Як згасити картопля і кабачки в мультиварці

kartoshka-s-kabachkami-v-multivarke
Був час – готували на вогнищі, потім і на печі, і треба сказати виходило все досить смачно, а іноді і краще, ніж на сучасній плиті.

Але картопля з кабачками в мультиварці – це серйозна конкурентка і вона ще побореться за звання кращого рецепта на всі часи. А суперників не мало в цьому новому середовищі, і ваше завдання покуштувати кожної страви і виявити переможця, хоч і в вашому вузькому сімейному колі.

Картопля з кабачками і грибами

Незважаючи на те, що весь аромат і смак цієї страви по-справжньому розкриється лише в казані і на багатті, приготувати його в мультиварці варто обов’язково.

Як згасити картопля з кабачками в мультиварці

Складові

  • Кабачки – 2 шт;
  • Картопля – 700 г;
  • Гриби – 100 г;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Сметана – 200 г;
  • Олія соняшникова – для смаження;
  • Сіль і перець – за смаком;
  • Зелень – пучок.

Приготування картоплі з кабачками і грибами

  1. Якщо гриби сушені, то спочатку їх запарюємо, щоб вони розм’якшилися. Або проваріть їх 5 хвилин. Якщо свіжі грибочки, то просто їх миємо, нарізаємо на кубики.
  2. Чищений цибулю нарізаємо половинками кілець і обсмажуємо в маслі в мультиварці на режимі «жарка, фритюр».
  3. У цибулю додаємо гриби, обсмажуємо все разом, поки грибний сік не стане прозорим.
  4. Картопля моєму, зчищають з нього шкірку, перетворюємо цілісний бульба в кубики.
  5. Кабачок помивши, ріжемо в формі кубиків.
  6. Овочі переміщаємо до грибів, додаємо сіль, перець. Перемішуємо все разом зі сметаною.
  7. Переводимо мультиварку в режим «гасіння», виставляємо на таймері період в 60 хвилин, накриваємо і можемо займатися своїми нагальними справами або ж просто просидіти в кріслі з улюбленим романчик.

В картопля з кабачками, приготований в мультиварці, нам залишається тільки додати пухнасту зелень.

Деруни картопляно-кабачкові в мультиварці

Картопля з кабачками в мультиварці - домашній рецепт

Складові

  • Картопля – 600 г + –
  • Яйця курячі – 3 шт + –
  • Часник – 2 зубчики + –
  • Кабачки – 1 шт + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
  • Борошно пшеничне – 4 ст.л. + –
  • Сіль і перець – за смаком + –

Як приготувати Кабачково-картопляні деруни

  1. Овочі ретельно миємо, натираємо на дрібній тертці.
  2. Посипаємо сіллю і заважаємо руками.
  3. Коли картопля і кабачок виділять сік, беремося їх віджимати.
  4. Віджату масу перекладаємо в іншу тару, додаємо до неї яйця, перець.
  5. Очищену цибулю дрібно шаткуємо. Чи не протирайте через дрібну тертку, а то він дасть гіркоту, яка нам зіпсує весь смак.
  6. Лук відправляємо в загальну купу разом з давленим часником. Хто любить попікантнее, кількість часнику можна збільшити.
  7. Все перемішуємо. Засипаємо борошно. Заважаємо. Щоб вона краще промешівают, засипати її краще за допомогою сита.
  8. Нагріваємо разом з маслом мультиварку, на виставленому режимі «жарка». Масла не шкодуйте.
  9. Ложкою зачерпує тісто і переносимо в масло і злегка струшуємо. При необхідності поправляє ложкою коржик.
  10. Після зарумянивания з одного боку, перевертаємо на іншу.

Подавати потрібно саме зі сметаною і кропом.

Щоб деруни були ще ситніше, запропонуйте до них курку з часником в сметанному соусі. Або просто на кожен коржик покладіть скибочку малосольной червоної риби.