Час від часу у кожного виникає бажання приготувати домашні тонкі коржі з тіста, але раптом в холодильнику не виявляється молока. Якщо магазини вже закриті і нема на чому зробити рідку основу, можна скористатися оригінальним рецептом смачних тонких млинців на звичайній молочній сироватці. На ній вони виходять неймовірно ніжними і м’якими, до того ж містять мінімум калорій, так що їх можна їсти з задоволенням, забувши про калькуляторі.
Найсмачніші млинці, звичайно ж, виходять на домашньому продукті. Але якщо життя протікає в місті, і з тварин в господарстві – папуга та акваріумні рибки, зійде і магазинна сироватка.
Пропонуємо кілька способів приготування улюбленого сімейного частування на яйцях, а тим, хто їх не любить або не їсть з ідеологічних міркувань – варіант без них. Навіть без головного сполучного компонента млинці виходять потрясамюще смачними і зовсім не прилипають до сковороди, якщо робити їх з «правильного» тесту.
Тонкі млинці на сироватці: кращий рецепт
Складові
- Сироватка тепла – 3 повних склянки + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Борошно пшеничне – 1,5-2 склянки + –
- Рослинна олія – 50 мл + –
- Сіль – 12 ч.л. + –
Млинці на сироватці тонкі: покрокова інструкція приготування
Звичніше всього для готування Блинцов сироватка з коров’ячого молока, але можна використовувати і з козячого. Оскільки цей продукт – з кислинкою, при бажанні отримати солодкі млинці цукру в тісто потрібно класти більше, ніж вказано в рецептурі.
- Розбивши яйця і акуратно видаливши шкаралупу, змішаємо їх з цукром, підсолимо і будемо збивати до появи піни.
- На порційне кількість борошна і рідини можна взяти тільки 2 яйця, якщо великі, якщо ж дрібні – 3-4 штуки, інакше тісто вийде недостатньо еластичним;
- Масло соняшнику можна сміливо замінювати продуктом, отриманим їх оливок.
- Тепер потрібно вести в яєчну суміш борошно, роблячи це поступово, інакше отримаємо неоднорідну структуру тесту з непривабливими грудками.
- У нас залишився ще головний інгредієнт – сироватка. Нею будемо потроху розбавляти досить густе тісто, не перестаючи його заважати.
- Повинна вийти суміш борошна консистенції, тобто в міру рідка. Якщо голодні гості (або домашні) – ще не на порозі, дамо тесту постояти до півгодини на кухонному столику. Дрібні частинки борошна набухнуть в теплій воді, і маса стане максимально однорідною.
- Перед початком смаження в млинцеве тісто потрібно вилити майже все масло і розмішати його гарненько. Залишок (десь 1 ст.л.) використовуємо для змазування дна млинниці під перші кілька коржів до її максимального нагрівання в роботі. Потім мастило вже буде не потрібна.
- Випікати тонкі млинці, приготовані на сироватці у цій простому рецептом, зовсім нескладно. Виливаємо половину стандартного супового ополоника тесту на сковороду і схиляємо її так, щоб маса рівномірно покрила дно. Коли край млинця почне приємно золотитися, значить, пора перевертати.
Млинці на кисломолочний продукт виходять дуже смачні. У них можна загортати варене перекручене м’ясо, варену рибу або солодкий наповнювач. Але якщо не хочеться возитися, можна просто скласти їх трикутником і лопати зі згущеним молоком або сметаною. Навряд чи хтось відмовиться від такого ласощі …
Домашні улюблені тонкі млинці на сироватці без яєць
Тісто, в якому немає яєць, що не буде прилипати до дна сковороди, якщо зробити його трохи більш густої консистенції, ніж зазвичай. Блинки будуть легко перевертатися, але вийдуть трохи товщі, ніж зазвичай.
Складові
- Сироватка свіжа – 1 л;
- Борошно (в / с) – 4,5 ст .;
- Содовий розпушувач – 1 ч.л .;
- Масло пісне – 3-4 ст.л .;
- Цукор – 2-3 ст.л .;
- Сіль – ½ ч.л.
Як спекти тонкі млинці на сироватці за рецептом без яєць
- Виливаємо в каструлю або миску глибше сироватку, до неї додаємо борошно і все заважаємо до однорідності міксером або віночком – кому як зручніше. Консистенція тіста, яке в підсумку вийде, – щось середнє між тим, що ми робимо на оладки і тим, з якого печемо класичні тонкі млинці на сироватці або молоці.
- Слідом за борошном сиплемо соду, через що поверхня тесту покриється густий пухирчастої піною.
- Залишиться тільки посолити і підсолодити його, а також заправити олією.
- Після того, як тісто «розпуститься» (на це потрібно 15-20 хвилин), можна буде приступати до відповідального процесу смаження. Робити це потрібно за стандартною схемою, яку докладно виклали при описі першого рецепта. Сигналом до того, що млинцеву корж пора перевертати, стане поява на сирої стороні безлічі дірочок.
- Готові пишні і рум’яні млинці можна подавати до пряного м’ясного бульйону або ласувати ними, поливаючи свіжим ароматним медом.
Щоб дивувати і радувати своїх рідних і улюблених власним кулінарним майстерністю і різноманітністю частуванням, зовсім необов’язково залишати всі свої гроші в продуктових магазинах. Улюблені тонкі млинці, приготовані на сироватці з будь-якого із запропонованих рецептів, привнесуть в традиційне меню приємну різноманітність при мінімальних витратах.
Якщо готувати улюблене частування кожен раз на новий лад, воно ніколи не набридне, і при цьому не потрібно буде ламати голову над тим, що ж приготувати до наступного обіду або вечері.