Був час – готували на вогнищі, потім і на печі, і треба сказати виходило все досить смачно, а іноді і краще, ніж на сучасній плиті.
Але картопля з кабачками в мультиварці – це серйозна конкурентка і вона ще побореться за звання кращого рецепта на всі часи. А суперників не мало в цьому новому середовищі, і ваше завдання покуштувати кожної страви і виявити переможця, хоч і в вашому вузькому сімейному колі.
Картопля з кабачками і грибами
Незважаючи на те, що весь аромат і смак цієї страви по-справжньому розкриється лише в казані і на багатті, приготувати його в мультиварці варто обов’язково.
Складові
- Кабачки – 2 шт;
- Картопля – 700 г;
- Гриби – 100 г;
- Цибуля – 1 шт;
- Сметана – 200 г;
- Олія соняшникова – для смаження;
- Сіль і перець – за смаком;
- Зелень – пучок.
Приготування картоплі з кабачками і грибами
- Якщо гриби сушені, то спочатку їх запарюємо, щоб вони розм’якшилися. Або проваріть їх 5 хвилин. Якщо свіжі грибочки, то просто їх миємо, нарізаємо на кубики.
- Чищений цибулю нарізаємо половинками кілець і обсмажуємо в маслі в мультиварці на режимі «жарка, фритюр».
- У цибулю додаємо гриби, обсмажуємо все разом, поки грибний сік не стане прозорим.
- Картопля моєму, зчищають з нього шкірку, перетворюємо цілісний бульба в кубики.
- Кабачок помивши, ріжемо в формі кубиків.
- Овочі переміщаємо до грибів, додаємо сіль, перець. Перемішуємо все разом зі сметаною.
- Переводимо мультиварку в режим «гасіння», виставляємо на таймері період в 60 хвилин, накриваємо і можемо займатися своїми нагальними справами або ж просто просидіти в кріслі з улюбленим романчик.
В картопля з кабачками, приготований в мультиварці, нам залишається тільки додати пухнасту зелень.
Деруни картопляно-кабачкові в мультиварці
Складові
- Картопля – 600 г + –
- Яйця курячі – 3 шт + –
- Часник – 2 зубчики + –
- Кабачки – 1 шт + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
- Борошно пшеничне – 4 ст.л. + –
- Сіль і перець – за смаком + –
Як приготувати Кабачково-картопляні деруни
- Овочі ретельно миємо, натираємо на дрібній тертці.
- Посипаємо сіллю і заважаємо руками.
- Коли картопля і кабачок виділять сік, беремося їх віджимати.
- Віджату масу перекладаємо в іншу тару, додаємо до неї яйця, перець.
- Очищену цибулю дрібно шаткуємо. Чи не протирайте через дрібну тертку, а то він дасть гіркоту, яка нам зіпсує весь смак.
- Лук відправляємо в загальну купу разом з давленим часником. Хто любить попікантнее, кількість часнику можна збільшити.
- Все перемішуємо. Засипаємо борошно. Заважаємо. Щоб вона краще промешівают, засипати її краще за допомогою сита.
- Нагріваємо разом з маслом мультиварку, на виставленому режимі «жарка». Масла не шкодуйте.
- Ложкою зачерпує тісто і переносимо в масло і злегка струшуємо. При необхідності поправляє ложкою коржик.
- Після зарумянивания з одного боку, перевертаємо на іншу.
Подавати потрібно саме зі сметаною і кропом.
Щоб деруни були ще ситніше, запропонуйте до них курку з часником в сметанному соусі. Або просто на кожен коржик покладіть скибочку малосольной червоної риби.