Як приготувати тісто для пельменів на окропі

Тісто для пельменів рецепт на окропі
А чи знаєте ви, що споконвічною батьківщиною пельменів і вареників є зовсім не Русь, як ми звикли думати, а Стародавній Китай.

За багатовікову історію з’явилося безліч варіантів цієї страви, де різняться не тільки начинки, а й тісто для пельменів, рецепт на окропі – один з найпопулярніших. Заварна пельменна суміш відрізняється особливою ніжністю і відмінною еластичністю, розкачати її можна дуже тонко, при цьому вона збереже міцність і не порветься при варінні.

Яким має бути класичне пельменное тісто

Традиційно найпростіше пельменное тісто готується з стандартного набору інгредієнтів:

  • вода;
  • борошно;
  • сіль.

Але напевно у кожної господині є свій оригінальний рецепт пельменного тесту. Хтось може додати до складу трохи масла, кому-то по душі яєчний варіант замісу, інші і зовсім готують пельмені на молочному тесті з додаванням дріжджів.

На нашому сайті представлений широкий асортимент рецептів тесту для пельменів, де ви зумієте знайти найкращий для вас:

  • Як замісити тісто для пельменів на кефірі
  • Як приготувати ніжне тісто для пельменів
  • Як зробити заварне тісто для пельменів
  • Заміс тесту для пельменів на молоці: покроковий рецепт
  • Рецепти та особливості замісу тіста для пельменів
  • Як приготувати смачне пельменное тісто в хлібопічці
  • Як зробити тісто без яєць для домашніх пельменів

Однак вдосконалення кулінарних навичок триває у домашніх кухарів все життя, і бажання випробувати щось новеньке присутній завжди.

Тому, які б компоненти ви не додавали до складу замісу, максимальну ніжність, м’якість і еластичність маса здатна знайти лише при заварюванні кип’ятком. І якщо ви ще не встигли спробувати пельмені на заварний тесті, то зараз саме час виправити це упущення.

Заварне тісто для пельменів на молоці

Тісто для пельменів на окропі - домашній рецепт

Складові

  • Яйця курячі категорії «1С» – 2 шт. + –
  • Борошно високосортна – 1,2-1,5 кг + –
  • Молоко – 1/2 л + –
  • Сіль – за смаком + –

Як зробити заварне тісто на пельмені

З цим покроковим рецептом навіть найпростіші пельмені і вареники здадуться ще смачнішими. Весь секрет криється в складі тесту, яке заварюється на молоці. Приготувати в домашніх умовах його можна всього за 10 хвилин.

  1. Беремо сотейник, переливаємо в нього молоко і відразу ж, вимішуючи віночком, всипаємо 1,5 склянки борошна і вбиваємо яйця. Всі інгредієнти слід перемішати дуже ретельно, до однорідної маси.
  2. Тепер ставимо каструльку на середній вогонь і, при безперервному помішуванні, заварюємо тісто до загустіння.
  3. В отриману масу пересипаємо решту борошна, сіль і замішуємо однорідне пластичне тісто.
  4. Зібравши тісто в кулястий кому, вкутуємо його плівкою і залишаємо полежати 40 хвилин в теплі.
  5. Через зазначений час тісто тонко розгортаємо на припорошені борошном столі і нарізаємо гуртки для пельменів.

Класичне тісто для пельменів на окропі

Швидке і просте тісто на пельмені, заварені окропом, значно спростить ліплення. Маса виходить ніжна, добре розкочується і не липне до рук.

Складові

  • Вода – 160 мл;
  • Сіль кам’яна велика – 1 ч.л. без гірки;
  • Борошно вищого сорту – 3 ст.

Як приготувати класичне тісто пельменів на окропі

Як готувати тісто для пельменів на окропі

  1. Тісто просіюємо через дрібне сито і змішуємо в мисці з сіллю. Збираємо солону муку в купку і робимо в її центрі невелике заглиблення.
  2. Воду доводимо до кипіння і переливаємо в борошняну ямку, відразу ж замішуючи тісто. Однак своїми руками місити гарячу масу не представляється можливим, тому спочатку потрібно перемішати всі компоненти ложкою.
  3. Як тільки суміш трохи охолоне – доводимо тісто до пластичної консистенції, підсипаючи трохи борошна в міру потреби.
  4. Готове тісто прибираємо в целофановому пакеті в холодильник і залишаємо на півгодини.

Рецепт тіста для пельменів на окропі з яйцем

  1. У глибокій мисці збиваємо вінчиком 1 яйце з дрібкою солі і поступово вводимо в склад борошно (3 ст.) І 1 ст.л. рослинного масла.
  2. В отриману суміш вливаємо 250 мл щойно скипіла води і вже ложкою починаємо вимішувати тісто. Не варто хвилюватися, що маса буде схожа на перших порах на клейстер, після перемішування тісто придбає належний вигляд.
  3. Як тільки склад охолоне настільки, щоб рук не було занадто гаряче, починаємо замішувати тісто вручну, підсипаючи потроху борошно.

Тісто виходить дуже ніжне і м’яке, його можна використовувати як на пельмені, так і на чебуреки.

Як зварити пельмені кип’ятильником

Пельмені – це улюблена їжа студентів і відрядних. Вони ситні, смачні, та й готуються просто і швидко (якщо, звичайно, говорити про напівфабрикати).

Однак в студентських гуртожитках і в робочих комуналках, де доступ на кухню відкритий в порядку черги, або зовсім закритий, приготувати пельмені звичайним способом практично неможливо. Що ж, в такому разі вам на допомогу прийде кип’ятильник.

  1. Наливаємо в невелику каструлю, а якщо такий не є, то в одно-дволітрову банку, води до горлечка і занурюємо в неї кип’ятильник так, щоб пластиковий тримач залишився закріплений на краю ємності.
  2. Включивши кип’ятильник в розетку, вичікуємо, коли вода закипить, і додаємо сіль (1 ч.л. на 1 л води), при бажанні можна кинути лаврушку і перець.
  3. Тепер в киплячу воду відправляємо пельмені. На 1 літрову банку не варто кидати більше 10 штук, адже нам потрібно, щоб пельмені плавали вільно і не прилипали до спіралі нагрівача.
  4. У процесі варіння пельмені потрібно постійно помішувати і відганяти від кип’ятильника. Час варіння становить 10 хвилин.

Як зварити пельмені кип'ятильником

Після того, як пельмені зваряться, кип’ятильник слід гарненько почистити, адже тісто для пельменів в окропі стає м’яким, і так і норовить прилипнути на нагрівальний елемент. Однак при дотриманні всіх правил можна без праці приготувати ситний вечеря навіть в таких «польових» умовах.