Не завжди в нашому розпорядженні виявляється плита і каструля, особливо, якщо мова про роботу в офісі або сучасної домашньої кухні. Сьогодні ми розповімо про те, як варити гречку в мікрохвильовці, адже вона виходить нітрохи не гірше, ніж зроблена традиційним способом. А корисна крупа, приготована як гарнір або сама по собі вже точно краще зробленого на швидку руку бутерброда або випічки з найближчого кіоску.
Не важливо, чи сидите ви на дієті, просто дотримуєтеся здорового харчування або дотримуєтеся пост, гречана каша в мікрохвильовці виручить в будь-якій ситуації. Що особливо важливо, за допомогою зручного гаджета, її можна варити в будь-якій кількості – вистачить і на вечерю для всієї родини, і на обід одній людині в робочі будні.
Як приготувати гречку в мікрохвильовці
Скляний посуд для варіння гречки
Для початку запастися правильної посудом – вибираємо скляну піалу, якщо порція невелика або солідну ємність на 2 літри.
Пам’ятаємо, що при варінні крупа збільшитися не менш, ніж в 2 рази.
Промиваємо гречку
Всім, хто не любить довго возитися з попередньою підготовкою, рекомендуємо купити вже промиту і перебраний гречку.
Таку крупу без проблем можна варити і на роботі і вдома не пораючись з тривалим споласкиванием.
Обсмажування перед приготуванням в мікрохвильовці
Якщо хочеться, щоб смак каші був більш насиченим, попередньо обсмажуємо її на сковороді на відкритому вогні протягом 5-7 хвилин безперервно помішуючи.
Вариться така гречка потім стільки ж, скільки і звичайна, але виходить більш розсипчастою.
Додаємо рослинне масло
Для розсипчастості також не варто вмішувати масло перед приготуванням, краще додамо його безпосередньо в готову страву.
А ось всім любителям класичної гречаної каші, рекомендуємо, навпаки, присмачити їм суху крупу перед приготуванням.
Так як в мікрохвильовці їжа просаливается краще, додаємо солі менше, ніж зазвичай.
Ось тепер можна сміливо братися за приготування!
Гречка в мікрохвильовці
Складові
- Крупа гречана – 1/2 склянки + –
- Вода – 1 склянка + –
- Сіль – на кінчику ножа + –
- Масло вершкове або рослинне – 1/2 ст.л. або за смаком + –
- Петрушка, кріп – за бажанням + –
- Спеції – дюбімие за бажанням + –
Як приготувати крупу в мікрохвильовці
На 2 середні порції нам знадобиться наступне кількість продуктів. Враховуємо, що відміряти воду потрібно тим же склянкою або чашкою, що і крупу, щоб пропорції були точно 1: 2.
- Суху крупу всипаємо в скляну піалу ємністю 1 л і заливаємо водою.
- Перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо в мікрохвильовку на максимальну потужність на 5-6 хвилин
Так як грубки у всіх різні, виходимо при виборі часу зі свого значення максимальної потужності. При 1000 Вт нам на попередню варіння знадобиться 3 хвилини, при потужності в 700 Вт – 6-7.
Готову гречку солимо, приправляємо за бажанням вершковим або рослинним маслом, гірчицею або посипаємо рубаною зеленню.
Гурманам рекомендуємо зверху присипати крупу 1-2 ст.л. тертого сиру і знову прогріти в печі на максимальній потужності 40-60 секунд, щоб він розплавився – це дасть чудову сирну корочку.
Приготована таким чином каша в мікрохвильовці стане улюбленою стравою всієї родини!
Гречана каша в мікрохвильовці: пам’ятка
- Використовуючи в якості приправи суху зелень або суміш трав, всипаємо їх перед тим, як заливати крупу водою. Так спеції набухнуть і дадуть більше аромату.
- Якщо ви вирішили приготувати кутю, можете також сміливо використовувати мікрохвильовку: додаємо потрібні сухофрукти, горіхи, мед і готуємо по вищеописаному рецептом.
- Урізуючи обсяги, ми завжди повинні точно дотримуватися пропорції і вкорочувати час приготування. Порція в маленькій чашці на одну людину приготується швидше.
- У перший раз, поки точний час приготування ще не відомо, краще кашу надовго не залишати.
Тепер ви знаєте, друзі, як варити гречку в мікрохвильовці, зробити це і просто, і швидко, а страва виходить надзвичайно смачним!
Спробуйте, і результат вас приємно здивує!