Як приготувати тонкі млинці на кефірі

Як приготувати тонкі млинці на кефірі
Хочете порадувати себе смачним і нескладним в приготуванні десертом або приємно здивувати тих, хто прийшов на чаювання гостей? Значить, тонкі млинці на кефірі – то, що вам потрібно, адже вони виходять більш ніжними, соковитими і ажурними, ніж будь-які інші.

Пропонуємо вам кілька рецептів того, як приготувати ласощі з тих продуктів, які завжди є в холодильнику.

Ця страва – справжні ласощі! Завдяки тому, що кисломолочний продукт надає смаку кислинку, а консистенції – легкість, такі млинці будуть хороші і самі по собі, і в якості доповнення до різних начинкам.

З ними відмінно поєднуються м’ясо, риба, гриби і всі види солодких топінгів: від класичної сирної маси до кленового сиропу.

Нюанси готування смачних млинців на кефірі

  • Якщо правильно вибрати температурний режим (про що ми розповімо нижче), то при випіканні млинці вийдуть рум’яними і мереживними, з великою кількістю дрібних дірочок.
  • Якщо для смаження ми візьмемо високу і глибокий посуд, наприклад стакан об’ємом від одного літра, то ополоник нам зовсім не знадобиться, так як рідке тісто можна буде відразу наливати на сковорідку.

kak-prigotovit-tonkie-blinchiki-na-kefire3

  • Найкраще скористатися кефіром стандартної жирності (від 2,5%), так як знежирений занадто рідкий. Через це тісто стане менш еластичним, буде гірше пропікатися, а самі млинці можуть рватися при перевертанні.

Що робити, щоб млинці не рвалися і не підгорає, читайте в наших докладних статтях на сайті.

      • Млинці рвуться при перекиданні: що робити
      • Чому млинці на кефірі розвалюються
      • Як правильно перевертати млинці на сковороді

      Млинці на кефірі з яйцями: покроковий рецепт

      Складові

      • Яйця курячі – 2 шт. + –
      • Кефір – 250 мл + –
      • Цукор-пісок білий – 1 ст. л. + –
      • Сіль дрібна – 1/3 ч. Л. + –
      • Борошно пшеничне – 160 г + –
      • Сода негашене – 1/2 ч. Л. + –
      • Ванілін – на кінчику ножа + –
      • Вода гаряча – 200 мл + –

      Як піч тоненькі млинці на кефірі з содою і яйцями по кроках

      Цей правильний рецепт гарний тим, що по ньому успішно готують і початківці, і досвідчені господині, незалежно від того, яка сковорода під рукою: антипригарная, старовинна чавунна або звичайна.

      Головне – як слід її розігріти і змастити, особливо для першої порції тіста, невеликою кількістю масла. Рослинна ллємо відразу (знадобиться близько 1 ч. Л.), Вершкове набираємо також ложкою і викладаємо на дно.

      1. Розбиваємо яйця і з’єднуємо їх з кефіром. Всипаємо цукор, сіль і перемішуємо. Для прискорення процесу можна скористатися міксером, але і вручну суміш швидко придбає однорідність.
      2. Потім порціями додаємо борошно, знову збиваємо, стежачи, щоб не залишалося грудочок, так як при доведенні тесту до потрібної консистенції водою позбутися їх буде складніше.
      3. Коли маса буде готова, вливаємо окріп, всипаємо соду, заважаємо.

      Ні в якому разі не вливаємо окріп відразу до збитих яєць – білок згорнеться і буде непридатний для подальшого використання. Додаємо гарячу воду тільки в повністю готове тісто без грудок для поліпшення його консистенції. Нам потрібна напіврідка однорідна маса, тому робимо це порціями.

      1. Розігріваємо сковороду на середньому вогні, розподіляємо рівномірно масло і наливаємо тісто так, щоб воно лягло тонким рівним шаром. Тримаємо на середньому вогні, поки краю не зарум’яняться і не почнуть відходити від стінок.
      2. Перевертаємо млинець дерев’яною лопаткою або силіконової, якщо використовуємо антипригарним сковороду, і звичайної металевої, якщо смажимо на чавуні.

      kak-prigotovit-tonkie-blinchiki-na-kefire

      Випікаємо млинець з іншого боку менший час і перекладаємо на тарілку. Готовий змащуємо маслом і для збереження м’якості можемо відразу згорнути в чотири рази.

      Домашні тонкі млинці на кефірі

      Коли хочеться отримати ще більш повітряну і ніжну текстуру, не вдаючись до довгих хитрощів, на зразок окремого збивання білків і жовтків, рекомендуємо скористатися рецептом легких млинців з манною крупою.

      Складові

      • Яйце куряче – 1 шт .;
      • Кефір 2,5% жирності – 250 мл;
      • Сіль – 1/3 ч. Л .;
      • Цукор – 1 ст. л .;
      • Борошно – 4 ст. л .;
      • Манка – 2 ст. л .;
      • Вода – 50 – 70 мл;
      • Сода – ½ ч. Л.

      Як правильно випікати солодкі тонкі млинці на кефірі з манкою

      • Збиваємо зі склянкою кефіру 1 куряче яйце в глибокому посуді разом з потрібною кількістю солі і цукру.
      • Насипаємо борошно і манку, перемішуємо до повної однорідності, потім вливаємо воду. Робимо це невеликими порціями, щоб не перелити.

      Однак пам’ятаємо, що манка дуже гігроскопічна і візьме вологи набагато більше, ніж пшеничне борошно дрібного помелу. Тому робимо консистенцію злегка рідкуватий і залишаємо на 15 хвилин, щоб крупа розбухла.

      • З плином часу перевіряємо густоту, якщо вона нас влаштовує, тоді всипаємо соду, заважаємо і підсмажуємо млинчики, як в попередньому рецепті з використанням масла або без нього, коли сковорода добре розігріється.

      kak-prigotovit-tonkie-blinchiki-na-kefire4

      Найкраще складати готовий десерт акуратною стопкою – це збереже його соковитість і ароматність, а також зробить його тане в роті! У цьому випадку навіть не знадобиться масло для змазування, так як під дією температури і вологості випічка не зачерствіє.

      Тонкі млинці на кефірі готуються дуже просто, тому приготувати їх зможе будь-яка господиня!