати товсте дно;
  • Щоб гарбуз гарненько пропеклась, а млинці не дуже засмажити, перевернувши на інший бік, їх потрібно готувати під кришкою.

Пригощатися гарбузовим млинці можна з медом або нежирним сметанним соусом.

Домашні млинці з цукрової гарбуза своїми руками

Щоб готувати швидко і смачно млинці з гарбуза, потрібно мати під рукою різні рецепти. Ми пропонуємо поповнити колекцію варіацій на актуальну гарбузову тему варіантом без цукру. Його можна замінити природним подсластителем, взявши гарбуз солодкого сорту.

Складові

  • Гарбузовий м’якуш – 250 г;
  • Кефір (можна нежирний) – 1 склянка;
  • Яйця – 1 шт .;
  • Борошно – близько 1/3 склянки;
  • Розпушувач з соди – ½ ч.л .;
  • Сіль – щіпка;
  • Масло соняшнику – 2 ст.л.

Домашні млинці з цукрової гарбуза своїми руками

Як самому зробити солодкі млинці з гарбузової м’якоті

  1. Звільняємо м’якоть від шкірки і насіння, подрібнюємо на тертці з маленькими дірочками.
  2. Далі додаємо до неї яйце, кефір, розпушувач, борошно, в кінці подсаливаем.
  3. Перед смаженням тісто нехай постоїть десь з чверть години.

Якщо тісто вийшло дуже густе, вирішити проблему допоможуть кілька ложок кефіру. Потім залишиться тільки спекти частування на розігрітій олії і нагодувати корисним сніданком або вечерею своїх домашніх.

Страви з тіста – далеко не найкорисніші. Однак млинці з гарбуза, які наші рецепти вчать готувати в домашніх умовах швидко і смачно – приємний виняток. Досить іноді з’їдати парочку таких помаранчевих «сонечок» на сніданок, і від сонливості не залишиться і сліду. Смачне харчування може бути корисним, причому – не тільки на Масляну! ..