Як замаринувати сьомгу для …

Як замаринувати сьомгу
Рибні страви створюються різними способами, звичайно, але кращими за смаковими якостями страви виходять в духовці або на відкритому вогні. У нашій добірці ви знайдете маринади для сьомги і поради, як замаринувати сьомгу для шашлику, для приготування на грилі або для запікання в духовці. Кращий спосіб розслабитися – відпочинок на пікніку або дачі з друзями, наповнений веселощами, ароматами багаття і готуються на ньому смакотою.

Що може розслабити нас краще, ніж шматок апетитні сьомги, що ввібрав в себе букет оригінального маринаду? Коли аромат елітної червоної риби доповнюється ароматами пряних трав і спецій, спосіб приготування вже майже не має значення! Нехай ми приготуємо на грилі або мангалі, або запекти у фользі в духовці або ж закладемо в улюблену мультиварку … Головне – маринад для сьомги повинен бути таким, щоб дух від смаку захопило, навіть у гурманів!

* Рада кухарчуком
Маринад для шашлику з сьомги відрізняється від маринаду для м’яса. Всі інгредієнти складу для маринування повинні бути м’якше і слабкіше впливати на волокна риби. В іншому випадку, продукт просто розпадеться на грилі або шампурі на дрібні шматочки.

Це стосується і часу маринування. Лососеві види риби маринуються не більше 30 хвилин.

Як замаринувати сьомгу для шашлику

Перед тим, як маринувати сьомгу для шашлику, її потрібно обробити. Отже, відрізаємо рибі голову, відокремлює хребет, виймаємо кулінарними щипцями кістки і знімаємо шкіру. Нарізаємо отримане філе шматочками з розмірами сторін 2-3 см. Викладаємо рибну нарізку в просторий посуд. Далі давайте вибирати маринад!

Маринад без маринаду

Дивна назва, чи не так? Червона риби чудова на смак без будь-яких добавок – так говорять всі її справжні цінителі! Тому на питання, в чому замаринувати сьомгу, вони радять просто посолити її, посипати перцем і залишити полежати в закритому посуді 20-30 хвилин. Рибка виділяє сік, потім цим соком можна поливати шашлик.

Як замаринувати сьомгу для шашлику

Маринад з лимоном

Лимонний сік псує зовнішній вигляд червоної риби! Вона покривається білим негарним нальотом і псує враження. Є два способи збагатити смак маринованої сьомги ароматної кислотою лимонного соку:

1) Збризкуйте соком вже готовий шашлик! Від цього прийому рибка не втратить свій ніжний колір, а смак лимона стане яскравішим!

2) Смачний шашлик вийде, якщо філе лосося нарізати НЕ шматочками, а довгими пластинками. Кожну пластинку присаливаем, посипаємо свіжомеленим чорним перцем і залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин. На поверхню кожної пластинки кладемо 2 тоненьких колечка лимона. Звертаємо рибні рулетики, нанизуємо на шампури і готуємо на мангалі.

Шашлик із сьомги

Маринад з зеленню і соєвим соусом

Це навіть не маринад, а рада, як маринувати сьомгу для шашлику. Нарізку риби солимо, присипаємо сумішшю перців (трохи), скроплюємо соєвим соусом до смаку. Гілочки базиліка і петрушки добре пам’ятаємо в руках і перекладаємо ними шматочки рибки. Маринуємо 20-25 хвилин.

Маринад для шашлику з сьомги

Маринад з часником на білому вині

Шматочки риби підсолити і приправити білим меленим перцем, залити до половини обсягу сухим білим вином. Пару зубчиків часнику чистимо і нарізаємо пластинками. Додаємо часник до рибної нарізки і маринуємо близько 20 хвилин.

Шашлик із сьомги

У вас вже є маринована сьомга, рецепт якої ви вже вибрали і реалізували. Для смачного і красивого шашлику нам знадобляться додаткові інгредієнти:

  • Маслини великі без кісточки
  • Перець солодкий – жовтий і червоний плід
  • шампури

Перець болгарський чистимо і нарізаємо великими шматочками. Нанизуємо всі компоненти шашлику в такому порядку: перець, маслинка, риба, маслинка, перець, маслинка, риби і т.д.

Готуємо шашлик на мангалі не більше 15 хвилин.

Як маринувати сьомгу для шашлику

Стек із сьомги на грилі

Ми з вами розібрали кілька простих рецептів маринаду для шашликів з червоної риби. Тепер поділимося принципами приготування стейків з сьомги на грилі.

Як замаринувати стейк із сьомги для барбекю? Любителі барбекю воліють сьомгу Ніяк не маринувати. Вони просто злегка присаливают стейки і обсмажують їх до готовності. Подають з різними соусами, які тільки підкреслять м’який смак червоної риби.

