Передчуття – це радісне, тягуче і пристрасне почуття, яке особливо сильно хвилює нас взимку – в низці найулюбленіших свят усіх слов’ян, від малого до великого. Пропонуємо вам пірнути в нього з головою, розглядаючи фото і читаючи рецепти в нашій статті, яка описує всілякі новорічні бутерброди на зустріч 2016- го року. Ми приділили трепетне увагу красивим рішенням фуршетного меню – в його простий, здавалося б, частини … і ось тут-то з’ясувалося, що фантазія кулінарів воістину не знає меж!
Візьмемо хоча б новорічні ялинки серед бутербродів: з чого їх тільки не роблять! Свою розповідь ми почнемо з простого рецепту з завжди доступною зелені.
Бутерброд з чорним хлібом «Новорічна ялинка»
Нам потрібні
- Чорний (НЕ бородинський!) Хліб – 3 шматочки;
- Паштет печінковий – 100 г;
- Зелень кропу – 1/3 середнього пучка;
- Помідори черрі – 4-5 шт .;
- Журавлина – 10-15 ягід;
- Сир твердий – 1 скибочка.
Як приготувати
- Триярусні ялинки вирізаємо зі шматочків хліба.
- Мажемо заготовки паштетом.
- Кладемо зверху гілочки кропу.
Використовуйте тільки м’яку частину гілочок. - Прикрашаємо ялинки новорічними кулями: половинки помідорів чері, кружечки, вирізані з сиру, і ягідки журавлини. Саме така красуня показана на фото нижче.
Альтернативним прикрасою можуть стати і кружечки з найбільш очевидних, але барвистих продуктів: варена морква, буряк, білок яйця, варена ковбаса.
Ще один варіант – об’ємні новорічні канапе у вигляді ялинок, рецепти яких можуть бути найрізноманітнішими, а ось виглядати вони завжди будуть чудово.
Ялинки-канапе на новорічний стіл
Як ви бачите на фото, в якості основи для ялинок виступає солоний крекер, а масу для формування красунь можна вибрати з наступних рецептів.
- Оригінальна закуска з плавленого сиру з часником;
- Будь-щільний м’ясний або печінковий паштет, який можна збагатити соняшниковим насінням для пікантного смаку і більшої стійкості форми;
- Сирна паста з часником і горіхами, і тут знову ж важливо дробити не дуже дрібно хоча б половину горіхів;
- Рисова маса з крабовими паличками, яка детально описана в статті «Новорічні закуски».
- Будь-який варіант сиру альметте.
Партію хвої в цих театральних канапе до новорічного столу грає все той же кріп (в даному випадку дрібно рубаний!), А роль снігу дісталася кокосовій стружці.
А ось ще один варіант хвої.
Рада кухарчука
Ви можете використовувати будь-які щільні бутербродні намазки, паштети і пасти, щоб сформувати ялинки, а замість крекерів використовувати тонкі грінки або шматочки добре підсушеного хліба.
До слова, про бутербродних Намазка: поспішаємо здивувати вас багатьма незвичайними рецептами. Нижче ви дізнаєтеся, як зробити пасти з аматорської ковбаси, вареної квасолі зі смаженою цибулею, петрушки, моркви і навіть вареного буряка з горіхами.
Всі рецепти однаково прості в приготуванні, тому спочатку ми розповімо вам їх головний принцип.
Читайте ще схожі записи:
Робимо канапе на святковий стіл
Робимо бутерброди на святковий стіл
Готуємо новорічні закуски
Як готувати намазки для новорічних бутербродів
- Озброюємося блендером і необхідними компонентами;
- Складаємо інгредієнти в чашу блендера;
- Перебиваємо їх на середній, а потім на високій швидкості – до гомогенної маси.
Щільність (гомогенність) маси і смакові добавки регулюємо за смаком.
Рада кухарчука
Для намазок на бутерброди, куди входять горіхи, їх можна рубати окремо, якщо ви хочете, щоб горіхові шматочки добре відчувалися в масі. У пастах з насінням соняшнику цілком можна залишити їх цілими.
А тепер про склад кількох незвичайних паст для новорічних бутербродів.
Пасти для бутербродів з аматорської ковбаси
нам знадобляться
- Ковбаса «Любительська» – 300 г;
- Сир зернистий, не кислий, домашній – 100 г;
- Сир твердого сорту (російський, пашехонскій, голландський) – 1 ст.л .;
- Вершки нежирні (10%) – 1-3 ст.л. (Залежить від жирності сиру);
- Перець – за смаком.
Можна додати крупно рубані горіхи – волоські або мигдаль. В цьому випадку пасту слід витримати в холодильнику – не менше 3 годин до початку трапези.
Новорічні бутерброди з паштетом з квасолі
нам знадобляться
- Квасоля біла, відварна – 200 г;
- Смажений до золотистого кольору цибулю – 1,5-2 середні цибулини;
- Насіння соняшнику – 100-150 г;
- Сіль, перець, мускатний горіх – за смаком, від 1 щіпки;
Паштет витримати в холодильнику – не менше 3 годин до подачі.
