Як зробити бутерброди на новорічний стіл

Бутерброди на новорічний стіл
Передчуття – це радісне, тягуче і пристрасне почуття, яке особливо сильно хвилює нас взимку – в низці найулюбленіших свят усіх слов’ян, від малого до великого. Пропонуємо вам пірнути в нього з головою, розглядаючи фото і читаючи рецепти в нашій статті, яка описує всілякі новорічні бутерброди на зустріч 2016- го року. Ми приділили трепетне увагу красивим рішенням фуршетного меню – в його простий, здавалося б, частини … і ось тут-то з’ясувалося, що фантазія кулінарів воістину не знає меж!

Візьмемо хоча б новорічні ялинки серед бутербродів: з чого їх тільки не роблять! Свою розповідь ми почнемо з простого рецепту з завжди доступною зелені.

Бутерброд з чорним хлібом «Новорічна ялинка»

Нам потрібні

  • Чорний (НЕ бородинський!) Хліб – 3 шматочки;
  • Паштет печінковий – 100 г;
  • Зелень кропу – 1/3 середнього пучка;
  • Помідори черрі – 4-5 шт .;
  • Журавлина – 10-15 ягід;
  • Сир твердий – 1 скибочка.

Як приготувати

  1. Триярусні ялинки вирізаємо зі шматочків хліба.
  2. Мажемо заготовки паштетом.
  3. Кладемо зверху гілочки кропу.
    Використовуйте тільки м’яку частину гілочок.
  4. Прикрашаємо ялинки новорічними кулями: половинки помідорів чері, кружечки, вирізані з сиру, і ягідки журавлини. Саме така красуня показана на фото нижче.

Бутерброд з чорним хлібом «Новорічна ялинка»

Альтернативним прикрасою можуть стати і кружечки з найбільш очевидних, але барвистих продуктів: варена морква, буряк, білок яйця, варена ковбаса.

Ще один варіант – об’ємні новорічні канапе у вигляді ялинок, рецепти яких можуть бути найрізноманітнішими, а ось виглядати вони завжди будуть чудово.

Як зробити бутерброди на новорічний стіл

Ялинки-канапе на новорічний стіл

Як ви бачите на фото, в якості основи для ялинок виступає солоний крекер, а масу для формування красунь можна вибрати з наступних рецептів.

  • Оригінальна закуска з плавленого сиру з часником;
  • Будь-щільний м’ясний або печінковий паштет, який можна збагатити соняшниковим насінням для пікантного смаку і більшої стійкості форми;
  • Сирна паста з часником і горіхами, і тут знову ж важливо дробити не дуже дрібно хоча б половину горіхів;
  • Рисова маса з крабовими паличками, яка детально описана в статті «Новорічні закуски».
  • Будь-який варіант сиру альметте.

Партію хвої в цих театральних канапе до новорічного столу грає все той же кріп (в даному випадку дрібно рубаний!), А роль снігу дісталася кокосовій стружці.

А ось ще один варіант хвої.

Ялинки-канапе на новорічний стіл Рада кухарчука
Ви можете використовувати будь-які щільні бутербродні намазки, паштети і пасти, щоб сформувати ялинки, а замість крекерів використовувати тонкі грінки або шматочки добре підсушеного хліба.

До слова, про бутербродних Намазка: поспішаємо здивувати вас багатьма незвичайними рецептами. Нижче ви дізнаєтеся, як зробити пасти з аматорської ковбаси, вареної квасолі зі смаженою цибулею, петрушки, моркви і навіть вареного буряка з горіхами.

Всі рецепти однаково прості в приготуванні, тому спочатку ми розповімо вам їх головний принцип.

Читайте ще схожі записи:


Робимо канапе на святковий стіл
Робимо бутерброди на святковий стіл
Готуємо новорічні закуски

Як готувати намазки для новорічних бутербродів

  • Озброюємося блендером і необхідними компонентами;
  • Складаємо інгредієнти в чашу блендера;
  • Перебиваємо їх на середній, а потім на високій швидкості – до гомогенної маси.

Щільність (гомогенність) маси і смакові добавки регулюємо за смаком.

Як готувати намазки для новорічних бутербродів Рада кухарчука
Для намазок на бутерброди, куди входять горіхи, їх можна рубати окремо, якщо ви хочете, щоб горіхові шматочки добре відчувалися в масі. У пастах з насінням соняшнику цілком можна залишити їх цілими.

А тепер про склад кількох незвичайних паст для новорічних бутербродів.

Пасти для бутербродів з аматорської ковбаси

нам знадобляться

  • Ковбаса «Любительська» – 300 г;
  • Сир зернистий, не кислий, домашній – 100 г;
  • Сир твердого сорту (російський, пашехонскій, голландський) – 1 ст.л .;
  • Вершки нежирні (10%) – 1-3 ст.л. (Залежить від жирності сиру);
  • Перець – за смаком.

Новорічні бутерброди укладені у вигляді ялинки

Можна додати крупно рубані горіхи – волоські або мигдаль. В цьому випадку пасту слід витримати в холодильнику – не менше 3 годин до початку трапези.

Новорічні бутерброди з паштетом з квасолі

нам знадобляться

  • Квасоля біла, відварна – 200 г;
  • Смажений до золотистого кольору цибулю – 1,5-2 середні цибулини;
  • Насіння соняшнику – 100-150 г;
  • Сіль, перець, мускатний горіх – за смаком, від 1 щіпки;

Паштет витримати в холодильнику – не менше 3 годин до подачі.

