Якщо ви хочете приготувати до святкового столу смачне частування з риби, то необов’язково вишукувати щось екзотичне і дороге. Потрібно знати, як посмажити пікшу на сковороді – в готовому вигляді вона не відрізняється від тріски, а це, повірте, радує, адже пікша завжди є в продажу за доступною ціною! З її м’яса можна готувати безліч страв, воно відмінно поєднується з різними овочами, соусами і приправами.
Як правильно в домашніх умовах смажити пікшу
Пікшу, як і всі інші види риби, можна готувати різними способами: варити, запікати, тушкувати і солити. Але найулюбленіший усіма варіант – смажена рибка на сковороді.
Щоб ваші страви з пікші завжди були індивідуальними і смачними, потрібно знати, як правильно їх готувати.
- Пікша має дуже ніжне м’ясо, і робити її на сковороді одне задоволення. Скільки смажити рибу пікшу до готовності – вирішувати вам. Якщо ви хочете по максимуму зробити її корисною, смажити потрібно 5-7 хвилин. Якщо ви любите морські продукти з рум’яною скоринкою, тоді і процес готування має тривати довше.
- Найкраще для смаження пікші використовувати тефлонову начиння. На ній продукти зберігають всі свої смакові і корисні якості. Приготована риба на такій сковороді буде дуже ніжною і неймовірно смачною.
- Пікша – дієтичний рибний продукт, він підійде як до сімейної вечері, так і для розвантажувального дня. Смажити таку рибу потрібно з мінімальною кількістю масла. Достатньо всього лише змастити дно і стінки сковороди будь-яким підходящим маслом. Найкращий варіант – готувати рибу з овочами.
- Це універсальна рибка, яка поєднується практично з усіма продуктами. Кислі ягоди, молочні продукти, гриби і овочі – все вони чудово відчувають себе в компанії пікші. Різноманітні маринади і соуси прекрасно доповнять і без того смачну рибку.
Покроковий рецепт готування смаженої пікші з цибулею
Пікша – велика риба, і чим більше тушка, тим менше в ній кісток. Якщо ви не любите рибні продукти саме через достатку кісток, то пікша вам ідеально підійде.
Складові
- Пікша – 500 г;
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт .;
- Оливкова олія – 3-4 ст.л .;
- Сіль за смаком;
- Чорний перець – пучку;
- Апельсиновий сік – 3 ст.л .;
- Біле вино – 3 ст.л .;
- Зелень петрушки – 25 г.
Як своїми руками приготувати пікантне блюдо з пікші з цибулею
- Заморожену пікшу необхідно розморозити при кімнатній температурі. Поріжте невеликими шматочками, складіть в миску і приправте сіллю і перцем.
- Солодкий цибуля (синій) очистіть від лушпиння і дрібно поріжте.
- У глибоку сковороду налийте оливкового масла і злегка підігрійте. В першу чергу киньте на сковорідку цибулю і підсмажте її протягом 3 хвилин.
- Тепер відправте на сковорідку до цибулі приправлену рибу і перемішайте. Смажте продукти протягом 15 хвилин до готовності.
- За кілька хвилин до закінчення готування додайте біле вино і апельсиновий сік. Тушкуйте суміш на сильному вогні і вимкніть. Накрийте блюдо кришкою і відставте в сторону на 2-3 хвилини.
- Петрушку ретельно вимийте під проточною водою і струсіть. Гострим ножем наріжте її якомога дрібніше.
- Викладіть рибне частування на красиву тарілку і щедро посипте рубаною зеленню.
За цим рецептом пікша виходить просто чарівної, її смак і аромат ні з чим не зрівняється! За бажанням можна прикрасити блюдо часточками цитрусів: апельсина або лимона.
Читайте ще схожі записи:
Короп смажений на сковороді
Дуже смачне смажене філе пікші в панірувальних сухарях
Складові
- Філе пікші – 600 г + –
- Кунжут – 30 г + –
- Білий хліб – 150 г + –
- Твердий сир пармезан – 30 г + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Рослинна олія – 150 мл + –
- Сіль – за смаком + –
- Базилік – 1 гілочка + –
Як особисто зробити філе пікші в панірувальних сухарях
- Філе ретельно промийте та висушіть паперовими рушниками. Поріжте рибу шматочками по 3 сантиметри і посоліть.
- Білий хліб підсушіть в духовці до рум’яного кольору (тільки не пережарьте, інакше він буде гірчити). Разом з кунжутом подрібніть сухарики в блендері або в кавомолці.
- Пармезан натріть на дрібній тертці, з’єднайте з сухарями в одній мисці і ретельно перемішайте.
- Яйця розбийте в миску і збийте міксером в піну.
- Поставте сковорідку на вогонь і налийте трохи олії, добре розігрійте. Спочатку занурте філе в яйця, а потім – в паніровці, і відправте на сковорідку.
- Підсмажте рибку з обох боків до золотистого кольору. Готуйте страву на середньому вогні протягом 10 хвилин.
- Готову рибку викладіть на блюдо і прикрасьте листочками базиліку.
При бажанні в рецепт можна додати пластівці мигдалю – ними можна красиво присипати шматочки рибного філе.
Тепер у вашому кулінарному арсеналі є кілька ідеальних варіантів, як посмажити пікшу на сковороді. Балуйте себе і своїх близьких смачними стравами якомога частіше!