Найпростіша суміш для маринування лосося

Маринад готуємо просто: 1 ст.л. солі (візьміть краще морську) змішуємо з 3 ст.л. цукру. Цією сумішшю посипаємо стейки, трохи втираємо її в рибні волокна. Ми залишаємо рибку для просочення на 20-30 хвилин.

Промариновані стейки промиваємо і звільняємо від нерастворившихся кристалів цукру і солі. Вологу прибираємо кулінарними рушниками. Оливкова олія змішуємо з сушеним або подрібненим розмарином і обмазуємо цим складом рибу.

Смажимо на грилі 20 хвилин. Подаємо, поливаючи соком лайма (НЕ лимона!).

А ось гурмани не погоджуються з таким підходом, тому витримують стейки в оригінальних маринадах. Давайте поцікавимося їх уподобаннями!

Маринад для сьомги гриль

  • сіль
  • Перець духмяний мелений
  • Соєвий соус
  • Часник для аромату
  • Сік лимона
  • Оливкова олія

Сьомга на грилі маринад

Як маринувати стейки для барбекю

Часник розрізаємо на кілька тонких часточок (він потрібен тільки для легкого аромату). Соєвий соус додавайте з розрахунку: 1 ст.л. соєвого соусу на 1 стейк.

Всі інгредієнти змішуємо, опускаємо в отриманий маринад стейки і обволікає їх старанно. Ми залишаємо маринуватися протягом 30 хвилин.

Далі обсмажуємо маринований продукт по 6-7 хвилин з кожного боку. Подаємо на Блюда з кільцями лимона, посипавши сухими прованськими травами.

Маринад для стейка з сьомги

Як замаринувати сьомгу для запікання

Звичайно, крім слабосоленої сьомги, запікання – найпопулярніший спосіб приготування червоної риби. Рецептів запікання сьомги в духовці дуже багато – від найпростіших до складних рецептів, які можна порівняти з професійною кухнею.

Для запікання можна приготувати масу самих різних маринадів і овочевих заправок. Але слід зауважити, що навіть кухарі елітних ресторанів запікають лососеві види риби з мінімальною обробкою і смаковими добавками. Їх майстерність проявляється в соусах до риби і в сліпучою подачі рибних страв.

Як замаринувати сьомгу для запікання

Запечені стейки з сьомги під сиром

складові

  • Сьомга – 4 стейка
  • Сіль за смаком
  • Лимон – 2 плоду
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Набір прянощів для риби
  • Твердий сир – 100 г
  • Масло рослинне (будь-яке)

У чому замаринувати сьомгу

приготування

  1.  Стейки промиваємо, обсушуємо рушником, подсаливаем і втираємо чорний мелений перець (за смаком).
  2. Маринад готуємо з соку половини лимона, майонезу і прянощів для риби. Просто змішуємо компоненти.
  3. Вмочуємо стейки в маринад і викладаємо їх на тарілку для маринування. Маринуємо 20 хвилин.
  4. Деко змащуємо рослинним маслом, покриваємо його дно майже прозорими (дуже тонкими) кільцями лимона. На лимонні кільця викладаємо стейки і кожен окремо посипаємо тертим на дрібній тертці сиром.
  5. Духова шафа вже розігрітий до 180 градусів, в нього ми і ставимо наші стейки. Запікаємо приблизно 20 хвилин. Довше не запікаємо, інакше рибка втратить соковитість.
  6. Подаємо на блюді, прикрасивши дольками лимона.

Сьомга, запечена з імбиром

Цей приголомшливо простий рецепт принесе вам такі смакові дивіденди, що це блюдо увійде в ТОП ваших фірмових страв!

Стейки сьомги ми будемо запікати порційно – у фользі. Кожен шматок риби солимо і посипаємо сумішшю перців і меленим сушеним естрагоном. Ми залишаємо рибку маринуватися на 20 хвилин. Далі обмащуємо кожен стейк оливковою олією і викладаємо на фольгу – кожен окремо.

Невеликий шматочок кореня імбиру нарізаємо дуже тонкими пластинами і кладемо на кожен шматок рибки по 4-5 пластинок. Загортаємо рибні стейки в фольгу в форму «човників» і запікаємо в духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів. Подаємо на тарілці в фользі.

На закінчення має сенс зауважити, що навіть такий чудовий продукт як сьомга можна зіпсувати, готуючи його з великою кількістю компонентів. Тому, відповідаючи на ваше запитання, як замаринувати сьомгу, ми запропонували вам оптимальні варіанти маринадів, які зроблять основний продукт ще велебний!