Сирі молюски господині використовують не менше, ніж свіжі морепродукти, щоб приготувати з них смачні і різноманітні страви в домашніх умовах. Підтвердженням вищесказаного є популярність покрокових фото рецептів того, як посмажити кальмари на сковороді, адже з такого цінного продукту виходять відмінні поживні закуски на стіл.
Особливості приготування молюсків під силу освоїти навіть початківцю кулінарові, адже готуються вони нескладно, та й до того ж, досить швидко, зате якою величезною користю і незрівнянним смаком володіють.
Жарка кальмарів в сметані: рецепт з цибулею
Складові
- Кальмари заморожені – 600 г + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Оливкова олія – 2 ст.л. + –
- Сіль – 1,5 ст.л. + –
- Чорний перець мелений – щіпка або за смаком + –
- Сметана – 3 ст.л. + –
Як смачно посмажити кальмари на сковороді
Кращий рецепт для приготування – це рецепт, який не потребує великих витрат (ні фінансових, ні фізичних), але дає прекрасний результат, у вигляді красивого смачної страви. Саме таким буде наше морське частування, приготоване по, описаної нижче, докладної технології смаження кальмарів з цибулею на сковороді.
Щоб надати закусці особливий смак – пожарим кальмарів в сметанному соусі або ж приготуємо їх у звичайній сметані. Цей простий інгредієнт зробить молюсків соковитіше, ніжніше і ароматні, так що встояти перед новоспеченим блюдом буде неможливо.
- Розморожуємо заморожених кальмарів при кімнатній температурі, потім промиваємо їх під проточною водою.
- У каструлі розігріваємо воду, т. Е. Доводимо її до кипіння, потім додаємо в рідину сіль. Варимо кальмарів в підсоленій воді рівно 1 хвилину. Всі тушки в каструлю можуть не поміститися, тому варіть їх порціями (кожну порцію не довше ніж 1 хвилини).
- З каструлі молюсків перекладаємо в холодну воду, після – очищаємо їх, потім нарізаємо акуратними кільцями.
- Очищаємо від лушпиння цибулю, також нарізаємо його кільцями.
- Обсмажуємо цибулю в маслі на розігрітій сковороді до напівпрозорості або до легкого рум’янцю (але сильно не засмажувати).
- До обсмаженої цибулі додаємо нарізані кальмари, накриваємо сковорідку кришкою, тушкуємо продукти на середньому вогні 2 хвилини.
- Наостанок додаємо в блюдо сметану (або сметанний соус домашнього приготування), залишки солі, мелений перець, ретельно інгредієнти перемішуємо. Продовжуємо смажити молюсків ще 5 хвилин на середньому вогні, але вже з відкритою кришкою.
Перед подачею готових кальмарів посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу в теплому або охолодженому вигляді (кому як більше подобається) як самостійну страву, або як частина салатів, гарнірів і закусок.
Як смажити кальмари з овочами на сковороді
Посмажити кальмари можна з чим завгодно: з часником, спеціями, спагетті, яйцями, овочами і багатьма іншими інгредієнтами. Однак одним з найбільш вдалих варіантів вважається жарка кальмарів з овочами. Приготувавши молюсків таким способом, ви отримаєте повноцінне ситне блюдо, яким і наїстися вийде, і збагатити організм природними білками вдасться.
Складові
- Кальмари (морожені) – 500 г;
- Соєвий соус – 1 ст. л .;
- Морква – 2 шт .;
- Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
- Сіль – 0,25 ч. Л .;
- Помідори – 2 шт .;
- Мелений чорний перець – 1 щіпка;
- Петрушка – 2-3 гілочки;
- Рослинна олія – 2-3 ст. л.
Приготування кальмарів з овочами на сковороді
- Розморожуємо молюсків, промиваємо їх у воді, обдаємо окропом, очищаємо.
- Нарізаємо очищених кальмарів соломкою.
- Чистимо моркву, промиваємо її в воді, також нарізаємо соломкою.
- Очищаємо цибулю, моєму його, ріжемо півкільцями.
- Вимиті помідори обдаємо окропом, знімаємо з них шкірку, ріжемо середніми шматочками.
- У сковороді розпалює рослинне масло, обсмажуємо на ньому нарізані цибулю і моркву 3 хвилини на великому вогні. Не забувайте в процесі обсмажування нарізку заважати.
- До обсмаженою продуктам додаємо помідори з кальмарами, солимо їх, перчимо, поливаємо соєвим соусом, потім смажимо 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
- Смажені кальмари розкладаємо по порційних тарілках, прикрашаємо блюдо вимитими гілочками петрушки і подаємо до столу.
Секрети смачних смажених кальмарів
як розморозити
Розморожувати кальмарів необхідно заздалегідь. В середньому, процес розморожування займає від 3 до 4 годин, так що діставайте молюсків за кілька годин до початку приготування.
як почистити
Після розморожування кальмарів заливаємо на хвилину кип’ятком, потім воду зливаємо і промиваємо тушки прохолодною водою. Далі приступаємо до їх очищення: однією рукою тримаємо тушку, інший – її потираємо, щоб злізла тоненька шкірка. Так чинимо з усією порцією кальмарів.
Коли шкурка буде знята – дістаємо з кожної тушки хрящову пластинку, на якій тримається її тіло. В хрящової частини міститься трудноусвояемих білок, який для організму не надто корисний, тому від нього можна сміливо позбуватися. Далі промиваємо тушки зсередини, потім – зовні, після – нарізаємо кальмарів за рецептом.
Як посмажити кальмари
Якщо ви не знаєте напевно, скільки по часу смажити кальмарів, то не намагайтеся експериментувати і вибирати час на свій розсуд. У плані смаження молюсків важлива точність. Зазвичай, 7-8 хвилин цілком достатньо для повного приготування кальмарів, але якщо лука в закусці занадто багато, то час смаження можна збільшити на 1-2 хвилини, але ні секундою довше, інакше – продукт втратить свої особливі смакові якості.
Вищеописані рецепти дозволяють вам швидко, а головне – смачно приготувати улюблене блюдо. Як посмажити кальмари на сковороді з цибулею – тепер для вас не проблема. Експериментуйте з інгредіентному складом – і створюйте оригінальну закуску, яка прикрасить не тільки банкети та застілля, але і доведеться в саму пору до буденної трапези.
Смачного!