Рибні делікатеси займають почесне місце на нашому святковому і повсякденному столі, приготування таких страв дуже проста, але дуже педантична. Ви обов’язково повинні знати, як смажити минтай на сковороді в борошні, щоб він вийшов вище усіляких похвал і сподобався всім домочадцям. Якщо озброїтися потрібними знаннями і свіжою рибою, можна приготувати воістину смачне блюдо.
На який сковороді краще посмажити минтай
Вибір сковороди для готування страви відіграє велику роль. А посмажити рибний продукт в борошні на невідповідному начиння завдання не з легких. Тому перед приготуванням страви обов’язково подбайте вибором правильної посуду.
- Найкраще готувати минтай на посуді з тефлоновим покриттям. Якісно посмажити минтай на такій сковороді не складе великих труднощів. Страви, приготовані в такий начиння, вважаються найсмачнішими, так як тефлон при смаженні не виділяє шкідливих речовин. Риба точно не підгорить і буде з рум’яною підсмаженою скоринкою.
- Якщо для смаження риби ви використовуєте алюмінієву начиння, потрібно її попередньо добре розігріти. Потім прожарити її з рослинним маслом. Щоб риба не приставала, перед приготуванням підсмажте на сковороді кілька кірочок хліба. Також постарайтеся добре віджати шматочки, щоб в них було якомога менше рідини.
- чавунну начиння також потрібно добре розжарити перед тим як готувати минтай. Смажити в такій сковороді рибу потрібно на середньому вогні, щоб вона не підгоріла. Якщо посмажити рибу на чавунній сковороді, у неї буде дуже смачна піджареної корочка. Якщо ви смажите велика кількість риби – прибирайте зі сковорідки коричневу борошно. В іншому випадку риба підгоратиме і гірчити.
Смажений минтай в борошні
Складові
- Минтай філе – 1 кг + –
- Рослинна олія – 70 мл + –
- Лимонний сік – 3 ст.л. + –
- Сіль, перець – за смаком + –
- Борошно пшеничне – 50 г + –
- Борошно кукурудзяне – 50 г + –
- Житнє борошно – 50 г + –
- Зелень – для урашения + –
Як посмажити минтай в борошні на сковорідці
Щоб вечерю був оригінальним, можна приготувати його в різних варіантах. Наприклад, використовувати різні види панірування.
- Філе минтая повністю розморозити, добре вимийте і висушіть. Поріжте рибу на порційні шматочки для смаження.
- Складіть рибу в миску, посоліть, поперчіть і полийте лимонним соком. Витримайте минтай в маринаді 10 хвилин.
- Кожен сорт борошна всипте в окремі миски. Кілька шматочків риби обваляйте в пшеничному борошні. І також повторіть з наступними паніровці.
- Добре розігрійте рослинне масло на сковорідці підходящої для смаження риби. Обсмажте минтай з обох боків до готовності (з кожного боку по 3-4 хвилини до рум’яної скоринки).
- Викладіть рибу на широке блюдо і прикрасьте зеленню.
Щоб зробити подачу цікавішою, розбийте тарілку на три зони і викладіть рибу в різній паніровці трьома гірками. Посередині помістіть соус або зелень.
Смажимо минтай в борошні, відеорецепт
Скільки смажити минтай на сковороді
Якщо ви не знаєте, скільки смажити минтай до найкращого стану, тоді наші поради вам допоможуть в цьому питанні. Володіючи необхідною інформацією, ви зможете приготувати чудову рибку!
- Якщо ви хочете приготувати філе минтая в борошні, тоді вам знадобиться зовсім небагато часу. Відповідну сковороду добре розжарити, і влийте кілька крапель олії. Щоб філе саме присмажилося – використовуйте мінімум масла. На середньому вогні смажте його з обох сторін максимум по 4 хвилини.
- Готуючи минтай шматочками, перед смаженням замаринуйте рибу. Складіть шматочки в невелику миску, посоліть, поперчіть і збризніть лимонним соком. Розжарити сковорідку з рослинним маслом, шматочки обваляйте в борошні і викладіть на сковороду. На середньому вогні смажте частування по 7 хвилин з кожного боку.
- Якщо ви хочете приготувати на сковороді цілі тушки риби – смажити потрібно із застосуванням бульйону. Налийте бульйон на сковорідку (приблизно 100 мл) і помістіть туди тушки. Посоліть, поперчіть і готуйте під кришкою протягом 15-20 хвилин. У процесі приготування кілька разів переверніть рибу.
Як смажити минтай на сковороді в борошні і приготувати його правильно для вас тепер не секрет. Використовуйте свіжі продукти, готуйте з душею і ваші страви завжди будуть найсмачнішими!