Різноманітність рибних страв не знає кордонів, але завжди хочеться спробувати оригінальне, ні на що не схоже страву і зробити його можна з нестандартних компонентів. У зимовий сезон річкові особини йдуть на нерест, і в такий час потрібно мати під рукою хороший рецепт – як смажити ікру риби на сковороді швидко і смачно. Класичний варіант смаження можна трохи поліпшити за допомогою додаткових продуктів і ароматних приправ.
Річкова королева риб – щука і часом вона досягає немислимих розмірів. Навіть якщо купити тушку з ікрою більше кілограма, ікряним страви вистачить щоб приготувати смачне частування.
Для готування страв потрібно використовувати виключно свіжий продукт. Наприклад, щука – хижак, і при обробленні можна виявити всередині риб поменше. І якщо ви придбаєте триденну тушку, то ікра з неї навряд чи зможе потрапити до вас на стіл.
Незвичайний рецепт щучої ікри на сковороді з кабачками
Складові
- Ікра щуки – 300 г + –
- Кабачки – 1 шт. + –
- Рослинна олія – 100 мл + –
- Часник – 2 зубки + –
- Майонез – 2 ст.л + –
- Кріп – 30 г + –
- Сіль і перець – за смаком + –
- Борошно пшеничне – 80 г + –
Як смачно посмажити щучью ікру на сковороді з кабачками самостійно
Кабачки в даному випадку служать в першу чергу предметом красивою подачі. Але і для балансу смаку вони незамінні, сама по собі ікра суха і якщо ви хочете випробувати її в смаженому вигляді, обов’язково подавайте з овочами.
- Щучу ікру звільніть від плівок і акуратно промийте. Покладіть її в невелику мисочку і приправте сіллю. Додайте до ікрі 1-2 ст.л борошна і ретельно перемішайте (можна трохи збити блендером).
- Візьміть тефлонову сковорідку і налийте трохи олії, розігрійте. Чайною ложечкою викладіть ікряну суміш у формі кола в розігріте масло. Підсмажте ікру з обох боків до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин.
- Молодий кабачок вимийте і висушіть. Наріжте його колами середньої товщини і обваляйте в борошні. Підсмажте кабачки на рослинній олії до готовності. Потім відставте в сторону до повного охолодження.
- Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через чеснокодавку або натріть на дрібній тертці. Змішайте його з майонезом. Зелень кропу дрібно наріжте ножем.
- Смажені кабачки викладіть на широке блюдо і змастіть майонезом з часником. Зверху кожного кабачка помістіть ікряну котлетку. Посипте частування свіжим кропом.
Чудове блюдо з ікорки річкової риби з овочами прикрасить ваш святковий стіл. Така закуска точно не залишиться без уваги і припаде до смаку всім вашим гостям.
Читайте ще схожі записи:
Як приготувати щуку на сковороді
Оригінальний рецепт смаженої ікри річкової риби зі спеціями
Якщо ви купили або виловили заікренную річкову рибу, тоді вам крупно повезло. Адже замість однієї страви у вас на столі буде як мінімум два смачних угощенія.Чтоби смачно і швидко підсмажити икорку будь-якого виду риби вам знадобиться трохи спецій.
Подавати смажений делікатес найкраще зі свіжим помідором або огірком. Соковиті овочі стануть відмінним гарніром для рибної страви.
Цей рецепт до неможливості простий, з його приготуванням зможе впоратися навіть початківець кухар.
Складові
- Ікра річкової риби – 600 г;
- Сіль за смаком;
- Пшеничне борошно – 2 ст.л .;
- Лимон – 0,5 шт .;
- Оливкова олія – 2 ст.л .;
- Рослинна олія – для смаження;
- Сушений чебрець – 1 пучку;
- Стиглий помідор – 1 шт.
Як приготувати ікру річкової риби зі спеціями покроково
Для приготування цього делікатесу можна використовувати ікру будь-якого виду риби. Будь це товстолобик, короп або плотва – страва вийде вище всяких похвал.
- Ікру річкової риби акуратно промийте і звільніть від плівок. Помістіть її в глибоку миску і приправте сіллю. Видавіть з половини лимона сік, і трохи збризніть річковий продукт (залиште половину лимонного соку). Перемішайте масу і залиште на 5 хвилин. Всипте пшеничне борошно в мисочку і обваляйте замариновані шматочки в борошні.
- У сковороді з товстим дном добре розігрійте рослинне масло. Перед смаженням киньте в масло сушений чебрець. А потім приступайте до готування ікри.
- Смажте икорку з обох сторін протягом 4 хвилин з кожного. Потім викладіть її на пергамент, щоб прибрати зайвий жир.
- Стиглий великий помідор ретельно вимийте і висушіть кухонним рушником. Гострим ножем наріжте овоч тонкими кільцями.
- Тепер помістіть їжу на блюдо: по центру тарілки викладіть смажену ікру, а по краях нарізаний помідор. Побризкайте залишилися лимонним соком, а потім полийте частування оливковою олією.
За бажанням можна приправити ікру свіжою зеленню. Якщо додати до цих інгредієнтів підсушені сухарики з білого хліба, смажена ікра перетворюється у відмінний салат.
Домашні соуси до смаженої ікрі річкової риби
Соус до річкової ікрі це ще один варіант смачної страви. Якщо ви любите виключно смажену ікру є сенс різноманітити її за допомогою оригінальної заправки.
- Майонезні соуси відмінно підійдуть до ікрі річкової риби. Можна готувати їх з соєвим соусом, лимонним соком і навіть на основі вина. Гострі соуси на основі майонезу також прекрасно доповнять смак ікорки. Гостроту може дати як часник, так і гострий перець, якщо любите хрін – сміливо приписуйте його до рибних соусів.
- Свіжа сметана також відмінно підійде для соусу до рибної ікрі. Можна просто полити сметаною смажену ікру і посипати дрібно нарізаною зеленню. На основі сметани можна зробити соус, з корейською морквою змішавши їх в рівних кількостях. Готовим соусом приправити смажену ікру і подавати до столу. Таке блюдо дуже незвичайне, але дуже смачне.
- Також можна приготувати соус, як для риби так і для ікри на основі оливкової або будь-якого іншого масла. Масло змішати зі свіжим базиліком і трохи збити блендером. Потім додати пару ложок французької гірчиці і перемішати. Приправити кожен шматочок смаженої ікри і подавати до столу.
Як смажити ікру риби на сковороді і як смачно запропонувати її до столу з ароматними заправками для вас тепер не секрет. У вашому арсеналі з’явиться ще парочка чудових і в той же час простих рецептів.