Серед усього розмаїття страв з овочів можна вибрати дуже оригінальні і смачні композиції, які припадуть до смаку багатьом.
У даній статті ми докладно розберемося, як посмажити кабачки з картоплею на сковороді для сімейної вечері або обіду з мінімальними витратами зусиль і часу. Результат здивує своїми смаковими якостями домочадців і гостей, а ще збагатить організм безцінними мікроелементами.
Кабачки з картоплею за своїми характеристиками відмінно доповнюють один одного. Смак страви вийде дуже приємним і ніжним.
Класичний рецепт смажених кабачків з картоплею
Складові
- Кабачки невеликих розмірів – 3 шт + –
- Картопля – 8 шт + –
- Часник – 2-3 зубчики + –
- Рослинна олія – 3-4 ст.л. + –
Як посмажити кабачки з картоплею на сковороді
- Насамперед необхідно вимити всі овочі і очистити їх.
- Нарізаємо соломкою картопля і кабачки, а потім поміщаємо в різні ємності.
- На розігріту сковороду викладаємо шматочки картоплі і смажимо його на протязі 10-12 хвилин.
- Далі додаємо кабачки і накриваємо кришкою. Тримаємо на вогні до готовності, зрідка помішуючи.
- Готову страву заправляємо за смаком, додаємо дрібно порізаний часник.
Дане блюдо подаємо гарячим до м’яса, або риби. За бажанням його можна прикрасити зеленню.
Читайте ще схожі записи:
Як робити смажена картопля на сковороді
Кабачки смажені з картоплею: рецепт з беконом
Це досить просте, але одночасно, незвичне блюдо, яке ідеально підходить для щоденного раціону.
Складові
- Кабачки – 2 шт;
- Картопля – 6 шт;
- Бекон – 150 г;
- Лук – 2 шт;
- Часник – 1-2 зубчики;
- Кріп – 1 пучок.
Як приготувати картоплю з кабачками і беконом
- Готуємо овочі як в попередньому рецепті, і також нарізаємо соломкою.
- Бекон нарізаємо тоненькими слайсами.
- Цибулю ріжемо півкільцями, а часник пропускаємо через прес.
- Тепер на суху сковороду викладаємо бекон, і підсмажуємо до придбання ним золотистої скоринки і виділення жиру. Далі виймаємо його і поміщаємо на паперову серветку, яка швидко вбере надлишки жиру.
- Після, обсмажуємо картоплю до напівготовності на цій же сковороді, потім додаємо цибулю і кабачки. Тушкуємо до готовності під закритою кришкою.
- Коли страва вже готове, додаємо спеції і часник. Гарячу масу викладаємо на тарілку і прикрашаємо зверху чіпсами з бекону, посипаємо зеленню.
Рецепт смажених кабачків з картоплею і грибами
Даний рецепт порадує вас восени, коли велика кількість грибів на наших базарах не дозволяє пройти повз. Звичайно якщо блюдо вам сподобається, ви можете використовувати і звичайні печериці. Смакові якості цієї страви від такої заміни не погіршать.
Складові
- Молоді кабачки – 2-3 шт;
- Гриби (лісові або шампіньйони) – 500 г;
- Картопля – 8 шт;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт;
- Масло вершкове і рослинне – по 2 ст.л .;
- Борошно – 2 ст.л;
- Сир твердий – 150 г.
Як зробити кабачки з картоплею і грибами
- Кабачки вимити, видаляємо шкірку, і ріжемо кружальцями. Солимо і перчимо, а далі обсмажуємо в борошні з кожного боку.
- Лісові гриби чистимо і гарненько промиваємо. Якщо ви використовуєте печериці, їх досить промити і обсушити. Нарізаємо грибочки слайсами і підсмажуємо на сковорідці, де вже розтоплене вершкове масло.
- Після, чистимо і моєму картоплю, нарізаємо її кружечками. Обсмажуємо до золотистої скоринки. Додаємо до картоплі нарізаний півкільцями цибулю, сіль і перець.
- Тепер на змащене деко викладаємо першим шаром картопля з цибулею, другим – гриби, а третім – кабачки. Зверху посипаємо сиром і в духовку. Готуємо страва при 180 градусах близько 15 хвилин.
- По готовності посипаємо блюдо зеленню.
Даний рецепт порадує ваших близьких і гостей своїм вишуканим смаком і простотою виконання. Воно відмінно підійде навіть до святкового столу.
Ось ми і розібралися, як посмажити кабачки з картоплею, щоб зберегти свій час і порадувати себе і своїх близьких. Крім того, ви не похитнеться сімейний бюджет, так як всі представлені продукти досить доступні і дешеві.