Багато з нас люблять звичайні традиційні страви і ситні закуски, а тому намагаються якомога частіше куховарити їх у себе на кухні. Салат мімоза з буряком – домашній рецепт, який відрізняється не просто смаком, але і користю, і навіть виглядає він набагато яскравіше і життєрадіснішими, ніж класичний варіант. Ось чому «Твій Кухарчук» пропонує якнайшвидше освоїти цю нескладну рецептуру, здатну урізноманітнити ваш стіл – як звичний, так і святковий!
Яким шаром викладати буряк в салаті мімоза
Яких тільки страв ми не готуємо вдома, а вже салати і закуски – і зовсім улюблена категорія страв, без якої ніяк не обійтися в свята – в Новий Рік, на день народження або на Восьме березня.
А іноді хочеться не просто проявити оригінальність, а й подати щось таке, що викличе інтерес у домашніх. На вигляд просте, але яскраве блюдо, яким можна від душі налопаться і вгамувати голод – чим не рецепт?
Класти в улюблений салатик мімоза можна буквально що завгодно – це найкраща альтернатива обридлої варіантів. А якщо додати в нього ще й яскраву, соковиту буряк, то вийде і зовсім шикарне частування, повне вітамінів.
- Найчастіше буряк для мімози відварюють, а потім натирають на терці. Так виходить однорідний шар, м’який на смак, але в той же час дуже яскравий і апетитний.
- Але збагатити рецепт можна і сирої буряком – тут вже краще вибирати те, що більше подобається вам самим.
- Часто господині сперечаються на тему того, куди саме класти буряк в салат. Якщо укласти її в якості верхнього шару, то закуска буде більше схожа на «Шубу».
- Якщо в серединку – вийде мімоза, більш знайома оці, однак зі своєю особливою «родзинкою».
Насправді, яким саме шаром додавати буряк – вирішувати вам. Якщо вас анітрохи не бентежить, що мімоза буде мало схожа на себе, то вдалішим присипати Бурак саме верхівку страви.
Салат мімоза зі свіжої буряком, простий і смачний рецепт
Цей варіант закуски відрізняється хорошою ситністю, так що цілком зійде для обіду. А волоські горіхи в поєднанні з сирої буряком зроблять її особливо смачною.
Складові
- Буряк – 1 великий коренеплід;
- Рибна консерва в маслі – 1 банка;
- Картопля – 2 шт .;
- Горіхи волоські – неповна жменя;
- Морква – 1 шт .;
- Яйця курячі – 3 шт .;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Перець чорний – за смаком;
- Майонез – півбанки;
- Сіль за смаком;
- Кріп свіжий – для посипання.
Як зробити в домашніх умовах бурякову мімозу
- Морквину і картопельку промиваємо, щоб шкурки овочів були чистими, а потім занурюємо в гарячу воду і варимо в каструльці до готовності.
- Перевіряємо її так – протикаємо овочі зубочисткою або вилкою, і якщо вони дуже м’які, то можна виймати коренеплоди з води.
- Остужаем овочі, очищаємо. Потім все натираємо на терочке, розкладаючи кожен інгредієнт в свою окрему піалку.
- Буряк промиваємо і чистимо, після чого також натираємо на середню терку (або велику, як вам більше подобається), а потім трохи маринуємо – заправляємо рослинною олією і капелюшку столового оцту, солимо і перчимо.
- Курячі яйця обмиваємо під холодною водою і варимо в каструлі з киплячою водою не менше 8-11 хвилин, щоб жовтки зварилися круто.
- Остужаем яйця, знімаємо з них шкаралупи. В одну тарілку складаємо білу половинку яєчок, в іншу – жовтеньку. Обидві натираємо на тертці.
- Цибулю чистимо, половина гострим ножем і дрібно рубаємо кубиками. Потім замарінуем його так само, як і буряк, ось тільки в кінці промиємо його холодною водою, а буряк залишимо, як є.
