Тут ми дуже коротко розповімо вам, як різати пекінську капусту для салату, тобто різати досить дрібно. Звичайно, це тільки один з можливих способів, але, як нам здається самий швидкий, простий і зручний.
Ми робимо так. Спочатку капусту миємо холодною водою під краном, намагаючись тримати качаном вгору (якщо перевернути качан або занурити в мисці у воду повністю, то багато води набереться між листям, і потім вся ця вода опиниться в вашому салаті! – вам це треба?). Промокаємо качан паперовим рушником (втім, можна і матер’яним). Оскільки вимити дуже ретельно таким способом неможливо, ми воліємо звільнити капусту від зовнішніх листків та їх викинути, зазвичай достатньо викинути 4 листа, щоб зняти з кочна «верхній одяг».
Далі відрізаємо частина (близько 5 см) близько кочережки і викидаємо.
Тепер розрізаємо капусту по довжині навпіл.
Кожну половинку, поклавши зрізом вниз, розрізаємо по довжині на смужки близько 1 см шириною.
Потім все дрібно кришимо впоперек, розрізаючи приблизно через кожні 7-10 мм або ще тонше.
Ви можете використовувати будь-який інший спосіб, у результаті якого капуста буде досить дрібно нарізана або нашинкована, наприклад, капусту порубати січкою в дерев’яній мисці або тонко нашаткувати її ножем.
І ще парочка рад, пов’язаних з пекінською капустою. Вибираючи пекінську капусту, звертайте увагу на те, щоб її листя не були пожухлими і млявими. Качан повинен бути досить щільним і тугим, а не пухким, листя повинні бути ясно-зеленими і пружними.
Якщо ви купили капусту заздалегідь, просто покладіть її в овочевий відсік холодильника – тиждень можна зберігати без проблем.
Ви можете переглянути нашу відео-інструкцію: