У святкові дні у вас під рукою повинні бути хороші рецепти, адже і складні, і прості в готуванні блюда завжди присутні на нашому столі.
На будь-який випадок в нашому арсеналі є смачне блюдо без проблем, і ви повинні обов’язково знати, як посмажити хек на сковороді в різних варіантах. Навіть з такої досить простий і традиційної риби на кожен день можна зробити шикарне частування.
Як правильно смажити хек на сковороді
Правильно приготовлена риба, навіть найпростіша, буде смачною і красивою на вигляд. Щоб приготувати дивовижний хек на сковороді, ми поділимося декількома кулінарними секретами.
- Спочатку потрібно розморозити рибу, але зробити це потрібно правильно. Складіть тушки в більшу ємність і залиште при кімнатній температурі до повного відтавання. Потім добре вимийте рибу і обсушити, віджимати не потрібно, інакше вона буде суха.
- Поріжте хек на порційні шматочки або залиште цілком. Також можете розібрати тушки хека на філе або купити в магазині вже готові. Переважно посолити і поперчити рибу перед приготуванням. Протягом 5-10 хвилин витримати хек зі спеціями.
- Щоб хек вийшов соковитим і смачним, потрібно запанірувати його в борошні. Тут можна дати волю фантазії і віддати перевагу своїми смаковими якостями.
Підійде пшенична, кукурудзяна, житнє борошно і т. Д. До борошна можна додавати найрізноманітніші спеції: паприку, орегано, базилік і чебрець. Вони відмінно підходять для риби.
- Смажити рибу хек найкраще на рафінованій олії без запаху – так вона буде мати природний рибний смак. Готувати хек потрібно на середньому вогні до утворення золотистої скоринки.
- Скільки за часом смажити хек – залежить від розміру шматочків. Якщо ви хочете посмажити рибу цілком, то, звичайно ж, готувати її потрібно довше, ніж зазвичай.
- Через 15-20 хвилин обсмажування риба буде готова до вживання. Шматочки риби досить прожарити протягом 5-6 хвилин з кожного боку. Якщо готувати хек з овочами, то потрібно попередньо обсмажити рибу, а потім додати до напівготових овочевим інгредієнтів.
Смажений хек «Царьок»: рецепт в домашніх умовах
Складові
- Тушка хека – 3 шт. + –
- Рослинну рафіновану олію – 60 мл + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Часник молодий – 1 пучок (можна замінити луком) + –
- Майонез домашній – 4-5 ст. л. + –
- Яйця курячі (відварні) – 3 шт. + –
- Огірки малосольні – 2 шт. + –
- Сіль, мелений чорний перець – за смаком + –
- Оливки зелені без кісточок – 6-7 шт. + –
- Житнє борошно – 30 г + –
- Лимон – 1 шт. + –
- Зелень – для прикраси + –
Як вдома смачно посмажити цілу рибу хек на сковороді
Для званого святкової вечері можна приготувати особливе частування. Зажарена цілком риба хек з чудовою сирною начинкою припаде до смаку всім гурманам.
Приготувати знатне страва досить просто, головне – запастися свіжими і якісними продуктами.
- Три середні тушки свіжого хека необхідно розморозити при кімнатній температурі. Добре вимийте рибу зовні, а особливо всередині, обсушити рибини.
- Відварені яйця очистіть, добре вимийте і висушіть.
- Яйця, сир, оливки і мариновані огірки натріть на крупній тертці в більшу миску.
- Молодий часник добре вимийте в холодній воді і обтрусіть. Гострим ножем наріжте пір’я часнику дуже дрібно. Потім відправте зелень до подрібненим інгредієнтів.
- Заправте майбутню начинку для риби майонезом, посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
- Заповніть черевце кожної тушки сумішшю. Краї закріпіть зубочисткою або закрийте за допомогою нитки. Приправте рибу сіллю, перцем і запаніруйте в борошні.
- На розігріту сковороду з маслом акуратно викладіть рибу. Обсмажте хек на повільному вогні протягом 7-8 хвилин з кожного боку. Накрийте кришкою, якщо риба великих розмірів. Перевертайте рибу обережно за допомогою силіконової або дерев’яної лопатки.
- Викладіть частування на велике гарне блюдо і прикрасьте зеленню, а також часточками лимона.
Смажений хек з дуже смачною начинкою зможе стати прикрасою будь-якого святкового застілля.
Філе хека, смажене з цибулею і зеленню: покроковий рецепт
Звичайно, біла риба смачна і без різних доповнень, просто в звичайному смаженому вигляді. Але якщо зробити її з цибулею і свіжою зеленню, то вона ще більше розкриє свої смакові якості.
Ріпчасту і солодкий лук найбільше підійдуть для цього рецепта, але, за бажанням, можна замінити луком-пореєм або зрілим зеленою цибулею.
Складові
- Заморожене філе хека – 1 кг;
- Синій солодкий лук – 4 шт .;
- Рослинна олія – 5-6 ст. л .;
- Сіль за смаком;
- Зелень петрушки – 1 пучок;
- Майонезний соус – 80 г;
- Паприка – 10 г;
- Лимон – 1 шт .;
- Кукурудзяне борошно – 50 г.
Як покроково приготувати смажене філе хека з цибулею своїми руками
- Філе хека необхідно розморозити, добре вимийте і трохи відіжміть. Потім поріжте невеликими шматочками. Посоліть і залиште їх в мисці на кілька хвилин.
- Великі солодкі цибулини очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
- У глибокій сковорідці, краще тефлоновим, розігрійте масло. Підсмажте на олії цибулю протягом 4-5 хвилин, постійно помішуйте.
- Тепер обваляйте рибу в кукурудзяній муці і додайте до присмажені цибулі. Разом компоненти смажте не більше 10-12 хвилин. Посипте інгредієнти паприкою, перемішайте і зніміть начиння з плити.
- Лимон і зелень добре вимийте. Петрушку дрібно порубати, а лимон обсушити і розрізати на дві частини. Половину лимона вичавити в готову страву і перемішайте. Другу половину поріжте часточками для прикраси частування.
- Викладіть страву в красиві тарілки, зверху посипте зеленню, прикрасьте лимоном.
- Подавайте хек з цибулею і зеленню в гарячому вигляді. Перед подачею заправте сметаною або подавайте її окремо в соуснику.
Як смачно посмажити хек на сковороді, ви вже знаєте, так що з легкістю впораєтеся з цим смачних страв з риби. Яке б настрій у вас не було, воно стане ще краще після дегустації рибного делікатесу.