Частенько виникає бажання побалувати себе і близьких якимось незвичайним стравою, а часу на приготування немає, та й грошей – жити до зарплати. Запечені по-домашньому пельмені в мультиварці – блюдо просте, але неймовірно смачне, та й стояти біля плити не доведеться, адже все зробить кухонні помічниця. Це частування може стати вигідною альтернативою давно набридли страв, внісши в сімейне меню приємну різноманітність при мінімумі витрат і зусиль.
Ідеально, якщо в морозилці припасений пакет домашньої пельменній заморозки. Тоді її потрібно буде просто дістати, покласти в мультіварочную чашу, натиснути «пуск» і довіритися побутового приладу. Але навіть якщо є тільки магазинний напівфабрикат, з нього теж можна сфабрикувати дуже смачне і поживне частування. Головне – щоб він не був найдешевшим і простроченим, а решта, як то кажуть, – справа техніки …
Запечені пельмені в мультиварці по-домашньому
Складові
- Пельмені заморожені – 400 г + –
- Сметана – 4-5 ст.л. + –
- Вода гаряча – 0,5 склянки + –
- Часник – 1 зубок + –
- Масло вершкове – 50 г + –
- Соєвий соус – 1 ст.л. + –
- Чорний перець горошок – 1/4 ч.л. + –
- Лавровий лист – 1 невеликий листик + –
- Сіль – 1/4 ч.л. або за смаком + –
Покрокове запікання пельменів в мультиварці по-домашньому
Для початку пропонуємо універсальний спосіб запікання улюблених «вушок» – домашніх або магазинних. Кількість отриманого на його основі соусу регулюємо самостійно. Щоб пельмені в ньому плавали, продуктів беремо в два рази більше, ніж передбачає рецептура. Чим жирніше пельменна начинка, тим менший відсоток жирності сметани повинен бути. Хоча це теж – справа особистих смакових переваг.
- Виймаємо пельмені з морозилки і відразу ж відправляємо в мультіварочную чашу.
- Зверху на них кладемо маслечко – воно розігріється і додасть страві ситності.
- Тепер зробимо заливку: сметану доллємо водою, присмачити соусом, приперчив-підсолимо, додамо роздавлений часниковий зубок.
- Соус з соєвих бобів містить в собі сіль, тому солити підливу для «вушок» потрібно помірно.
- Масло можна класти і під пельмені, але краще все-таки зверху – розтанули, воно більш рівномірно оживляти.
- Заливаємо пельмені підливою, кладемо лавр і опускаємо кришку.
- Вибираємо в меню півгодинну програму «Випічка» і натискаємо кнопку «Пуск».
Чи залишиться дочекатися спрацьовування таймера – і можна знімати пробу!
Смачні пельмені, запечені в мультиварці під сиром
Іноді в нашому житті несподівано з’являються гості. Якщо в холодильнику раптом не виявилося ананасів і червоної ікри, їх все одно можна зустріти і почастувати гідно. Для цього потрібна пачка звичайних «вушок», твердий сир, улюблені спеції і, звичайно ж, найкраща помічниця всіх домогосподарок!
Складові
- Пельмені в сирому вигляді – 300 м
- Вершки коров’ячі – 2 ст.л.
- Часник – 1 середній зубок.
- Сир твердого сорту – 100 г.
- Вода гаряча – ½ ст.
- Соус з сої – 1 ст.л.
- Улюблена зелень (свіжа) – 1 невеликий пучок.
- Базилік – 2 листка.
- Лавр – 1 сушений лист.
Як зробити вдома найсмачніші пельмені в мультиварці
Готувати частування для нежданих гостей будемо в два етапи. Перш за все, зробимо гостру пельменну заправку. Для цього з’єднаємо вершки, соус із сої і рубаний часниковий зубок. Гарненько заважаємо.
- Наливаємо в основну чашу мультіварочного агрегату окріп і в неї ж додаємо приготовлену своїми руками заправку.
- Засипаємо пельмені, для запаху додаємо лавр, закриваємо кришку і ставимо режим «Варка» (або «Пароварка» – у різних моделей агрегату по-різному). Приблизний час готування – 25 хвилин.
- Далі, коли спрацює таймер, виймаємо чашу (обережно, гаряча!), Щоб відокремити варені «вушка» від ароматної заливки.
- Пельмені повертаємо в помиту мутіварочную чашу, дно якої попередньо скроплюємо заливкою (1-2 ст.л.), щоб не пристали до дна, присипаємо перетвореним в крихту сиром, зверху – ароматної зеленню упереміж з базиліком.
Опустивши кришку, вибираємо режим «Гасіння». За ті 10 хвилин, що передбачені для цього режиму готування, ми як раз встигнемо засервіровать стіл і розсадити за ним гостей. Вуаля! – і чудове частування готове – залишиться тільки викласти на блюдо і подати.
Лазанья, запечені овочі з м’ясною підливою і інша смакота вимагають занадто багато уваги і часу. Через брак оних пропонуємо просто зробити пельмені, запечені в мультиварці по одному з рецептів, які ми запропонували з покроковим описом і фото. Наші рекомендації допоможуть смачно нагодувати гостей і здобути собі славу хлібосольної господині.