Як самому зробити ніжний салат мімоза

salat-mimoza-nezhnyj-originalnyj-recept
З кулінарії радянського часу до нас прийшло безліч сучасних традиційних страв – це і гарячі страви, різні закрутки, супи і, звичайно ж, всілякі салатики.

До одним з них ставиться і чудовий салат мімоза – ніжний, оригінальний, рецепт його вкрай простий, а тому впоратися з процесом готування здатний навіть початківець кулінар. Сьогодні ми розглянемо дві рецептури приготування цієї салатної закуски – одна з них дозволить створити по-справжньому ніжне частування, друга ж змінить саму концепцію цієї страви.

Приготування ніжною «Мімози» в домашніх умовах

Зазвичай, щоб зробити ту чи іншу страву трохи ніжніше і м’якше, кулінарові потрібно переглянути саму технологію приготування цієї страви. Для гарячих страв змінюється температурний режим готування, для м’ясних же частувань використовується процедура тривалої мариновки і так далі.

Оскільки на холодні салати, ми, фактично, ніяк термічно НЕ впливаємо, а основний інгредієнт (в нашому випадку це рибна консерва) вже готовий і не вимагає від нас ніякої обробки, то ніжність фінального страви повністю залежить від правильного вибору інгредієнтів.

  • Перш за все – рибна консерва. Рекомендується використовувати ті сорти риби, які самі по собі мають не дуже інтенсивний аромат і відрізняються м’якістю. Кращим вибором для створення найніжнішого салату стануть тунець і лосось, консервовані у власному соку.
  • Також важливий і вибір сорту цибулі для мімози. Ми рекомендуємо використовувати салатну різновид овоча – вона ідеально підходить для куховаріння салатних закусок, оскільки не має настільки незаперечного смаку. Якщо ж ви використовуєте ріпчасту цибулю, то після нарізки обов’язково замочіть його в окропі на 10-20 хвилин, щоб прибрати гіркоту.

Як самому зробити ніжний салат мімоза

  • Майонез, звичайно ж, краще за все робити самостійно – смак такого соусу виходить особливо м’яким. Але якщо часу у вас на це немає, то можете скористатися і магазинним варіантом. В такому випадку краще всього придбати оливкову різновид майонезу, або ж купити продукт на перепелиних яйцях.
  • Не нехтуйте додаванням в салат тертого вершкового масла. Цей інгредієнт в класичною рецептурою грає настільки ж важливу роль, що і рибні косерви або яйця. Саме завдяки вершковому маслу мімоза отримала звання одного з найбільш ніжних салатів.
  • При використанні сиру найкраще віддавати перевагу твердим-напівтвердих сортам, які не мають специфічного смаку. Відмовтеся від улюбленого маасдама і натріть в салатик бюджетний «костромський» або «голландський» сир.
  • Картоплю і моркву варіть без шкірки – так ви позбавитеся від характерного присмаку овочів «в мундирі». Рибу перед додаванням позбавте від кісток і розімніть вилкою, а яєчка натріть на терочке.

Класичний рецепт простого салату «Ніжна мімоза»

Як приготувати ніжний салат мімоза - класичний рецепт

Складові

  • Консервований лосось або тунець у власному соку – 1 банка + –
  • Морква – 4 шт. середнього розміру + –
  • Масло вершкове – 50-70 г + –
  • Сир твердий – 150-200 г + –
  • Яйця курячі великі – 8 шт. + –
  • Цибуля салатна – 1 головка + –
  • Майонез – для заправки + –
  • Сіль і перець чорний – за смаком + –

Як зробити смачну і легку мімозу за традиційною рецептурою своїми руками

попередня підготовка

  1. Перш ніж приступати безпосередньо до процесу приготування, необхідно підготувати деякі інгредієнти. Так, масло ми відправляємо в морозильну камеру, щоб воно як слід затверділо і пізніше ми змогли його натерти.
  2. Моркву миємо, змиваємо з її поверхні шматочки землі (можна потерти губкою або щіткою). Після цього очищаємо шкірку і відправляємо коренеплід варитися в невеликій кількості води до готовності.
  3. Яєчка моєму з милом або миючим засобом, після чого опускаємо в каструлю. Наливаємо в посудину стільки води, щоб вона повністю покривала наші яйця. Ставимо каструльку на сильний вогонь, доводимо до кипіння і варимо, знизивши силу вогню, ще 10 хвилин.
  4. Виймаємо моркву, даємо їй охолонути. Яйця ж поміщаємо в крижану воду, щоб їх було простіше очистити.
  5. Поки все остигає, займаємося іншими компонентами. З консерви зливаємо зайву рідину. Якщо є великі кістки – видаляємо їх і трохи тиснемо м’ясо виделкою. Зауважте, в пюре перетворювати рибну масу не треба.
  6. Сирок натираємо на тертці середнього розміру. Лук очищаємо від шкірки і нарізаємо максимально дрібно.
  7. До цього моменту вже повинна охолонути морква – натираємо її на середній або дрібній тертці. Яйця ж чистимо, поділяємо білки і жовтки і також трьом кожен з них окремо.
  8. Натираємо вершкове масло і прибираємо стружку назад в морозилку.

