Як смачно смажити пікшу на сковорідці

kak-vkusno-pozharit-pikshu-na-skovorode-poshagovyj-recept
Якщо ви хочете приготувати до святкового столу смачне частування з риби, то необов’язково вишукувати щось екзотичне і дороге. Потрібно знати, як посмажити пікшу на сковороді – в готовому вигляді вона не відрізняється від тріски, а це, повірте, радує, адже пікша завжди є в продажу за доступною ціною! З її м’яса можна готувати безліч страв, воно відмінно поєднується з різними овочами, соусами і приправами.

Як правильно в домашніх умовах смажити пікшу

Пікшу, як і всі інші види риби, можна готувати різними способами: варити, запікати, тушкувати і солити. Але найулюбленіший усіма варіант – смажена рибка на сковороді.

Щоб ваші страви з пікші завжди були індивідуальними і смачними, потрібно знати, як правильно їх готувати.

  • Пікша має дуже ніжне м’ясо, і робити її на сковороді одне задоволення. Скільки смажити рибу пікшу до готовності – вирішувати вам. Якщо ви хочете по максимуму зробити її корисною, смажити потрібно 5-7 хвилин. Якщо ви любите морські продукти з рум’яною скоринкою, тоді і процес готування має тривати довше.
  • Найкраще для смаження пікші використовувати тефлонову начиння. На ній продукти зберігають всі свої смакові і корисні якості. Приготована риба на такій сковороді буде дуже ніжною і неймовірно смачною.

Рецепт смаженої пікші на сковорідці будинку з цибулею

  • Пікша – дієтичний рибний продукт, він підійде як до сімейної вечері, так і для розвантажувального дня. Смажити таку рибу потрібно з мінімальною кількістю масла. Достатньо всього лише змастити дно і стінки сковороди будь-яким підходящим маслом. Найкращий варіант – готувати рибу з овочами.
  • Це універсальна рибка, яка поєднується практично з усіма продуктами. Кислі ягоди, молочні продукти, гриби і овочі – все вони чудово відчувають себе в компанії пікші. Різноманітні маринади і соуси прекрасно доповнять і без того смачну рибку.

Покроковий рецепт готування смаженої пікші з цибулею

Пікша – велика риба, і чим більше тушка, тим менше в ній кісток. Якщо ви не любите рибні продукти саме через достатку кісток, то пікша вам ідеально підійде.

Складові

  • Пікша – 500 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт .;
  • Оливкова олія – ​​3-4 ст.л .;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний перець – пучку;
  • Апельсиновий сік – 3 ст.л .;
  • Біле вино – 3 ст.л .;
  • Зелень петрушки – 25 г.

Як своїми руками приготувати пікантне блюдо з пікші з цибулею

  1. Заморожену пікшу необхідно розморозити при кімнатній температурі. Поріжте невеликими шматочками, складіть в миску і приправте сіллю і перцем.
  2. Солодкий цибуля (синій) очистіть від лушпиння і дрібно поріжте.
  3. У глибоку сковороду налийте оливкового масла і злегка підігрійте. В першу чергу киньте на сковорідку цибулю і підсмажте її протягом 3 хвилин.
  4. Тепер відправте на сковорідку до цибулі приправлену рибу і перемішайте. Смажте продукти протягом 15 хвилин до готовності.
  5. За кілька хвилин до закінчення готування додайте біле вино і апельсиновий сік. Тушкуйте суміш на сильному вогні і вимкніть. Накрийте блюдо кришкою і відставте в сторону на 2-3 хвилини.
  6. Петрушку ретельно вимийте під проточною водою і струсіть. Гострим ножем наріжте її якомога дрібніше.
  7. Викладіть рибне частування на красиву тарілку і щедро посипте рубаною зеленню.

За цим рецептом пікша виходить просто чарівної, її смак і аромат ні з чим не зрівняється! За бажанням можна прикрасити блюдо часточками цитрусів: апельсина або лимона.

Читайте ще схожі записи:


Короп смажений на сковороді

Дуже смачне смажене філе пікші в панірувальних сухарях

Як смачно посмажити філе пікші в панірувальних сухарях на плиті

Складові

  • Філе пікші – 600 г + –
  • Кунжут – 30 г + –
  • Білий хліб – 150 г + –
  • Твердий сир пармезан – 30 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​150 мл + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Базилік – 1 гілочка + –

Як особисто зробити філе пікші в панірувальних сухарях

  1. Філе ретельно промийте та висушіть паперовими рушниками. Поріжте рибу шматочками по 3 сантиметри і посоліть.
  2. Білий хліб підсушіть в духовці до рум’яного кольору (тільки не пережарьте, інакше він буде гірчити). Разом з кунжутом подрібніть сухарики в блендері або в кавомолці.
  3. Пармезан натріть на дрібній тертці, з’єднайте з сухарями в одній мисці і ретельно перемішайте.
  4. Яйця розбийте в миску і збийте міксером в піну.
  5. Поставте сковорідку на вогонь і налийте трохи олії, добре розігрійте. Спочатку занурте філе в яйця, а потім – в паніровці, і відправте на сковорідку.
  6. Підсмажте рибку з обох боків до золотистого кольору. Готуйте страву на середньому вогні протягом 10 хвилин.
  7. Готову рибку викладіть на блюдо і прикрасьте листочками базиліку.

При бажанні в рецепт можна додати пластівці мигдалю – ними можна красиво присипати шматочки рибного філе.

Тепер у вашому кулінарному арсеналі є кілька ідеальних варіантів, як посмажити пікшу на сковороді. Балуйте себе і своїх близьких смачними стравами якомога частіше!