Нав’язані заходом стандарти краси вимагають від нас неможливого – відмовлятися від будь-яких смачно в гонитві за ідеальною фігурою. І не дивно, що дюканоманія поширюється дуже швидко, адже тільки при цьому режимі можна їсти навіть млинці на кефірі з Дюканов і не хвилюватися за свої форми. І цей факт найбільш значущий в світлі наближення масниці, тому підготуватися до цього дня варто заздалегідь, підібравши найбільш цікавий рецепт.
Згідно з концепцією дієти, розробленої П’єром Дюканов, наше меню повинно будуватися за принципом білкового харчування, повної відмови від вуглеводів і відшкодування клітковини дозованим прийомом вівсяних висівок. Саме ці факти і врахували розробники дієтичного раціону.
Зазвичай в класичних рецептах млинців обов’язковим компонентом є борошно, ну а як же без неї, адже саме пшеничний або інший злаковий помел є основою наших улюблених найсмачніших коржиків.
Що ж до дюкановской випічки, то тут ми будемо діяти раціонально. З злакових продуктів нам дозволені лише вівсяні висівки або кукурудзяний крохмаль. Ось саме на них і будемо акцентувати увагу.
Млинці «Дюка» на кефірі з висівками
Дуже смачні дієтичні млинці в домашніх умовах можна приготувати за цим рецептом. Але варто пам’ятати, що використання допів (сухе знежирене молоко і крохмаль) дозволяється тільки з етапу чергування.
За своїм смаком млинчики по Дюканов на кефірі досить приємні, а після обсмажування специфічний висівковий або крохмалисті присмак втрачається зовсім, і ми можемо насолоджуватися нашим традиційним оліїстим частуванням без докорів сумління.
Складові
- Яйця курячі – 1 шт .;
- Знежирений кефір – 80 мл .;
- Підсолоджувач 0 калорій – ½ ч.л. або 1-2 таблетки;
- Висівки вівсяні – 2 ст.л .;
- Сухе знежирене молоко (СОМ) – 1 ст.л .;
- Крохмаль кукурудзяний – ½ ст.л .;
- Сода – ¼ ч.л .;
- Сіль – ¼ ч.л .;
- Вода – 50-100 мл;
Як зробити млинці Дюка на кефірі
- Для початку приготуємо з висівок подобу борошна, для чого перемелює їх в кавомолці. Після цього приступаємо до замісу тіста.
- Яйце вбиваємо в ємність і за допомогою міксера змішуємо з кефіром і цукровим замінником до однорідності.
- У повчаннях масі замочуємо на 5 хвилин мелені вівсяні висівки, а через відведений час домішувати до основного складу сухе знежирене молоко, кукурудзяний крохмаль і соду.
- Тісто у нас виходить досить густим, і тому, не перестаючи заважати тісто, вводимо в нього воду до отримання консистенції рідкої сметани. При бажанні до основної млинцевій масі можна додасть 1 ст.л. знежиреного какао-порошку, тоді у нас вийде шоколадний десерт.
- Тепер змащуємо розпечену сковороду маслом і починаємо смажити млинці з обох сторін на середньому вогні.
В результаті у нас повинно вийти 5-6 млинчиків, які можна подати до столу з маложирним фруктовим йогуртом або безвуглеводної конфитюром.
Дюка-млинці на кефірі без висівок
Складові
- Кефір 1% або 0% жирності – 1 стакан + –
- Кукурудзяний крохмаль – 2-2,5 ст.л. + –
- Дієтичний підсолоджувач – за смаком (на 1 л 2-3 таблетки) + –
- Сода або розпушувач – 0,5 ч.л. + –
- Яйця курячі – 2-3 шт. + –
- Оцет столовий 6% – 1 ч.л. + –
- Рослинна олія – для змащування сковорідки + –
- Сіль – 1 щіпка + –
Приготування
Ми раді запропонувати найпростіший рецепт млинців з самим звичайним продуктовим набором. Це чудовий варіант для дієти Дюка, адже тут ми не перевищуємо денну норму ДОП (допустимих продуктів, в даному випадку це крохмаль), вкладаючись у встановлені рамки.
Як спекти млинці по Дюканов на кефірі
- У поглибленої ємності міксером, блендером або ручним віночком збиваємо з цукрозамінників та сіллю яйця до утворення піни.
- Потім вводимо в склад крохмаль, кефір, розпушувач (соду) і продовжуємо змішувати до отримання однорідної маси. І тільки в самому кінці вливаємо в тісто оцет, швидко перемішуємо і невідкладно починаємо випічку млинчиків. Тісто має бути ніжним і повітряним від реакції соди з оцтом.
- Розігріту до оптимальної температури сковороду промазуємо маслом за допомогою силіконової кулінарної кисті і заливаємо 1 ополоник тесту, розподіляючи його по всій поверхні дна. Кількість тесту потрібно регулювати самостійно.
Безсумнівно, такі млинці досить крихкі, і перевертати їх потрібно тільки тоді, коли після заливки коржик пропечеться повністю і зміцніє достатньо для того, щоб можна було її перевернути без проблем. Для цього краще виставляти невелику температуру випікання, трохи нижче середньої.
Також не варто забувати, що крохмаль – продукт важкий, і так і горнеться до дна, тому перед кожною заливкою тесту, перемішайте склад.
Для начинки в дюкановскіе млинці на кефірі можна використовувати маложирний тертий сир з часником, крабові палички, фарш, тушковану капусту (з чергування) і безвуглеводних джеми і соуси, які зараз удосталь продаються в спеціалізованих магазинах.