Бутербродная паста з вареного буряка з горіхами
Нам потрібні
- Буряк відварна – 2 шт. невеликого розміру;
- Волоські горіхи, смажені – 100 г;
- Сир твердого сорту, тертий на дрібну тертку – 2 ст.л .;
- Вершкове масло, м’яке – 30 г;
- Сіль, перець, яблучний оцет – за смаком.
Паста для бутербродів до новорічного столу
Нам потрібні
- Листя (без товстих стебел!) Петрушки – приблизно з 1-го середнього пучка;
- Горіхи волоські, смажені – 100 г;
- Оливкова олія холодного віджиму – 100 мл;
- Сир твердого сорту, тертий на дрібну тертку – 2-3 ст.л .;
- Цедра з 1-го лимона;
- Сіль, перець – за смаком.
Морквяна намазки на бутерброди для новорічного столу
Для новорічної намазки знадобиться
- Морква сира – 1 шт. середнього розміру;
- Капелюшки печериць, відварні (не більше 10 хвилин) – 3-4 шт .;
- Вершкове масло, м’яке – 1 ст.л .;
- Сир твердого сорту, тертий на крупну тертку – 100 г;
- Сіль, перець – за смаком.
Можна додати порошок з мелених сушених грибів.
Сирна намазка на бутерброди з фісташками
складові
- Плавлений сирок (жирність від 45%) – 2 шт .;
- Фісташки дрібно рубані – 70 г;
- Майонез класичний, лёгкій- 2 ст.л .;
- Вершкове масло, м’яке – 50 г;
- Часник – 2-3 зубчики середнього розміру;
- Сіль, перець – за смаком.
Новорічні канапе з бутербродними пастами
Зверніть увагу, що всі пасти прекрасно впишуться в багатоярусні новорічні канапе, на зразок «Пірамідки», яку ми вже робили – з бородинского хліба з пастою з оселедця.
Приготування пасти описано в одній з наших святкових статей ( «Закуски на новорічний стіл»).
Грінки для новорічного фуршету
Не можна обійти увагою і ще один варіант подачі бутербродних паст – з хрусткими крекерами або домашніми грінками.
Ах, як апетитно виглядають на столі до Нового року невеликі грінки трикутної або вузької прямокутної форми, обсмажені з двох сторін найпростішим способом – на гарячій сковороді з рослинним маслом. І зовсім вже фестивальна подача прикрасить ваш фуршет, якщо грінки готувалися на сковороді з ребристим дном, що надає їм пікантну смугастість.
Чудова властивість таких грінок для фуршетного столу в тому, що вони можуть вирватися з суворих рамок бутербродної подачі – без втрати смакових якостей. Наприклад, подайте деякі описані вище намазки в невеликих піалах, які поставлені в центр тарілки великого розміру.
На тарілці навколо піали розташуйте грінки. Так будь-який з гостей, скориставшись грінкою, немов виделкою, зможе сам підібрати собі улюблену пасту. І не забудьте вибрати ПРОЗОРІ піали для намазок, адже недарма вони такі різнокольорові. Хай живе соковитість фарб в бутербродах і канапе на вашому новорічному столі 2016!
Звичайно, тема пастоподібних намазок на бутерброди практично безмежна, на відміну від обсягу нашої статті. Завершуючи розповідь, нагадуванням про доступну і природною (!) Барвистості бутербродних намазок.
Наприклад, ускладнюйте рожевий колір ковбасної пасти морквяним або буряковим соком, а традиційну сирну пасту з часником зробіть яскраво зеленої (сік шпинату) або блакитний (сік чорниці).
Рада кухарчука
Деякі господині спеціально морозять чорницю для отримання красивого ніжно-блакитного кольору для будь-якого рецепту. А ми можемо купити трохи замороженої чорниці в великому супермаркеті.
Секрет успіху – не забути додати трохи соди в чорничний сік. Вона проявляє і закріплює природний кулінарний барвник.
І хоча бутерброди – завжди чудовий вибір для швидкого приготування смачного столу, на Новий рік варто попрацювати трохи більше. При цьому можна не особливо віддалятися від бутербродної суті фуршету.
Досить буде зробити шикарний ялинку з листкового тіста, щоб відривати з неї гілочки і, набравши паштет або пасту, наминати під веселу бесіду з рідними і близькими.
Нижче ми пропонуємо вам навіть не фото, а вичерпно зрозумілий відео-рецепт, після перегляду якого просто неможливо відмовитися від цієї чудової артистичною ідеї!
Чи не втриматися нам і від ще одного нестандартного рецепта для новорічного фуршету під диктовку бутербродів.
Відкриваючи щасливі горизонти в 2016-му році, прагнете вгору! – разом з листковими ялинками на паличці (яку легко замінить медичний шпатель з аптеки).