Як приготувати вегетаріанський салат Олів’є

вегетаріанський олів'є
Не всі з нас можуть дозволити собі традиційні закуски з різних причин – хтось дотримується посту, кому-то м’ясо протипоказано з медичних причин. Сьогодні ми розповімо про те, як зробити вегетаріанський олів’є, щоб він виявився не менш смачним і апетитним, ніж м’ясний.

Ми зібрали кілька швидких перевірених рецептів, впоратися з якими вийде навіть у молодої господині – спробуємо приготувати!

Так як сьогодні виробники пропонують нам не один сорт пісного майонезу, вибрати заправку для вегетаріанського салату олів’є не складе труднощів.

Вегетаріанський олів’є з грибами

Як приготувати вегетаріанський салат Олів'є з грибами

Складові

  • Картопля – 3-4 шт. + –
  • Морква – 2 шт. + –
  • Горошок консервований – 1 банка + –
  • Мариновані гриби – 200 г + –
  • Огірок солоний – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – за бажанням 1/2 цибулини + –
  • Майонез пісний – 2 ст.л. + –
  • Сіль – 1/4 ч.л. або за смаком + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа або за смаком + –

Приготування олів’є для вегетаріанців

Для початку моєму і відварюємо овочі прямо в шкірці. Картоплю і моркву можна варити разом, смак від цього не зіпсується. Готовність перевіряємо виделкою або зубочисткою – м’якоть повинна легко протикати та бути м’якою.

  1. Овочі зливаємо і, знявши з каструлі кришку, даємо охолонути на повітрі, потім чистимо.
  2. Чищення овочі ріжемо невеликими кубиками, як на звичайний салат. Огірки виймаємо з розсолу, також дрібно рубаємо. Гриби зливаємо або викладаємо в друшляк, щоб вони стекли. Ріжемо.
  3. Горошок відкриваємо і зливаємо з нього рідину. Викладаємо вміст банки до решти інгредієнтів.
  4. Якщо є бажання додати цибулю, шаткуємо свіжу невелику цибулину, і складаємо в сито. Обшпарюємо окропом, щоб пішла гіркота, потім даємо гарненько стекти.
  5. Заправляємо салат майонезом, солимо, перчимо і перемішуємо. Смачного!

Ще кілька варіантів олів’є з грибами можете знайти в нашій однойменній статті.

Як приготувати олів’є з грибами

Як бачите, салат готується легко і швидко. Але всім, хто не любить гриби або хоче отримати більш ситне блюдо, рекомендуємо приготувати його за таким рецептом.

Читайте ще схожі записи:


Як приготувати олів’є з шийками раку
Як приготувати олів’є
Калорійність салату олів’є

Вегетаріанський олів’є: рецепт з квасолею

Для нього нам знадобиться 6 середніх картоплин і 1 морква.

  • Відварюємо овочі в шкірці, остудити і чистимо, потім рубаємо дрібними кубиками.
  • Свіжий огірок шаткуємо.
  • Відкриваємо 300-грамову банку червоної квасолі і зеленого горошку. Квасоля викладаємо повністю, а горошку знадобиться всього 3-4 ст.л.
  • Солимо, перчимо, якщо є бажання і можемо порубати кілька гілочок зеленої цибулі.
  • Заправляємо пісним майонезом, перемішуємо.

Вегетаріанський салат Олів'є - рецепт з квасолею

Перед нами вегетаріанське, але досить ситне блюдо, смачного!

Тим же, хто відмовляється тільки від м’яса і яєць, але дозволяє собі вживати в їжу сир і молочні продукти, рекомендуємо наступний рецепт вегетаріанського олів’є.

Олів’є з сиром і маслинами

  1. 5-6 картоплин і 2 середні моркви відварюємо в шкірці в пароварці або в воді. По готовності зливаємо, даємо охолонути і чистимо. Рубаємо кубиками, як на звичайний салат.
  2. Відкриваємо баночку зеленого горошку і зливаємо рідину, зерна пересипаємо до овочів.
  3. 2 невеликих огірка свіжих або солоних дрібно рубаємо.
  4. 100 г морської капусти додаємо за бажанням, але можна готувати і без неї.
  5. 100 г адигейського сиру або бринзи ріжемо кубиками і відправляємо до решти інгредієнтів.
  6. На завершення відкриваємо баночку з оливками, виловлюємо 10 шт. і, давши їм стекти, ріжемо на гуртки.

Салат солимо і відставляємо в сторону – саме час приготувати домашній майонез без яєць.

  • В окремій тарілці або чашці з’єднуємо 2 ст.л. сметани, додаємо 2 ст.л. рослинного масла, солимо за смаком, всипаємо 1/5 ч.л. чорного перцю і стільки ж куркуми. Додаємо 1 ч.л. гірчиці і, за бажанням, видавлюємо 1 зубчик часнику.
  • Все збиваємо виделкою або міксером на низькій швидкості.

Як зробити вегетаріанський салат Олів'є з сиром і маслинами

Крім цього простого рецепту пропонуємо вам кілька варіантів полегшених заправок, які можна використовувати вегетаріанцям.

  • Майонез для сироїдів (добірка рецептів)
  • Чим замінити майонез в салаті олів’є

Заправляємо домашнім майонезом без яєць наш вегетаріанський салат з маслинами і добре перемішуємо. Подавати можна відразу ж!

Ну, а тим, хто любить більш ніжний смак, рекомендуємо спробувати приготувати страву за наступним рецептом.

Салат олів’є з авокадо вегетаріанський

Для цього салату нам знадобляться стиглі плоди авокадо.

Як перевірити стиглість авокадо
Просто натискаємо на шкірку – вона повинна бути достатньо пружною, але не жорсткою і не дуже м’якою. У першому випадку смак м’якоті буде трав’янистих, а в другому вона розвалиться прямо в руках при нарізці.

Салат Олів'є з авокадо - вегетаріанський рецепт

Коли перед нами вже будуть 2 стиглих авокадо, різати їх не поспішаємо, спочатку займемося іншими овочами.

  1. 2 середніх картоплини і стільки ж моркви відварюємо в шкірці, потім зливаємо, чистимо і рубаємо кубиками.
  2. Авокадо чистимо і розрізаємо на половинки. Виймаємо кісточку і ріжемо м’якоть так само, як картопляну.
  3. Горошок відкриваємо, зливаємо і викладаємо до овочів.
  4. За бажанням в цей салат можна додати яйця. На це кількість знадобиться 2 шт. Відварюємо їх круто, охолоджуємо і шаткуємо ножем. Виделкою краще не подрібнювати, щоб занадто дрібна текстура в салаті не загубилася.
  5. Заправляємо все пісним майонезом, солимо, перчимо і перемішуємо.

Подаємо вегетаріанський олів’є з авокадо до святкового столу або на вечерю.

На завершення пропонуємо рецепт салату, який можна вживати навіть в строгий пост.

Вегетаріанський салат олів’є з тофу

  • 3-4 середніх картоплини і 1 морква відварюємо в пароварці – так вони збережуть більшу насиченість смаку. Потім охолоджуємо, чистимо і ріжемо кубиками.
  • Горошок відкриваємо, зливаємо і викладаємо до овочів.
  • 1 маленький солоний огірочок дрібно рубаємо. У тій же кількості додаємо і свіжий порізаний огірок.
  • 150 г тофу рубаємо на кубики і викладаємо до решти інгредієнтів.
  • Все солимо, заправляємо пісним майонезом і перемішуємо. За бажанням, додаємо перець.

Як готувати вегетаріанський салат Олів'є з тофу

Якщо хочеться додати пікантності, перед заправкою можемо порубати в салат цибулю. Для цього очищаємо 1 невелику цибулину, дрібно ріжемо її, обдаємо окропом і даємо стекти. Після цього втручаємося в салат.

Салат з тофу виходить ситним, ніжним і дуже корисним!

Як бачите, в приготуванні вегетаріанського олів’є з найрізноманітніших рецептами немає нічого складного. Ми все робимо, як і для звичайного салату, лише трохи змінюючи список інгредієнтів. Спробуйте і, можливо, в процесі вийде придумати свій власний рецепт пісного олів’є.