Як смажити ікру річкової риби на сковорідці

kak-neobychno-pozharit-ikru-ryby-na-skovorodke
Різноманітність рибних страв не знає кордонів, але завжди хочеться спробувати оригінальне, ні на що не схоже страву і зробити його можна з нестандартних компонентів. У зимовий сезон річкові особини йдуть на нерест, і в такий час потрібно мати під рукою хороший рецепт – як смажити ікру риби на сковороді швидко і смачно. Класичний варіант смаження можна трохи поліпшити за допомогою додаткових продуктів і ароматних приправ.

Річкова королева риб – щука і часом вона досягає немислимих розмірів. Навіть якщо купити тушку з ікрою більше кілограма, ікряним страви вистачить щоб приготувати смачне частування.

Для готування страв потрібно використовувати виключно свіжий продукт. Наприклад, щука – хижак, і при обробленні можна виявити всередині риб поменше. І якщо ви придбаєте триденну тушку, то ікра з неї навряд чи зможе потрапити до вас на стіл.

Незвичайний рецепт щучої ікри на сковороді з кабачками

Рецепт щучої ікри на з кабачком на сковорідці

Складові

  • Ікра щуки – 300 г + –
  • Кабачки – 1 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​100 мл + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Майонез – 2 ст.л + –
  • Кріп – 30 г + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • Борошно пшеничне – 80 г + –

Як смачно посмажити щучью ікру на сковороді з кабачками самостійно

Кабачки в даному випадку служать в першу чергу предметом красивою подачі. Але і для балансу смаку вони незамінні, сама по собі ікра суха і якщо ви хочете випробувати її в смаженому вигляді, обов’язково подавайте з овочами.

  1. Щучу ікру звільніть від плівок і акуратно промийте. Покладіть її в невелику мисочку і приправте сіллю. Додайте до ікрі 1-2 ст.л борошна і ретельно перемішайте (можна трохи збити блендером).
  2. Візьміть тефлонову сковорідку і налийте трохи олії, розігрійте. Чайною ложечкою викладіть ікряну суміш у формі кола в розігріте масло. Підсмажте ікру з обох боків до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин.
  3. Молодий кабачок вимийте і висушіть. Наріжте його колами середньої товщини і обваляйте в борошні. Підсмажте кабачки на рослинній олії до готовності. Потім відставте в сторону до повного охолодження.
  4. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через чеснокодавку або натріть на дрібній тертці. Змішайте його з майонезом. Зелень кропу дрібно наріжте ножем.
  5. Смажені кабачки викладіть на широке блюдо і змастіть майонезом з часником. Зверху кожного кабачка помістіть ікряну котлетку. Посипте частування свіжим кропом.

Чудове блюдо з ікорки річкової риби з овочами прикрасить ваш святковий стіл. Така закуска точно не залишиться без уваги і припаде до смаку всім вашим гостям.

Читайте ще схожі записи:


Як приготувати щуку на сковороді

Оригінальний рецепт смаженої ікри річкової риби зі спеціями

Якщо ви купили або виловили заікренную річкову рибу, тоді вам крупно повезло. Адже замість однієї страви у вас на столі буде як мінімум два смачних угощенія.Чтоби смачно і швидко підсмажити икорку будь-якого виду риби вам знадобиться трохи спецій.

Як оригінально приготувати ікру річкової риби зі спеціями Подавати смажений делікатес найкраще зі свіжим помідором або огірком. Соковиті овочі стануть відмінним гарніром для рибної страви.

Цей рецепт до неможливості простий, з його приготуванням зможе впоратися навіть початківець кухар.

Складові

  • Ікра річкової риби – 600 г;
  • Сіль за смаком;
  • Пшеничне борошно – 2 ст.л .;
  • Лимон – 0,5 шт .;
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л .;
  • Рослинна олія – ​​для смаження;
  • Сушений чебрець – 1 пучку;
  • Стиглий помідор – 1 шт.

Як приготувати ікру річкової риби зі спеціями покроково

Для приготування цього делікатесу можна використовувати ікру будь-якого виду риби. Будь це товстолобик, короп або плотва – страва вийде вище всяких похвал.

  1. Ікру річкової риби акуратно промийте і звільніть від плівок. Помістіть її в глибоку миску і приправте сіллю. Видавіть з половини лимона сік, і трохи збризніть річковий продукт (залиште половину лимонного соку). Перемішайте масу і залиште на 5 хвилин. Всипте пшеничне борошно в мисочку і обваляйте замариновані шматочки в борошні.
  2. У сковороді з товстим дном добре розігрійте рослинне масло. Перед смаженням киньте в масло сушений чебрець. А потім приступайте до готування ікри.
  3. Смажте икорку з обох сторін протягом 4 хвилин з кожного. Потім викладіть її на пергамент, щоб прибрати зайвий жир.
  4. Стиглий великий помідор ретельно вимийте і висушіть кухонним рушником. Гострим ножем наріжте овоч тонкими кільцями.
  5. Тепер помістіть їжу на блюдо: по центру тарілки викладіть смажену ікру, а по краях нарізаний помідор. Побризкайте залишилися лимонним соком, а потім полийте частування оливковою олією.

За бажанням можна приправити ікру свіжою зеленню. Якщо додати до цих інгредієнтів підсушені сухарики з білого хліба, смажена ікра перетворюється у відмінний салат.

Домашні соуси до смаженої ікрі річкової риби

Соус до річкової ікрі це ще один варіант смачної страви. Якщо ви любите виключно смажену ікру є сенс різноманітити її за допомогою оригінальної заправки.

  • Майонезні соуси відмінно підійдуть до ікрі річкової риби. Можна готувати їх з соєвим соусом, лимонним соком і навіть на основі вина. Гострі соуси на основі майонезу також прекрасно доповнять смак ікорки. Гостроту може дати як часник, так і гострий перець, якщо любите хрін – сміливо приписуйте його до рибних соусів.

Робимо домашні соуси до смаженої ікрі річкової риби

  • Свіжа сметана також відмінно підійде для соусу до рибної ікрі. Можна просто полити сметаною смажену ікру і посипати дрібно нарізаною зеленню. На основі сметани можна зробити соус, з корейською морквою змішавши їх в рівних кількостях. Готовим соусом приправити смажену ікру і подавати до столу. Таке блюдо дуже незвичайне, але дуже смачне.
  • Також можна приготувати соус, як для риби так і для ікри на основі оливкової або будь-якого іншого масла. Масло змішати зі свіжим базиліком і трохи збити блендером. Потім додати пару ложок французької гірчиці і перемішати. Приправити кожен шматочок смаженої ікри і подавати до столу.

Як смажити ікру риби на сковороді і як смачно запропонувати її до столу з ароматними заправками для вас тепер не секрет. У вашому арсеналі з’явиться ще парочка чудових і в той же час простих рецептів.