- Роздруковуємо консерву з рибкою (вибирайте той вид, що вам більше до душі), зливаємо з неї розсіл або маслечко. Розминаємо консервований морепродукт виделкою.
- Укладаємо його на дно салатник, промазуємо майонезом. Звичайно, краще використовувати домашній і легкий соус, але тут вже все залежить від ваших уподобань.
- Поверх рибки у нас буде лежати картопелька – її ми теж насипаємо в рівний шар, а потім умащали нашим майонезиком, зверху злегка подсаливаем і перчимо.
- На картоплю відправляємо білок курячого яйця. Як і всі шари салату мімоза, цей ми теж змащуємо соусом.
- Слідом викладаємо морковочку (або буряк, якщо вона у вас буде лежати не на «шапочці» страви). Промащуємо майонезом овоч.
- Тепер викладемо тонким і рівним шаром цибулька, який завдяки маринування НЕ буде гірчити і стане більш м’якеньким. І його намастив заправкою і злегка присолити.
- Настала черга натертих яєчних жовтків (якщо буде варіант з буряком нагорі). Засипаємо їх в салатник, розправляємо ложкою і змащуємо майонезиком.
- А ось тепер нам стане в нагоді натерта сира буряк. Її ми посипаємо поверх всіх інших інгредієнтів, розрівнюємо шар і саму крапельку промазуємо соусом. Потім кришимо промиту зеленушку.
- Зверху мімозу з буряком ми присипаємо натертим або просто дрібно порізаними волоськими горіхами.
- Відправляємо закуску в холодильник, щоб домашній салатец гарненько просочився, а потім через пару годин подаємо до столу.
Як ми відзначали в покрокової рецептурою, таку саморобну закуску можна цілком варіювати, як і її вигляд. Просто викладайте буряк в центр блюда, якщо бажаєте зберегти його первозданний вигляд, а поверх нього кладіть горішки.
Читайте ще схожі записи:
Як приготувати салат мімоза
Салат мімоза, домашній рецепт з вареним буряком
Складові
- Картопля – 2 шт. + –
- Майонез – 0,5 банки + –
- Буряк – 1 коренеплід + –
- Морква – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Риба консервована – 1 банка + –
- Чорний перець – за смаком + –
Як приготувати своїми руками улюблений листковий салат з Бурак
- Картопельку, морковіни і головку бурака обмиваємо під проточною водицею, а потім відправляємо в каструльку, де варимо овочі до м’якості.
- Виймаємо їх з води, даємо охолонути при кімнатній температурі. Знімаємо шкірку і натираємо кожен компонент салату мімоза в свою власну мисочку.
- Яйця курочки теж обмиємо і потім проварити круто, щоб жовток вийшов добре твердим. Остудити потім яйця, приберемо шкаралупу.
- Розділимо яйця на жовток і білок, і кожну частину натрем в окрему посудину.
- Роздрукуємо консервовану рибку, сольем всю вологу, розкришимо її гарненько і викладемо на дно миски.
- Смажена соусом, поперчити і посолити, якщо морепродукт НЕ пряний.
- Слідом відправляємо картопляну стружку, умащали її заправкою.
- Поверх картоплі посипаємо подрібнений білок курячих яєць. Рівняємо шар, змащуємо майонезом.
- Тепер покладемо моркву. Як і попередні інгредієнти, збагатимо її смак заправкою.
- Поверх моркви висипаємо буряк, яку, як і належить, смажена майонезом.
- Присипаємо частування натертими жовтками.
Пам’ятайте про те, що послідовність шаром в мімози завжди можна поміняти на свій розсуд.
Наприклад, комусь більше подобається, коли буряк йде третім шаром, і її кладуть прямо на варену картоплю. Тут вже, можна сказати, як кому подобається!
Ось таким смачним і незвичайним може бути салат мімоза з буряком, домашній рецепт якого ми навели вище. Якщо вам полювання більшої соковитості, то варто вибрати той варіант, що включає в себе свіжий бурачок.