Приступаємо до збірки мімози

  1. Беремо терті яєчні білки і вкладаємо їх на дно салатник. Тут слід зазначити, що для мімози традиційно використовується прозорий скляний посуд – так шари нашого салату будуть виглядати особливо вигідно.
  2. Викладаємо розім’яту ніжну рибку (намагайтеся робити це рівномірно). Поверх неї наносимо тоненький шар майонезу, найкраще, якщо ви будете робити це сіточкою – так він розподілиться по всій поверхні однаково.
  3. Тепер прийшла черга нашої лушпиння нарізки, викладаємо її прямо на майонезну сітку. Цей шар ми покриємо вершковою стружкою.
  4. Додаємо ще трохи майонезу, а потім викладаємо терту моркву. Присолюємо і трохи перчимо цей шар.
  5. Знову майонез, але в цей раз його слід налити побільше, оскільки в даному випадку ми маємо справу з останнім шаром.
  6. Посипаємо все тертим яєчним жовтком так, щоб він повністю закривав поверхню нашого салату.

Прибираємо вийшла мімозу в холодильник на пару годин, після чого її можна сміливо подавати до столу!

Покроковий рецепт незвичайної мімози в кульках з кунжутом

Всі ми звикли до того, що на будь-якому фото з інтернету або кулінарної книги мімоза являє собою класичний салат, покладений строгими шарами. А тому, коли під цією назвою подається страва у вигляді кульок, це викликає певне здивування.

Домашній рецепт незвичайної мімози в кульках з кунжутом

Звичайно, подібну мімозу складно назвати класичної, проте, повірте, ці ароматні оригінальні кульки внесуть істотний різноманітність у святкове меню і не залишать байдужими ні вас самих, ні ваших близьких.

Складові

  • Консервована риба – 1-2 банки;
  • Курячі яйця великі – 4 шт .;
  • Картопля – 1 коренеплід;
  • Морква – 1 шт .;
  • Майонез – за смаком;
  • Сіль і перець чорний мелений – за смаком;
  • Твердий сир – 200 г;
  • Кунжутне насіння – жменя.

Готуємо оригінальну салатну закуску мімоза у вигляді кульок по-домашньому

Відразу відзначимо, що в даній рецептурі овочі обов’язково слід відварювати в шкірці. Робиться це для того, щоб картопля зберіг в собі весь крохмаль, а, отже, мав максимальної липкостью.

  1. Наші овочі добре моєму (можна навіть з милом), видаляємо обов’язково все забруднення і відправляємо їх варитися «в мундирі» до повної готовності.
  2. Яєчка також промиваємо, кладемо в неглибоку каструльку, наливаємо холодної води. Солимо її (так ми захистимо шкаралупу від розтріскування) і варимо точно також, як це робилося в минулому рецепті. Після 10 хвилин перекладаємо в миску з крижаною водою.
  3. Сирок натираємо на крупній тертці і на час отставляем в сторону. З консерви же зливаємо воду, прибираємо кісточки, якщо є, і розминаємо вміст виделкою. Перекладаємо рибку в глибоку миску.
  4. До цього моменту повинні зваритися овочі. Їх ми виймаємо і даємо повністю охолонути.
  5. Тим часом вивчаємо кунжутне насіння, яке ми придбали. Якщо воно вже обсмажене, то робити з ним нічого не треба – його вже можна використовувати. В іншому ж випадку висипаємо насіння в чисту сковороду і обсмажуємо протягом пари хвилин, після чого даємо їм охолонути в плоскому блюді.
  6. Овочі чистимо від шкірки і натираємо на середній тертці в миску до риби.
  7. На маленькому тертці трьом очищені курячі яйця (і білок і жовток одночасно).
  8. Додаємо в миску тертий сир, вливаємо трохи майонезу і перемішуємо – консистенція повинна вийти досить щільною.
  9. Пробуємо салатну масу на смак – при необхідності трохи присаливаем її. Також сюди всипаємо перець і ще раз все перемішуємо.
  10. Накриваємо нашу миску кришкою або плівкою і ставимо в холодильник на півгодинки – так «салатну тісто» буде більш податливим, і ми зможемо без праці сформувати з нього гарні кульки.
  11. Коли маса настоялась, виймаємо її з холодильника. Вмочуємо руки з холодну воду, зачерпує невелика кількість салатної маси і формуємо кульку. Обвалюють його в обжаренном кунжутному насіння, після чого перекладаємо на широке блюдо. І робимо наступний кульку.

Повірте, на смак такий незвичайний салат мімоза ніжний і оригінальний. Рецепт цей, що дивно, ще й вкрай варіативний. Так, ви можете легко додати до складу «салатного фаршу» дрібно посічену зелень, пропущений через прес часник або ж улюблені спеції.