Як смачно приготувати м’які млинці

nezhnye-myagkie-blinchiki1
Останній тиждень зими – не тільки час трепетного очікування перших ознак довгоочікуваної весни, але і смачна Масляна з рум’яною випічкою.

Тому приводу пропонуємо поповнити кулінарні колекції одними з кращих рецептів дуже ніжних домашніх млинців, смачних як з м’ясом, так і солодкою начинкою. Улюблені тонкі коржі в дірочку можна пекти традиційно – на основі пшеничного борошна і молока або з гречаної каші в якості основного компонента.

У кожної досвідченої господині є свій оригінальний рецепт дуже ніжних і смачних млинців, які могли б стати еталоном смаку. В цілому все млинці на рідкій основі, якщо її робити за правилами, повинні виходити ніжними, тонкими і апетитними.

Рецепт, який ми сьогодні пропонуємо в якості борошна «класики», заслуговує на особливу увагу: млинці з нього виходять особливо ніжними і м’якими.

Його секрет у використанні вершків в якості одного з базових продуктів. Саме вони роблять тісто дуже смачним, а готові коржі – неймовірно апетитними!

Млинці на домашніх вершках: рецепт

Домашній покроковий рецепт ніжних млинців

Складові

  • Молоко – 2 склянки + –
  • Яйця курячі – 3 шт + –
  • Борошно пшеничне – 2 склянки + –
  • Сливки домашні – 1 стакан + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Цукор-пісок білий – 2 ст.л. + –
  • Сіль – 1/3 ч.л. + –

Як приготувати ніжні млинці на вершках

  1. Беремо ємність глибше і висипаємо 1,5 склянки просіяного борошна. Іншу будемо досипати у міру потреби.
  2. Додаємо перетерті з цукром і сіллю жовтки (з білками будемо працювати трохи пізніше).
  3. У борошно ллємо вершки і все перемішуємо, намагаючись не допустити грудкуваті.
  4. Тепер можна додавати молоко. Його перед цим бажано прогріти до кімнатної температури.
  5. Вливаємо топлене масло і збиті з дрібкою солі яєчні білки. Коли вже всі продукти змішані, може знадобитися додавання борошна. Орієнтуємося по густоті – млинці маса повинна нагадувати кефір.
  6. Приступати до випічки блинков можна вже відразу, але краще почекати півгодини, щоб всі компоненти тесту вступили в реакцію, і воно стало однорідним.
  7. Озброївшись ополоником, починаємо випікати млинчики.

Масло лити в сковороду не потрібно, єдине, що можна зробити – змастити ще не прогріте дно шматочком свіжого сала. Готові ніжні млинці можна подавати з будь-якою начинкою, але найкраще – з солодким сирним мусом, меленими сухофруктами або медом.

Читайте ще схожі записи:


Рецепт молочних млинців

Як посмажити м’які заварні млинці

Щоб додати ніжності тонким домашнім коржикам, тісто рекомендується «заварити», тобто долити в нього гарячу воду.

Складові

  • Яйця курячі великі – 2 шт;
  • Кефір – 2 склянки;
  • Гаряча вода – 1 стакан;
  • Борошно – 1,5 склянки;
  • Цукровий пісок – 1 ст.л .;
  • Сіль – 0,5 ч.л .;
  • Олія – ​​2 ст.л.

Як смачно приготувати м'які млинці

Як приготувати тонкі заварні млинці

  1. Вспенів яйця з сіллю і цукром, ллємо туди ж гарячу воду. У цей час ми продовжуємо збивати масу. В результаті її обсяг повинен збільшитися вдвічі.
  2. Вводимо в млинцеву масу кефір і борошно.
  3. Після того, як тісто настоїться близько півгодини, можна додати в нього масло і гарненько все перемішати.
  4. Тепер приступаємо до випічки. Спочатку сковороду змащуємо шматочком сала або соняшниковою олією і печемо коржі з двох сторін до рум’яної.

Рецепт м’яких млинців на гречаної каші

Нерідко в холодильнику раптом виявляється невелика кількість гречаної каші, яка вже простояла кілька днів. Дати «друге життя» жменьці корисної каші допоможе цей рецепт.

Рецепт м'яких млинців на гречаної каші

Складові

  • Каша гречана – 11 ст.л .;
  • Молоко свіже – 1 стакан;
  • Сироватка – 1 стакан
  • Цукор – 1,5 ст.л .;
  • Яйця (великі) – 2 шт;
  • Борошно (в / с) – 5-6 ст.л .;
  • Сіль – 1/3 ч.л .;
  • Содовий розпушувач – 0,5 ч.л .;
  • Масло рослинне (без запаху) – 2 ст.л.

Як приготувати ніжні млинці на гречаної каші

  1. Викладаємо в чашу блендера зварену на воді до м’якого стану гречану кашу, заливаємо молоком і перемелює все до однорідної маси.
  2. У молочно-гречану масу доливаємо сироватку, туди ж додаємо яйця, цукор, сіль і соду. Далі все заважаємо до однорідності блендером, міксером або звичайної кухонної виделкою.
  3. Потім поступово вводимо борошно, досипати її по столовій ложці і відразу ж перемішуємо. Тісто має вийти трохи густіше, ніж на молочні млинці, і пишніше за рахунок содового розпушувача.
  4. Перед випічкою, як звичайно, даємо млинцевій масі настоятися з півгодини, а потім ллємо олію, заважаємо і беремося за ополоник, не забувши під перші коржі змастити сковороднем дно салом.

Із вказаної кількості продуктів вийде близько 20 тонких млинців – м’яких і неймовірно ніжних. Вони добре пропікаються, набуваючи золотистий відтінок. А їх приємний гречаний аромат в поєднанні з оригінальним смаком – гідна нагорода за труди!

Краща начинка до гречаним коржикам – варені курячі тельбухи перемелені на м’ясорубці, або грибна піджарка з цибулею. Смачні вони і просто зі сметаною і фруктовим повидлом.

Щоб нагодувати свою сім’ю ситним обідом або порадувати корисним вечерею, необов’язково щоразу наносити сімейному бюджету відчутних втрат.

Для випікання своїми руками ніжних м’яких млинців знадобиться мінімальна кількість самих бюджетних продуктів і трохи вправності. З рум’яними млинцями Масляна, і будь-який інший свято вийдуть по-справжньому смачними і ситними!