Як приготувати запечені пельмені будинку

Запечені пельмені в мультиварці
Частенько виникає бажання побалувати себе і близьких якимось незвичайним стравою, а часу на приготування немає, та й грошей – жити до зарплати. Запечені по-домашньому пельмені в мультиварці – блюдо просте, але неймовірно смачне, та й стояти біля плити не доведеться, адже все зробить кухонні помічниця. Це частування може стати вигідною альтернативою давно набридли страв, внісши в сімейне меню приємну різноманітність при мінімумі витрат і зусиль.

Ідеально, якщо в морозилці припасений пакет домашньої пельменній заморозки. Тоді її потрібно буде просто дістати, покласти в мультіварочную чашу, натиснути «пуск» і довіритися побутового приладу. Але навіть якщо є тільки магазинний напівфабрикат, з нього теж можна сфабрикувати дуже смачне і поживне частування. Головне – щоб він не був найдешевшим і простроченим, а решта, як то кажуть, – справа техніки …

Запечені пельмені в мультиварці по-домашньому

Як приготувати запечені пельмені в мультиварці

Складові

  • Пельмені заморожені – 400 г + –
  • Сметана – 4-5 ст.л. + –
  • Вода гаряча – 0,5 склянки + –
  • Часник – 1 зубок + –
  • Масло вершкове – 50 г + –
  • Соєвий соус – 1 ст.л. + –
  • Чорний перець горошок – 1/4 ч.л. + –
  • Лавровий лист – 1 невеликий листик + –
  • Сіль – 1/4 ч.л. або за смаком + –

Покрокове запікання пельменів в мультиварці по-домашньому

Для початку пропонуємо універсальний спосіб запікання улюблених «вушок» – домашніх або магазинних. Кількість отриманого на його основі соусу регулюємо самостійно. Щоб пельмені в ньому плавали, продуктів беремо в два рази більше, ніж передбачає рецептура. Чим жирніше пельменна начинка, тим менший відсоток жирності сметани повинен бути. Хоча це теж – справа особистих смакових переваг.

  1. Виймаємо пельмені з морозилки і відразу ж відправляємо в мультіварочную чашу.
  2. Зверху на них кладемо маслечко – воно розігріється і додасть страві ситності.
  3. Тепер зробимо заливку: сметану доллємо водою, присмачити соусом, приперчив-підсолимо, додамо роздавлений часниковий зубок.
  • Соус з соєвих бобів містить в собі сіль, тому солити підливу для «вушок» потрібно помірно.
  • Масло можна класти і під пельмені, але краще все-таки зверху – розтанули, воно більш рівномірно оживляти.
  1. Заливаємо пельмені підливою, кладемо лавр і опускаємо кришку.
  2. Вибираємо в меню півгодинну програму «Випічка» і натискаємо кнопку «Пуск».

Чи залишиться дочекатися спрацьовування таймера – і можна знімати пробу!

Смачні пельмені, запечені в мультиварці під сиром

Іноді в нашому житті несподівано з’являються гості. Якщо в холодильнику раптом не виявилося ананасів і червоної ікри, їх все одно можна зустріти і почастувати гідно. Для цього потрібна пачка звичайних «вушок», твердий сир, улюблені спеції і, звичайно ж, найкраща помічниця всіх домогосподарок!

Складові

  • Пельмені в сирому вигляді – 300 м
  • Вершки коров’ячі – 2 ст.л.
  • Часник – 1 середній зубок.
  • Сир твердого сорту – 100 г.
  • Вода гаряча – ½ ст.
  • Соус з сої – 1 ст.л.
  • Улюблена зелень (свіжа) – 1 невеликий пучок.
  • Базилік – 2 листка.
  • Лавр – 1 сушений лист.

Запечені пельмені в мультиварці - домашній рецепт

Як зробити вдома найсмачніші пельмені в мультиварці

Готувати частування для нежданих гостей будемо в два етапи. Перш за все, зробимо гостру пельменну заправку. Для цього з’єднаємо вершки, соус із сої і рубаний часниковий зубок. Гарненько заважаємо.

  1. Наливаємо в основну чашу мультіварочного агрегату окріп і в неї ж додаємо приготовлену своїми руками заправку.
  2. Засипаємо пельмені, для запаху додаємо лавр, закриваємо кришку і ставимо режим «Варка» (або «Пароварка» – у різних моделей агрегату по-різному). Приблизний час готування – 25 хвилин.
  3. Далі, коли спрацює таймер, виймаємо чашу (обережно, гаряча!), Щоб відокремити варені «вушка» від ароматної заливки.
  4. Пельмені повертаємо в помиту мутіварочную чашу, дно якої попередньо скроплюємо заливкою (1-2 ст.л.), щоб не пристали до дна, присипаємо перетвореним в крихту сиром, зверху – ароматної зеленню упереміж з базиліком.

Опустивши кришку, вибираємо режим «Гасіння». За ті 10 хвилин, що передбачені для цього режиму готування, ми як раз встигнемо засервіровать стіл і розсадити за ним гостей. Вуаля! – і чудове частування готове – залишиться тільки викласти на блюдо і подати.

Лазанья, запечені овочі з м’ясною підливою і інша смакота вимагають занадто багато уваги і часу. Через брак оних пропонуємо просто зробити пельмені, запечені в мультиварці по одному з рецептів, які ми запропонували з покроковим описом і фото. Наші рекомендації допоможуть смачно нагодувати гостей і здобути собі славу хлібосольної господині.