Як прикрасити другі страви для дітей

Як прикрасити дитячі другі страви
Ми знаємо, що дітки далеко не завжди охоче їдять, і навіть якщо вони не проти, їм буває просто нудно сидіти перед тарілкою каші. Красиво оформлені другі страви для дітей можуть стати справжньою паличкою-виручалочкою для батьків, діти яких не великі мисливці до серйозної їжі. Але навіть якщо проблем з годуванням у вас немає, незвично поданий гарнір стане відмінною прикрасою дитячого святкового столу.

На фото нижче ви побачите цікаві ідеї оформлення гарнірів і м’ясних других страв для дітлахів різного віку.

Кошеня з рису і сиру

Складові

  • Рис – 100 г
  • Сир плавлений (брикет) або твердий – 100 г
  • Сосиски або варена ковбаса – 50 г
  • Лимонна часточка – 1 шт.
  • шматочок моркви

Оформлення страв для дітей

Приготування

  1. Відварюємо рис до готовності, трохи даємо охолонути, викладаємо на тарілку і формуємо з нього чайною ложкою дві гірки – овальну і круглу.
  2. Плавлений сир нарізаємо на скибочки товщиною 3 – 4 мм, головне, щоб вони не ламалися. З’єднуємо два шматочки і ножем вирізаємо нижні лапки – так вони вийдуть симетричними.

Також вирізаємо відразу дві передніх, потім робимо трикутні вушка і хвіст. Все розкладаємо в потрібних місцях.

  1. З скибочки сосиски (1 – 2 мм) вирізаємо формочкою 2 кружечка і 6 овалів – поменше – це будуть подушечки.

За формою сирних вушок робимо 2 таких же з сосиски, тільки поменше, щоб сирний шар був добре помітний. Подушечки і «долоньки» викладаємо на передні лапки.

  1. З часточки лимона знімаємо м’якоть і залишилася корочку викладаємо замість нашийника. Прикрашаємо його маленьким кружечком моркви.
  2. Чорні «смужки» – трикутнички за бажанням робимо або з водорості норі (в неї закручують суші) або з тонко порізаних маслин.

Читайте ще схожі записи:


Дитяче меню на свято
Оформлення салатиків на новий рік

Черепаха з гречки

Звичайна гречка може стати самим улюбленому блюдом вашої дитини, якщо вона красиво оформлена.

Складові

  • Гречка – 100 г
  • Сосиска молочна – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Маслини – 1 шт.

Оформлення дитячого страви

Приготування

  1. Для початку відварюємо всі інгредієнти крім маслини, яйце чистимо і приступаємо до оформлення страви.
  2. Викладаємо круглої гіркою гречку, від сосиски відрізаємо приблизно 2 см з кожного боку, і кінчики ділимо навпіл. Викладаємо їх на місце лапок.
  3. Яйце кладемо цілком на місце голови.
  4. З вареної моркви робимо колечка: відрізаємо пару скибочок і формочкой робимо в них круглі отвори. Колечка повинні вийти досить великими, щоб не зісковзувати з яйця. Всередину вкладаємо зрізані краєчки маслин – очі готові!
  5. Рот за бажанням, можна зробити з шматочка болгарського перцю.

Слоник з сосисок

Складові

  • Сардельки – 3 шт.
  • Сосиска – 1 шт.
  • Оливки – 1 шт.
  • Зелена цибуля – пучок
  • Салат – 3 листа

Слоник з сосисок

Приготування

  1. Відварюємо сардельки, вони нам стануть в нагоді через свою форми – з ними слоник вийде більш вгодованим, і сосиску – вона потрібна для прикраси.
  2. Шаткуємо цибулю і викладаємо його на вимиті і просушені листя салату на тарілці – це буде «травичка».
  3. Відрізаємо від відвареної сосиски 6 тоненьких скибочки, робимо на сардельці ближче до початку надрізи за розміром скибочок, вкладаємо 2 з них всередину, як показано на фото.

Частину, що залишилася сосиску розрізаємо вздовж і робимо 3 вузьких тонких смужки довжиною приблизно 3 см. На місці, де буде хобот, робимо зубочисткою отвір і вкладаємо в нього смужку – хобот.

  1. Також оформляємо інші сардельки.

Сова з картопляного пюре

Складові

  • Картопля – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Редис – 1 шт.
  • Салат – 1 лист
  • Крекер – 1 шт.

Сова з картопляного пюре

Приготування

  1. Пюре готуємо, як зазвичай, головна умова – воно не повинно бути занадто рідким, щоб не розтектися! Викладаємо його на тарілку овалом, імітуючи ложкою нерівну структуру пір’я.
  2. Замість голови Совенко викладаємо крекер, а внизу прикріплюємо трикутний листи салату у вигляді хвоста. Замість крекеру можна взяти шматочок чорного хліба або дієтичного хлібця, вирізані круглої формочкою.
  3. Від огірка відрізаємо 5 – 6 тонких скибочок. Два будуть очима, а три розрізаємо навпіл і прикладаємо на місце крил один під іншим по обидва боки.
  4. Редис дуже тонко ріжемо і два, відповідних по діаметру скибочки укладаємо поверх огірків – «око». Зверху прикрашаємо зеленим горошком.
  5. За бажанням розміщуємо трикутний шматочок редиски, імітуючи дзьоб і дві огіркові палички на місце «брів».

Совенок з бурякового салату

Ідею оформити салат таким чином подав відомий дитячий мультфільм.

Складові

  • Буряк середня – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст.л
  • Яйце – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.

Совенок з бурякового салату

Приготування

  1. Відварюємо яйце і овочі, як на звичайний салат.
  2. Частина буряка натираємо на дрібній тертці, заправляємо сметаною і викладаємо на тарілку круглої гіркою. Акуратно за допомогою ножа формуємо вушка і крильця.
  3. З вареного яєчного білка формочкой вирізаємо кола – «очі».
  4. Моркву чистимо, нарізаємо на скибочки і робимо спочатку «дзьоб», потім смужки на шапочку.
  5. З решти буряків робимо «лапки», вирізавши кілька паличок. Чергуючи морква з буряком, розкладаємо шапочку.
  6. Завершуємо, виготовивши з буряка дрібні деталі: «зіниці», помпон, пензлики на вухах і т.п.

Якщо в процесі розкладки салату на тарілці залишилися сліди, витираємо їх серветкою. Оформляємо блюдо квіточками і зірочками з моркви і білка, і петрушкою.

Заєць з рису

Ще одна ідея, як красиво і весело можна подати рис!

Складові

  • Рис – 100 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Болгарський перець (червоного кольору) – 1 шт.
  • Варене куряче м’ясо – 50 г
  • Сир – скибочку
  • Зелень, гриби – за бажанням

Заєць з рису - ідея оформлення дитячого страви

Приготування

  1. Відварений рис викладаємо на тарілку у вигляді фігурки зайця.
  2. З білка вирізаємо «очі» і «зуби», з перцю морквину і рот, а зі шматочків маслин робимо. Все розкладаємо на місця.
  3. З шматочка вареного м’яса робимо «сумочку». Також її можна зробити з сиру або перцю. Все залежить від того, чим саме потрібно нагодувати дитину!
  4. Сонце робимо з жовтка, а промінчики вирізаємо з скибочки сиру.
  5. Оформити тарілку можна зеленню і половинками смажених грибочків.

Галча з макаронів

Складові

  • Спагеті – 50 г
  • Морква варена – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 ст.л
  • Маслини – 1 шт.
  • зелень

Галча з макаронів

Приготування

  1. Чи не ламаючи, відварюємо спагетті і викладаємо їх гіркою.
  2. З скибочки моркви робимо круглої формочкою «очі» і трикутний дзьоб.
  3. Перед ним викладаємо кукурудзу
  4. З живців петрушки або кропу робимо лапки, а поверх морквяних «очей» кладемо круглі шматочки оливок.

Літак в макаронних хмарах

Складові

  • Дитячі сосиски (вони меншого розміру) – 2 шт.
  • Спагеті – 100 г
  • Болгарський перець жовтий – 1 шт.
  • Кетчуп або томатна паста

Літак в макаронних хмарах

Приготування

  1. З відварених спагеті робимо на краю тарілки «хмара», а з перцю вирізаємо кружок і трикутні «промінчики». Викладаємо сонечко.
  2. Сосиски варимо і одну кладемо цілком, а іншу розрізаємо – і кладемо половинки у вигляді крил. З решти робимо «хвіст».
  3. Крапельками кетчупу малюємо ілюмінатори.

Кіт з перловки

Складові

  • Перловка – 100 г
  • Сосиска – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Зелена цибуля – кілька пір’їнок
  • Маслини, зелень.

Кіт з перловки

Приготування

  1. Сосиску, перловку і яйце відварюємо.
  2. Кашу кладемо на тарілку у вигляді Котової мордочки.
  3. З скибочок вареної сосиски робимо щічки і вушка, а зі шматочків білка і скибочок огірка – очі. Маслину розрізаємо на частини і ставимо на місце вертикальних зіниць.
  4. Пір’я лука вибираємо за розміром, кладемо на сосиски по 3 штуки з кожного боку – це вуса. «Котик» для дитячого столу готовий!

Краб з хліба

З житнього або пшеничного хліба вирізаємо формою коло. 2 кружечка поменше з яєчного білка стануть очками. Кетчупом малюємо лапки, а з болгарського перцю вирізаємо клешні.

«Посмішку» також можна зробити з кетчупу, а зіниці зі шматочків маслин!

Краб з хліба

Машина з пюре

Формуємо з картопляного пюре на тарілці машину. Кетчупом позначаємо фари, а 2 стопки порізаних скибочок огірка стануть колесами. Зеленою цибулею позначаємо контури вікон, а варену сосиску кладемо на «дах».

Машина з пюре

Петушок з пюре

Щоб красиво подати малюкові здавалося б банальний блюдо – картоплю з котлетою, не потрібно мудрувати!

Сформуємо з пюре «голову», а котлетка стане «тільцем». Скибочки болгарського перцю зробимо дзьобом, часточки свіжого помідора гребінцем, а гілочки кропу розкладемо замість пір’їнок і крил.

Петушок з пюре

Пірат з макаронів

Від оформлених таким чином макаронів ніхто з дітей не зможе відмовитися! Викладаємо їх на блюдо, кружечки сиру і половинки оливок послужать очима, спинка огірка – носом, а з четвертинки помідора зробимо рот.

Зернятка кукурудзи викладаємо, ніби це зуби, завитки болгарського перцю – вуса, а половинка помідора буде банданою.

Листочки пекінської капусти кладемо знизу тарілки, під макарони, ніби це борода і збоку – замість бакенбард.

Пірат з макаронів

Губка Боб з пюре

Картопляне пюре стане набагато цікавіше і смачніше, якщо перетворити його в «Губку Боба»!

Вирівнюємо його на тарілці ножем, щоб вийшов прямокутник. З паличок сиру робимо ручки і ніжки, а з огіркової шкірки (так вони вийдуть тонше) – посмішку, черевики і вії.

Гуртки редиски будуть очима, а горошинки – зіницями. З білка і сосиски можна додати деталей – зуби і «квадратні штани»!

Губка Боб з пюре

Як бачите, красиво оформити другі страви для дітей не важко навіть для недосвідченого кулінара!