Як смажити свинячий шніцель на сковорідці

kak-pozharit-shnicel-iz-svininy-na-skovorode1
Багато хто помилково вважає, що шніцель – це велика плоска котлета з рубаного або перекрученого на м’ясорубці фаршу.

Спробуємо розібратися, що ж таке справжній шніцель і як посмажити шніцель зі свинини на сковороді правильно, так щоб він вийшов м’яким і соковитим. Відомо безліч рецептів відбивні м’яса: з яловичини, баранини, курки, індички, але сьогодні ми будемо готувати класичний, і улюблений багатьма – шніцель зі свинини.

Ця страва родом з Австрії і в перекладі з німецької означає «тонко нарізаний». По суті, це різновид відбивною, яка панірує в яйці, сухарной крихті і обсмажують до хрусткої скоринки у фритюрі.

Шніцель зі свинини: рецепт на сковороді

Як посмажити шніцель зі свинини на сковороді - класичний рецепт

Складові

  • М’якоть свинини – 500-600 г + –
  • Рослинна олія – ​​150 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт + –
  • Вершки – 50 г + –
  • Борошно пшеничне – 100 г + –
  • Панірувальні сухарі – 100 г + –
  • Сіль, перець і спеції – за смаком + –

Як зробити свинячий шніцель на сковороді

  1. М’ясо свинини моєму і підсушують. Найкраще використовувати для шніцеля вирізку, але можна також окіст, корейку або нежирний ошийок.
  2. Нарізаємо м’якоть поперек волокон тонкими широкими пластами (1-1,5 см) – величиною приблизно з чоловічу долоню.
  3. Шматки свинини кладемо на вологу дошку, накриваємо харчовою плівкою і ретельно відбиваємо. Щоб відбивні не прилипали до дошки, злегка змочуємо її водою.
  4. Солимо і перчимо м’ясо за смаком.
  5. Готуємо льезон для шніцеля: в невелику ємність розбиваємо яйця, додаємо вершки, дрібку солі і гарненько збиваємо.
  6. Беремо дві великі плоскі тарілки – на одну насипаємо борошно, на іншу – сухарі. Обвалюють м’ясо в борошні, потім занурюємо в льєзон і паніруємо в сухарях.
  7. На розігріту сковороду наливаємо рослинне масло в достатній кількості, оскільки хлібна крихта вбирає жир.
  8. У киплячу олію викладаємо шніцелі, обсмажуємо з двох сторін до готовності. Готове м’ясо викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

У процесі приготування смаженого м’яса виникає закономірне питання: скільки смажити шніцель зі свинини на сковороді? Це залежить, в першу чергу, від товщини відбитого м’яса, а також сили вогню (температури плити).

Добре відбите м’ясо товщиною в півсантиметра прожарітся на середньому вогні за 5-7 хвилин з обох сторін. Якщо смажити довше, шніцель може пригоріти, а також стати сухим і жорстким.

Потрійний шар панірування створює щільну оболонку, яка зберігає соковитість і неповторний смак м’яса. Результат – апетитний соковитий всередині шніцель з рум’яною хрусткою скоринкою зовні. Якщо в панірувальні сухарі додати чайну ложечку каррі, буде ще смачніше!

У готовому вигляді шніцель повинен бути розміром на всю тарілку. Дуже благородно виглядає шніцель з скибочкою лимона і нарізкою зі свіжих овочів.

Як приготувати часниково-цибулевий шніцель

Ця варіація класичного рецепту відрізняється тим, що перед паніруванням ми змащуємо свинячі відбивні сумішшю з часнику і цибулі.

Як смажити шніцель зі свинини на сковорідці

Для приготування часниково-цибулевої маси нам буде потрібно:

Складові

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Сіль за смаком.

Як посмажити свинячий шніцель з часником

  1. Цибулю і часник чистимо, подрібнюємо, додаємо сіль і добре перемішуємо.
  2. Отриману запашну масу втираємо в свинячу м’якоть.
  3. Подальші кроки – за вже відомим алгоритмом.

Свинячий шніцель на сковороді з сиром

Цей рецепт оцінять справжні гурмани. Для цього на етапі панірування обмакиваем наші відбиті шматочки в тертому сирі. Процес панірування буде складатися з чотирьох етапів:

  • Обвалюють м’ясо в борошні.
  • Занурюємо шматочки в льезон з яйця і вершків.
  • Вмочуємо відбивні в тертому сирі.
  • Паніруємо в сухарях.

Шніцель зі свинини – блюдо цілком самодостатнє. Тому подавати його можна окремо – без гарніру, або в гармонійному ансамблі з овочами, картоплею або гречкою.