Серед великого розмаїття алкогольних напоїв не можна не відзначити ті, які зроблені власноруч з натуральних продуктів.
Одним з них є вино з суниці, в домашніх умовах його дуже просто виготовити, при цьому його рецепт нікого не залишить байдужим і здивує навіть самих вибагливих гурманів. Воно має вишуканий кисло-солодким смаком і чудовим ароматом ягід, які надають напою гарний світло-червоний відтінок.
Завдяки багаторічним експериментів і виробленим технологіям, існує простий спосіб виготовлення цієї настойки, причому через своїх смакових якостей, вона перевершує всі алкогольні напої, куплені в магазині.
Для того щоб приготувати домашнє вино з суниці підійдуть всі сорти садових ягід, і навіть лісових.
З дикорослих видів вино виходить шалено ароматним, хоча не відрізняється особливою насолодою або фортецею.
У будь-якому випадку, доведеться запастися цукровим піском, так як суниця – ягода сама по собі має малу його змістом.
Насамперед необхідно ретельно перебрати зібрані плоди, і позбутися від гнилих, підсохлих або покритих цвіллю. Потім добірні ягоди замочують на 15-20 хвилин, а після гарненько вимиваються, щоб позбутися від земляного присмаку.
Всі ємності та приладдя, які будуть використовуватися для виноробства, необхідно простерилізувати і чистим пропрасованим рушником витерти насухо.
Це робиться для того, щоб позбутися від шкідливих мікроорганізмів, які здатні безповоротно зіпсувати смакові якості напою!
Простий рецепт домашнього вина з суниці
Складові
- Суниця – 4 кг + –
- Вода очищена – 3 л + –
- Цукор-пісок білий – 2,5 кг + –
- Ізюм – 100 г + –
Як робиться вино з суниці
- На першому етапі необхідно перетерти суницю в пюре, щоб вийшла однорідна маса.
- У 2 літри води засипати 1 кілограм цукру, перемішати. Сироп варити не довше 5 хвилин, при цьому отримуючи піну з поверхні. Ознакою готовності є відсутність піни.
- Далі слід остудити рідина до 30 ° C.
- В емальованому посуді з’єднати суничне пюре, сироп, 1 літр холодної води і родзинки.
- Ємність накрити марлею і залишити в теплому темному місці на 5 діб для природного процесу бродіння. Необхідно перемішувати масу через кожні 9 годин дерев’яною лопаткою.
- При перших ознаках бродіння масу потрібно процідити через марлю і віджати.
- Додати в неї 500 грам цукрового піску і розмішати. На ємність надіти медичну рукавичку і щільно її зафіксувати.
- Залишити масу для бродіння в темному теплому місці на 5 діб. Після додати 500 грам цукрового піску і знову надіти рукавичку. Через 5 діб помістити в ємність цукровий пісок.
- Через 1-2 місяці злити вино за допомогою тонкої трубки в іншу ємність, не зачіпаючи осад.
- Тепер вино можна спробувати, щоб переконатися в його підходящої солодощі і фортеці. В іншому випадку, можна додати цукор, або горілку.
- Розливаємо напій по пляшках і залишаємо на 3-4 місяці в холодному місці, для поліпшення його смаку.
Після закінчення зазначеного терміну, вважається, що суничне вино готове. При дотриманні всіх норм технологічного процесу, результат вас приємно порадує.
Вино з суниці в домашніх умовах, рецепт якого представлений вище, буде мати фортецею в 15-17 градусів. Зберігати його можна в прохолодному місці 2 роки.