Новорічні бутерброди з паштетом з квасолі

Бутербродная паста з вареного буряка з горіхами

Нам потрібні

  • Буряк відварна – 2 шт. невеликого розміру;
  • Волоські горіхи, смажені – 100 г;
  • Сир твердого сорту, тертий на дрібну тертку – 2 ст.л .;
  • Вершкове масло, м’яке – 30 г;
  • Сіль, перець, яблучний оцет – за смаком.

buterbrody-na-novogodnij-stol.jpg11

Паста для бутербродів до новорічного столу

Нам потрібні

  • Листя (без товстих стебел!) Петрушки – приблизно з 1-го середнього пучка;
  • Горіхи волоські, смажені – 100 г;
  • Оливкова олія холодного віджиму – 100 мл;
  • Сир твердого сорту, тертий на дрібну тертку – 2-3 ст.л .;
  • Цедра з 1-го лимона;
  • Сіль, перець – за смаком.

buterbrody-na-novogodnij-stol.jpg8

Морквяна намазки на бутерброди для новорічного столу

Для новорічної намазки знадобиться

  • Морква сира – 1 шт. середнього розміру;
  • Капелюшки печериць, відварні (не більше 10 хвилин) – 3-4 шт .;
  • Вершкове масло, м’яке – 1 ст.л .;
  • Сир твердого сорту, тертий на крупну тертку – 100 г;
  • Сіль, перець – за смаком.

Можна додати порошок з мелених сушених грибів.

buterbrody-na-novogodnij-stol.jpg4

Сирна намазка на бутерброди з фісташками

складові

  • Плавлений сирок (жирність від 45%) – 2 шт .;
  • Фісташки дрібно рубані – 70 г;
  • Майонез класичний, лёгкій- 2 ст.л .;
  • Вершкове масло, м’яке – 50 г;
  • Часник – 2-3 зубчики середнього розміру;
  • Сіль, перець – за смаком.

Новорічні канапе з бутербродними пастами

Зверніть увагу, що всі пасти прекрасно впишуться в багатоярусні новорічні канапе, на зразок «Пірамідки», яку ми вже робили – з бородинского хліба з пастою з оселедця.

Приготування пасти описано в одній з наших святкових статей ( «Закуски на новорічний стіл»).

Новорічні канапе з бутербродними пастами

Грінки для новорічного фуршету

Не можна обійти увагою і ще один варіант подачі бутербродних паст – з хрусткими крекерами або домашніми грінками.

Ах, як апетитно виглядають на столі до Нового року невеликі грінки трикутної або вузької прямокутної форми, обсмажені з двох сторін найпростішим способом – на гарячій сковороді з рослинним маслом. І зовсім вже фестивальна подача прикрасить ваш фуршет, якщо грінки готувалися на сковороді з ребристим дном, що надає їм пікантну смугастість.

Чудова властивість таких грінок для фуршетного столу в тому, що вони можуть вирватися з суворих рамок бутербродної подачі – без втрати смакових якостей. Наприклад, подайте деякі описані вище намазки в невеликих піалах, які поставлені в центр тарілки великого розміру.

На тарілці навколо піали розташуйте грінки. Так будь-який з гостей, скориставшись грінкою, немов виделкою, зможе сам підібрати собі улюблену пасту. І не забудьте вибрати ПРОЗОРІ піали для намазок, адже недарма вони такі різнокольорові. Хай живе соковитість фарб в бутербродах і канапе на вашому новорічному столі 2016!

Як приготувати грінки для новорічного фуршету

Звичайно, тема пастоподібних намазок на бутерброди практично безмежна, на відміну від обсягу нашої статті. Завершуючи розповідь, нагадуванням про доступну і природною (!) Барвистості бутербродних намазок.

Наприклад, ускладнюйте рожевий колір ковбасної пасти морквяним або буряковим соком, а традиційну сирну пасту з часником зробіть яскраво зеленої (сік шпинату) або блакитний (сік чорниці).

Рада кухарчука
Деякі господині спеціально морозять чорницю для отримання красивого ніжно-блакитного кольору для будь-якого рецепту. А ми можемо купити трохи замороженої чорниці в великому супермаркеті.
Секрет успіху – не забути додати трохи соди в чорничний сік. Вона проявляє і закріплює природний кулінарний барвник.

І хоча бутерброди – завжди чудовий вибір для швидкого приготування смачного столу, на Новий рік варто попрацювати трохи більше. При цьому можна не особливо віддалятися від бутербродної суті фуршету.

Досить буде зробити шикарний ялинку з листкового тіста, щоб відривати з неї гілочки і, набравши паштет або пасту, наминати під веселу бесіду з рідними і близькими.

Нижче ми пропонуємо вам навіть не фото, а вичерпно зрозумілий відео-рецепт, після перегляду якого просто неможливо відмовитися від цієї чудової артистичною ідеї!

Чи не втриматися нам і від ще одного нестандартного рецепта для новорічного фуршету під диктовку бутербродів.

Відкриваючи щасливі горизонти в 2016-му році, прагнете вгору! – разом з листковими ялинками на паличці (яку легко замінить медичний шпатель з аптеки).