Що потрібно влітку для щастя?
Так, ще й коли йде сезон полуниці.
Я думаю, що смачне полуничне морозиво, виготовлене в домашніх умовах доведеться вельми до речі.
Тим більше, що готувати його дуже просто.
Отже,
Рецепт домашнього полуничного морозива
Складові:
- 300 г свіжа або заморожена полуниця
- 200 г жирні вершки або жирна (30%) або відважені сметана, рецепт в цій статті
- 75 г (3 ст.л.) цукор (якщо полуниця несолодка, додайте ще одну ложку)
- 1 ч.л. ванільний цукор
- 5 г (1 ч.л.) желатину + 30 мл холодної води (можна замінити 3 г агар-агар))
- 1 ч.л. лимонний сік або щіпка лимонної кислоти
Найперше, що потрібно зробити, це замочити желатин: залийте його водою, перемішайте і залиште набухати.
А також вимийте і очистіть від плодоніжок полуницю, а вершки поки приберіть в холодильник.
Як зробити масу для морозива
- Змішайте полуницю, цукор, ванільний цукор і подрібніть все блендером в пюре.
- Поставте на плиту і нагрівайте до теплого стану, весь час помішуючи, щоб цукор розчинився.
- Додайте в тепле пюре набряклий желатин і перемішайте до його повного розчинення.
Якщо ви не любите кісточки в морозиві, процідіть масу. Але я цього ніколи не роблю, мені здається, що з кісточками цікавіше.
- Дайте полуничного пюре охолонути до кімнатної температури.
- Після цього збийте охолоджені вершки до пишної стійкої маси. Чи не перебити!!!
- Змішайте вершки з полуницею на малих обертах міксера.
Маса для морозива готова.
Розлийте її по формах або викладіть в контейнер з кришкою і приберіть в холодильник до повного застигання.
Якщо контейнер великий, то можна через 1.5 години ще раз перемішати морозиво міксером, щоб було менше кристалів льоду.
З формочок морозиво можна діставати відразу після повного замерзання (щоб це було простіше зробити, облийте формочки в перевернутому вигляді окропом).
Перш ніж діставати морозиво з великої форми, дайте йому трохи зігрітися при кімнатній температурі.
Відео – Як приготувати смачне полуничне морозиво
Смачного!