Як смажити карася на сковороді в борошні і без неї

Як смажити карася на сковороді в мук і без неї
Добре, коли пікнік з вудкою на ставку приносить масу задоволення і закінчується пристойним уловом блискучих вгодованих карасиків. Перед тим, як смажити карася на сковороді в борошні, дізнаємося, як почистити цю рибку і позбутися від неприємних запахів твані і затхлості. Правда, подібні запахи притаманні рибам, що живуть в стоячій воді, а ось якщо вони спіймані в проточній воді, то не мають специфічного «аромату».

Карась, смажений в борошні на сковорідці

Тушка карася в борошні приготована на сковороді

Складові

  • Карась – 3-4 шт. (Або за бажанням) + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –
  • Борошно пшеничне – по 1-2 ч.л. на тушку + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –

Як посмажити карасів в борошні на сковороді

Якщо рибка попалася «пахуча», то перед смаженням скроплюємо тушки зовні і всередині свіжим соком лимона – запах відступить. Бажано використовувати для смаження свіжу рибку, а не розморожену або пролежала в холодильнику пару діб: чим вона свіже, тим смачніше.

  1. Зчищають з тушок луску. Якщо карась ще живий, а жити він може після виловлювання ще ні одну годину, то злегка вдаряє його по голові молоточком. У невеликих карасів голови і хвости не відрізані, з великими чинимо навпаки, інакше вони не увійдуть в сковорідку.
  2. Виймаємо зябра, інакше м’ясо вийде гіркуватим.
  3. Потрошимо тушки, промиваємо, позбавляючись від чорної плівки всередині черевця, і, якщо вони великі – нарізаємо на шматки.
  4. Робимо часті надрізи (через кожні 7 мм) поперек тушок, використовуючи гострий ніж або тесак. Надріз повинен бути досить глибоким – близько 3 мм. Основна увага приділяємо верхній частині риб’ячого тіла, яка вкрита дрібними кісточками, але не доходимо до черевця 1 см. В результаті тоненькі кісточки ізмельчат і зваряться, залишаться лише товсті – їх легко видалити під час їжі.
  5. Перед тим, як смажити карася на сковороді в борошні, нагріваємо сковороду з маслом.

Як приготувати смаженого карася на плиті

6. Перемішуємо борошно із запашним перчиком і сіллю. Обвалюють риб’ячі тушки (шматки) в цій суміші і підсмажуємо з обох сторін, поки не утвориться рум’яна апетитна скоринка.

Викладаємо смажених карасів на блюдо, при бажанні посипаємо нарізаним цибульним пером, і насолоджуємося. До цієї рибі, яку потрібно їсти теплою, відмінно підійде товчена картопля або овочі.

Як посмажити карася на сковороді без борошна

Звичайно, простіше посмажити карасів в борошні на сковороді, але є спосіб, що дозволяє не використовувати борошняне сировину, і при цьому отримати делікатесну рибку з незвичайним смаком і ароматом.

Складові

  • Свіжий карась – 1 кг;
  • Лимон або лайм – 1 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Часникові часточки – 2 шт .;
  • Скибочки імбирного кореня – 3 шт .;
  • Рослинна олія – ​​для смаження;
  • Кунжутне масло – за смаком (трохи).

Як смажити карасів без борошна: смачний рецепт

  1. Очищаємо тушки від луски, потрошимо, видаляємо голови і хвости (якщо риба велика) і промиваємо. Велику рибу нарізаємо на шматки. Якщо рибка спіймана в стоячій воді, то знищуємо запах, окропивши м’ясо соком лимона.
  2. Перед тим, як посмажити очищеного карася на сковороді без додавання борошна, подсаливаем тушки (шматки) і залишаємо на 10 хвилин.
  3. Розігріваємо сковорідку, бажано чавунну або з антипригарним покриттям, додавши масло для смаження.
  4. Додаємо в сковороду роздавлений часник і імбирні скибочки: вони здобрять масло, а згодом і рибу, пряними ароматами.
  5. Акуратно кладемо туди ж рибні тушки або шматки і обсмажуємо їх з обох сторін, поки не утвориться хрустка скоринка.

Як посмажити карася без борошна на сковороді

Викладаємо смажених карасів на блюдо, скроплюємо кунжутним маслом і лаймовим (або лимонним) соком: в пропорції 6 крапель олії на 1 ст.л. соку. Тоді риба знайде екзотичний аромат і присмак, який особливо подобається любителям азіатської кухні.

Дізнавшись, як смажити карася на сковороді в борошні і без неї в ароматному маслі, залишається вибрати рецепт і порадувати близьких ніжною, соковитою і запашної рибкою!