Як різати пекінську капусту

Тут ми дуже коротко розповімо вам, як різати пекінську капусту для салату, тобто різати досить дрібно. Звичайно, це тільки один з можливих способів, але, як нам здається самий швидкий, простий і зручний.

Ми робимо так. Спочатку капусту миємо холодною водою під краном, намагаючись тримати качаном вгору (якщо перевернути качан або занурити в мисці у воду повністю, то багато води набереться між листям, і потім вся ця вода опиниться в вашому салаті! – вам це треба?). Промокаємо качан паперовим рушником (втім, можна і матер’яним). Оскільки вимити дуже ретельно таким способом неможливо, ми воліємо звільнити капусту від зовнішніх листків та їх викинути, зазвичай достатньо викинути 4 листа, щоб зняти з кочна «верхній одяг».

як різати пекінську капустуДалі відрізаємо частина (близько 5 см) близько кочережки і викидаємо.

як різати пекінську капустуТепер розрізаємо капусту по довжині навпіл.

Кожну половинку, поклавши зрізом вниз, розрізаємо по довжині на смужки близько 1 см шириною.

як різати пекінську капустуПотім все дрібно кришимо впоперек, розрізаючи приблизно через кожні 7-10 мм або ще тонше.

Ви можете використовувати будь-який інший спосіб, у результаті якого капуста буде досить дрібно нарізана або нашинкована, наприклад, капусту порубати січкою в дерев’яній мисці або тонко нашаткувати її ножем.

І ще парочка рад, пов’язаних з пекінською капустою. Вибираючи пекінську капусту, звертайте увагу на те, щоб її листя не були пожухлими і млявими. Качан повинен бути досить щільним і тугим, а не пухким, листя повинні бути ясно-зеленими і пружними.

Якщо ви купили капусту заздалегідь, просто покладіть її в овочевий відсік холодильника – тиждень можна зберігати без проблем.

Ви можете переглянути нашу відео-інструкцію: