Як варити борщ з куркою в мультиварці

Борщ з куркою в мультиварці
Якщо вдома є мультіпомощніца, то чому б їй не скористатися, адже вона не тільки спростить роботу, але і трохи прискорить її. Той, хто вже готував борщ з куркою в мультиварці, знає, наскільки блюдо виходить смачним і наваристим, головне – правильно його зварити. Приємною особливістю частування є і те, що його можуть вживати всі, хто на дієті, чого не скажеш про «червоному супі», звареному на свинячому бульйоні.

Як варити борщ в мультиварці з куркою

Як зробити борщ з куркою в мультиварці

Складові

  • Картопля – 3-4 шт. + –
  • Капуста білокачанна – 300 г + –
  • Курка (будь-які частини тушки) – 400 г + –
  • Зелень свіжа (будь-яка) – за смаком + –
  • Часник – 2-3 зубки + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Томатна паста – 60-80 г (або 500 мл томатного соку) + –
  • Лавровий лист – 2-3 шт. + –
  • Буряк – 1 шт. + –
  • Чорний мелений перець і перець горошком – за смаком + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –

Як приготувати курячий борщ в мультиварці

Набір продуктів, який ми будемо використовувати в даному рецепті, не здивує вас нічим, так як всі компоненти звичайні. Однак наявність в складі борщу ніжного курячого м’яса, а також факт того, що готуватися так званий суп буде в мультиварці, робить смак улюбленого борщику особливим і незвичайним.

Так що розповідати, ви і самі переконаєтеся в цьому, коли спробуєте його в своєму авторському виконанні.

  • Кладемо м’ясо птиці в чашу мультиварки. Використовувати для бульйону можна будь-які курячі частини, але яку б ви не вибрали, радимо її проварювати разом з кісточкою – так бульйон буде більш насиченим, або як ми звикли говорити – наваристим.
  • Буряк чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці.
  • Картоплю ріжемо кубиками і також відправляємо в мультічашу.
  • Подрібнюємо морквину з цибулею (нарізайте кружками або полукружкамі – хто як любить), потім пересипаємо овочеву нарізку в чашу мультіагрегата.
  • Всі додані компоненти приправляем меленим перцем, сіллю і наостанок всипаємо горошки перцю.
  • На цьому приготування всуху закінчено – переходимо до рідкого компоненту. Заливаємо нарізані овочі разом з куркою водою (до максимальної позначки), включаємо режим «Суп» і варимо борщ 1,5 години.

Ще одна приємна особливість варіння борщу в мультиварці – вода в процесі приготування не буде випаровуватися в такому обсязі, як це зазвичай відбувається в каструлі. Тому доливати нічого не доведеться.

  • За 15 хвилин до кінця готування м’ясо витягуємо. Ділимо курку на невеликі шматочки і видаляємо з них кістки, потім знову відправляємо птицю в мультиварку.
  • Знімаємо шум зі стінок чаші (він утворюється безпосередньо після варіння м’яса). Якщо цього не зробити, то блюдо в результаті може вийти злегка мутним з незрозумілими плаваючими пластівцями.
  • Всипаємо в блюдо нашатковану капусту. Кількість її визначаємо в залежності від бажаної густоти.
  • Тепер додаємо в домашній курячий борщ томатний сік або пасту. Прорахуйте пропорції томата і води, що вливається для варіння борщу на початковому етапі, заздалегідь, щоб потім рідини не виявилося занадто багато.

Якщо вирішите використовувати сік томата, то беріть його побільше – приблизно 500 мл. А якщо зробите акцент на пасті, то попередньо не забудьте розвести її водою (рідини потрібно небагато), також можна додати трохи цукру.

  • Варимо борщ в мультиварці з куркою до звукового сигналу. Коли він пролунає, додаємо в ароматний «червоний суп» роздавлений часник і свіжу рубану зелень.
  • Ми залишаємо борщ на час під закритою кришкою виключеною мультиварки. Робиться це для того, щоб блюдо настоялося, а також набралося ароматів курочки, спецій і овочів.

Як зварити червоний борщ з курочкою в мультиварці

  • Через 5-10 хвилин відстоювання гарячий борщ можна подавати в тарілках до столу. Доповнень частування не вимагає, хіба що невеликий шматочок м’якого свіжого хліба буде доречний.

Як зварити смачний борщ в мультиварці, поради господаркам

Чи можна і як урізноманітнити склад борщу

Досвідчені кухарі стверджують, що класичного варіанту борщу не існує, так як для кожної господині поняття класики цієї страви різний.

Борщ, як жодне інше блюдо, здатне змінювати свій склад на догоду смакових уподобань кулінара. Що в нього ні додай – завжди смачно і доречно. Виходячи з цього, можна сміливо сказати, що в нього може входити все, що завгодно:

  • свіжа або квашена капуста;
  • курка, яловичина або свинина (причому використовуватися можуть будь-які частини м’яса – на ваш смак);
  • болгарський перець;
  • гострий перець, запашний горошком або мелений чорний перець;
  • всілякі прянощі (базилік, лавровий лист, коріандр і т.п.);
  • зелень (кріп, селера, зелена цибуля, петрушка і т.д.);
  • квасоля;
  • гриби;
  • горох;
  • помідори і багато іншого.

Як вариться борщ в різних моделях мультиварки

Це питання досить часто хвилює господинь, адже зараз існує величезна кількість моделей цього агрегату. Але поспішаємо вас заспокоїти – різниці в самій технології немає.

Як зберегти червоний колір борщу

Так, режими і час готування можуть відрізнятися, але сам процес і всі його етапи схожі з тими, що описані в рецепті вище.

Як зберегти червоний буряковий колір борщу

«На смак і колір товаришів немає» – саме так говорить народна мудрість, і варто визнати, що вона дійсно права. Хтось любить їсти борщ світло-оранжевого кольору, а хтось навпаки – насиченого червоного відтінку.

Якщо ви відносите себе до любителів останнього варіанту, тоді даємо вам на замітку маленька порада: зберегти червоний буряковий колір допоможе 1 ч.л. оцту (6%).

Борщ з куркою в мультиварці має всі шанси стати вашим улюбленим сімейним блюдом. Використовуйте наш покроковий рецепт і поради – і тоді домашнє частування завжди буде вдаватися на славу, гордо носячи звання «Коронна частування сім’ї».

Смачного!