Для того, щоб влаштувати своїм близьким чудовий рибний вечерю, не обов’язково вважатися великим рибалкою, можна просто купити на ринку хороший продукт. Маючи під рукою кілограм-другий якісної сировини, потрібно обов’язково знати як смажити заморожену рибу на сковороді. Адже це найшвидший спосіб готування, з якої зможе впоратися будь-який початківець кухар, а підсумок – завжди смачна страва!
Як правильно вибрати якісну заморожену рибу
Щоб приготувати чудове частування із заморожених рибних продуктів, потрібно знати як їх вибрати. Для цього варто запам’ятати кілька простих правил, які допоможуть вам в цьому:
- Заморожене філе риби потрібно вибирати за способом заморозки. Суха заморозка – самий підходящий варіант. Таким чином риба заморожується з малою кількістю рідини, і з покупкою правильної риби ви економите свої гроші. Продукт повинен бути рівного забарвлення без темних і жовтих плям.
- Вибирайте рибні продукти з малою кількістю льоду. Адже навіть самий правильно заморожений продукт містить 10% води. Якщо на тушках або на філе велика крижана кірка, значить, риба була заморожена кілька разів. І звичайно купувати таку рибу небажано.
- Якщо все ж ви купили не дуже хорошу рибу, можна реанімувати її за допомогою додаткових продуктів. Наприклад, приготувати її з овочами, з ароматними прянощами або з різноманітними соусами. Як варіант, можна пустити рибку на котлети.
Філе риби з тушкованою капустою «П’яна золота рибка»
Складові
- Філе білої риби – 1 кг + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – пучку + –
- Капуста білокачанна – 500 г + –
- Масло вершкове – 5 ст.л. + –
- Овочевий бульйон – 125 мл + –
- Кмин – 0,5 ч.л. + –
- Помідори – 1 шт. + –
- Шпик – 8 скибочок + –
- Цибуля зелена – 1 пучок + –
- Борошно пшеничне – для панірування + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
Як приготувати рибне філе з овочами в домашніх умовах
- Рибне філе розморозити при кімнатній температурі протягом 1,5 -2 години. Відтанула рибу поріжте на кілька частин і приправте сіллю і перцем.
- Потім добре розігрійте сковороду і влийте рослинне масло. Обваляйте шматочки (ще не до кінця розморожені) в борошні і підсмажте протягом 2 хвилин з кожного боку.
- Тепер влийте на сковорідку міцний овочевий бульйон. Перед тим, як додасте бульйон, злегка підігрійте його в сотейнику. Гасіть філе на слабкому вогні протягом 8 хвилин.
- Капусту очистіть від темних листя, вимийте і наріжте тонкими смужками. Вершкове масло розігрійте в каструльці і підсмажте в ньому капусту протягом 5-6 хвилин. Влийте вино і 100 мл бульйону, посоліть, поперчіть. Посипте капусту кмином, добре перемішайте і варіть близько 15 хвилин, потім зніміть каструлю з вогню.
- Помідор вимийте і поріжте тонкими часточками і додайте до ще теплої капусті. Шпик підсмажте в сковороді до хрускоту і охолодіть.
- Викладіть в тарілки капусту з помідором, зверху – рибне філе. На кожен шматочок рибного ласощі викладіть шпик.
- Зелена цибуля вимийте і дрібно наріжте. Щедро посипте рибне блюдо і подавайте до столу.
Рибу з капустою краще вживати в їжу гарячою. Щоб за вечерею їжа не дуже швидко остигає, можна подати її на підігрітих тарілках. Тарілки можна підігріти в мікрохвильовці або на пару.
Читайте ще схожі записи:
Рецепт смаженого коропа на сковорідці
Смажене рибне асорті з філе в клярі
Щоб зробити шикарне блюдо з рибних філеек, достатньо всього лише приготувати класичний кляр і подати страву з смачним соусом.
Складові
- Філе судака – 1 шт .;
- Філе сома – 1 шт .;
- Філе сига – 1 шт .;
- Рослинна олія – 150 мл;
- Яйця – 4-5 шт .;
- Мінеральна вода – 100 мл;
- Пшеничне борошно – 120 г;
- Приправа для риби – 1 ст.л .;
- Сіль за смаком;
- Домашній майонез – 200 г;
- Перець чилі – 5 г;
- Солоний огірок – 2 шт .;
- Базилік – 40 г;
- Чорний перець – за смаком.
Як своїми руками швидко і смачно посмажити філе в клярі
- Заморожені філешку необхідно розморозити природним способом при кімнатній температурі. Для прискорення процесу відтавання посипте рибу сіллю.
- Розморожену рибу поріжте невеликими шматочками і складіть по виду в різні миски. Трохи посоліть і приправте ароматної приправою для морепродуктів.
- Курячі яйця розбийте в миску і змішайте з пшеничним борошном. Вийде густа маса. Додайте до суміші мінеральну воду і ретельно збийте вінчиком. Кляр також приправте спеціями за смаком.
- Поставте сковорідку на вогонь, влийте рослинне масло і розігрійте. Візьміть одну з мисок з рибою і кожен шматочок опустіть по черзі в кляр.
- Посмажте філе на сковорідці протягом 4-5 хвилин з кожного боку. Потім повторіть такі ж маніпуляції з іншими видами рибки.
- Візьміть широке блюдо, умовно розділіть його на три зони і викладіть по видам рибу.
- Тепер зробіть соус до смаженого делікатесу: солоні огірки натріть на крупній тертці, перець чилі дрібно поріжте. Свіжий базилік добре вимийте, обірвіть листочки і подрібніть їх у блендері. Всі компоненти з’єднайте в одній посудині і додайте домашній майонез.
- Приправте суміш чорним перцем і подавайте до столу.
Тепер ви знаєте, як смачно посмажити заморожену рибу на сковороді і як її подавати, щоб вона стала ще смачніше!
Прикрашати різні рибні частування можна лимоном, оливками і улюбленої зеленню.