Як зробити домашнє полуничне морозиво

Що потрібно влітку для щастя?

Так, ще й коли йде сезон полуниці.

Я думаю, що смачне полуничне морозиво, виготовлене в домашніх умовах доведеться вельми до речі.

Тим більше, що готувати його дуже просто.

Отже,

Рецепт домашнього полуничного морозива

Складові:

  • 300 г свіжа або заморожена полуниця
  • 200 г жирні вершки або жирна (30%) або відважені сметана, рецепт в цій статті
  • 75 г (3 ст.л.) цукор (якщо полуниця несолодка, додайте ще одну ложку)
  • 1 ч.л. ванільний цукор
  • 5 г (1 ч.л.) желатину + 30 мл холодної води (можна замінити 3 г агар-агар))
  • 1 ч.л. лимонний сік або щіпка лимонної кислоти

Найперше, що потрібно зробити, це замочити желатин: залийте його водою, перемішайте і залиште набухати.

А також вимийте і очистіть від плодоніжок полуницю, а вершки поки приберіть в холодильник.

Як зробити масу для морозива

  • Змішайте полуницю, цукор, ванільний цукор і подрібніть все блендером в пюре.
  • Поставте на плиту і нагрівайте до теплого стану, весь час помішуючи, щоб цукор розчинився.
  • Додайте в тепле пюре набряклий желатин і перемішайте до його повного розчинення.

Якщо ви не любите кісточки в морозиві, процідіть масу. Але я цього ніколи не роблю, мені здається, що з кісточками цікавіше.

  • Дайте полуничного пюре охолонути до кімнатної температури.
  • Після цього збийте охолоджені вершки до пишної стійкої маси. Чи не перебити!!!
  • Змішайте вершки з полуницею на малих обертах міксера.

Маса для морозива готова.

Розлийте її по формах або викладіть в контейнер з кришкою і приберіть в холодильник до повного застигання.

Якщо контейнер великий, то можна через 1.5 години ще раз перемішати морозиво міксером, щоб було менше кристалів льоду.

З формочок морозиво можна діставати відразу після повного замерзання (щоб це було простіше зробити, облийте формочки в перевернутому вигляді окропом).

Перш ніж діставати морозиво з великої форми, дайте йому трохи зігрітися при кімнатній температурі.

Відео – Як приготувати смачне полуничне морозиво

Смачного!