Як смачно приготувати курячу печінку з майонезом

Як смачно приготувати курячу печінку з майонезом
Домашні делікатеси – найсмачніші, тому хочеться такі страви готувати частіше, в цьому випадку потрібно віддавати перевагу доступним варіантів страв. Ніжна і ароматна куряча печінка з майонезом – якраз те, що потрібно, якщо ви хочете швидко і смачно нагодувати своїх домочадців.

Готувати частування можна з найрізноманітнішими спеціями і овочами, головне – щоб основний інгредієнт був хорошої якості.

Як вибрати курячу печінку

Якщо печінка несвіжа – блюдо однозначно не порадує вас своїм смаком, адже цей продукт не можна «реанімувати» ніяким способом. І щоб ви могли завжди готувати смачні страви, обов’язково навчитеся вибирати курячу печінку.

  • Свіжу курячу печінку можна купувати на ринку або в магазині. Визначити -свіжі вона чи ні – можна за кольором. Наприклад, ніжно-рожевого забарвлення продукту говорить про найкращій якості. Якщо, навпаки, печінка має темний колір – значить, їй вже більше трьох днів або зберігалася вона не належним чином.

Термін зберігання печінки в холодильнику не повинен перевищувати 3-4 дня, якщо її там тримати довше – продукт може завдати шкоди вашому організму.

  • Найкраще віддавати перевагу продукту у вакуумній упаковці. І на ринку і в супермаркеті можна знайти такий варіант фасування. На кожному пакеті обов’язково вказана дата упаковки і термін зберігання продукту. Упаковка прозора, тому ви зможете наочно оцінити якість печінки.

kak-vkusno-prigotovit-kurinuyu-pechen-s-majonezom

  • На вагу печінку продається у великих залізних боксах. Якщо ви побачите багато рідини в літаках з субпродуктом, то від такої покупки слід утриматися. По-перше, печінка вже втратила свій природний сік, а тому після приготування буде сухою і несмачною. По-друге, є ймовірність, що продукт промили водою, щоб він довше зберігався.
  • Серед заморожених варіантів ліверні продукту дуже важко знайти свіжий і якісний.

Коли віддаєте перевагу замороженої печінки, вибирайте ту, на якій найменше льоду і паморозі. Це найперша ознака, що продукт зберігається недовго.

  • Також краще купувати печінку, на упаковці якої є дата заморозки і термін зберігання. Але щоб на все сто бути впевненими в якості замороженого продукту, краще заморозити його самостійно.

Куряча печінка в майонезну соусі: рецепт приготування з овочами

Складові

  • Печінка курки – 600 г + –
  • Морква – 3 шт. + –
  • Білокачанна капуста – 300 г + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Домашній майонез – 100 г + –
  • Вода очищена – 50 мл + –
  • Петрушка (зелень) – 1 пучок + –
  • Лавровий лист – 1 шт. + –
  • Сіль, чорний перець – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​30 мл + –

Як смачно готується куряча печінка в майонезну соусі з овочами

Рецепти приготування курячої печінки в майонезі просто не знають рахунку. Звичайно, краще всього вибирати блюдо, яке задовольнить своїми смаковими якостями всіх членів сім’ї. Печінка, приготована з майонезом і овочами, буде набагато ситніше і ароматні.

Якщо ви використовуєте в готуванні заморожену печінку курки, тоді перед цим як слід обробіть продукт – разморозьте при кімнатній температурі і трохи потримайте в молоці.

  1. Моркву очистіть і добре вимийте. Наріжте плоди невеликий соломкою.
  2. У глибоку сковорідку влийте рослинне масло, добре розігрійте. Киньте в гаряче масло нарізану моркву і підсмажте протягом 5-6 хвилин.
  3. Потім дрібно наріжте білокачанну капусту і відправте до моркви. Перемішайте і готуйте овочі протягом 5 хвилин.
  4. Курячу печінку добре промийте і наріжте невеликими шматочками. Надішліть печінку до овочів, приправте сіллю і перцем. Гасіть суміш під кришкою протягом 10 хвилин.
  5. У невеликій мисці змішайте майонез з чистою прохолодною водою.
  6. Часник очистіть від лушпиння, подрібніть і додайте в майонез. Після додайте майонезний соус на сковорідку, все ретельно перемішайте.
  7. Готуйте страву під кришкою протягом 10 хвилин на повільному вогні. У процесі приготування перемішайте компоненти кілька разів.
  8. Зелень петрушки вимийте під проточною водою, струсіть і дрібно наріжте. Надішліть до печінки зелень і лавровий лист. Гасіть суміш ще 2 хвилини, а потім зніміть з вогню.
  9. Залиште частування під кришкою ще на кілька хвилин, а потім розкладіть по порційних тарілках.

kak-vkusno-prigotovit-kurinuyu-pechen-s-majonezom5

Подавати курячу печінку в майонезну соусі можна як самостійну страву або з гарніром. Як гарнір до курячим потрухів можна запропонувати відварений рис, картопляне пюре і пюре з селери.

Куряча печінка в майонезі: простий рецепт в домашніх умовах

Хочете швидко і смачно приготувати курячу печінку з майонезом? Тоді наш рецепт допоможе вам впоратися з цим завданням. Щоб по максимуму розкрити смак продукту, потрібно готувати страву за допомогою білого вина. Печіночку буде ніжною і ароматною як в гарячому вигляді, так і в холодному.

Складові

  • Свіжа куряча печінка – 400 г;
  • Біле вино (або виноградний сік) – 50 мл;
  • Рослинна олія – ​​2 ст. л .;
  • Домашній майонез – 2 ст. л .;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Консервований горошок – 100 г;
  • Кріп – 20 м

kak-vkusno-prigotovit-kurinuyu-pechen-s-majonezom4

Як згасити курячу печінку в майонезі з білим вином самостійно

  • Курячу печінку ретельно вимийте під проточною водою, обсушити. Печінка не подрібнюйте, а готуйте цілком. Викладіть її на обробну дошку, приправте сіллю і перцем з обох сторін.
  • Рослинна олія влийте в сковорідку і додайте печінку. Підсмажте її на повільному вогні протягом 3-4 хвилин.
  • Потім додайте в сковороду біле вино або виноградний сік. Готуйте печінку до тих пір, поки не випаруйте вино.
  • Тепер додайте майонез, ретельно перемішайте компоненти і готуйте печінку з майонезним соусом не більше 10 хвилин. Після зніміть начиння з вогню і викладіть частування на тарілки.

Якщо бажаєте магазинний майонез замінити його домашнім аналогом, тоді обов’язково скористайтеся нашим майстер-класом, в якому по кроках розписаний весь простий процес виготовлення майонезного соусу.

  • Консервований горошок відцідити від рідини і промийте під проточною водою. Викладіть горошок на тарілки з курячою печінкою.
  • Свіжий кріп (або іншу зелень) добре вимийте і дрібно наріжте. Щедро посипте печінку кропом і подавайте до столу.

Куряча печінка з майонезом – смачний, корисний субпродукт і відмінний варіант для сімейної вечері на кожен день або як гаряча закуска до святкового столу.

Пригощайтеся!