Якщо ви не знаєте, як приготувати стручкову квасолю, рекомендуємо вам загасити її з шампіньйонами в сметані. За 30-40 хвилин ви зробите дуже смачне і досить ситне блюдо (гриби, як відомо, калорійний продукт).
Крім того, це дуже зручне «чергову страву» або страву типу «гості на порозі»: адже і зелену стручкову квасолю, і різані печериці можна купити в замороженому вигляді, і вони будуть у вашій морозилці чекати своєї години хоч кілька місяців!
Потрібно:
- Зелена стручкова квасоля (свіжа або заморожена) – 400-500 грамів (нам здається, що заморожена в цьому випадку навіть зручніше, стандартна розфасовка – 400 грамів в пакеті)
- Печериці різані – 400-500 грамів (можна і свіжі, але заморожені для цієї страви зручніше, стандартна розфасовка – 400 грамів в пакеті), можна спробувати використовувати і інші гриби
- Сметана – 200-300 грамів (ми зазвичай кладемо 300, більше сметани – смачніша страва!)
- Сіль – приблизно половина чайної ложки
- Перець чорний мелений – за вашим смаком (ми крутимо млинок для перцю, переміщаючи її над всією площею сковороди, 2-3 рази)
- Масло рослинне – близько 1 столової ложки
Приготування:
На сильному вогні / нагріванні розігріваємо глибоку сковороду (сотейник), наливаємо туди трохи олії і викладаємо в сковороду стручкову квасолю (прямо з морозилки, розморожувати заздалегідь не потрібно!).
Відразу слідом за квасолею викладаємо в сковороду печериці (теж прямо з морозилки). Рівень нагріву не зменшуємо.
Коли квасоля і гриби трохи відтануть, перемішуємо їх, солимо, перчимо, ще раз перемішуємо.
Накриваємо сковороду кришкою, щоб квасоля і печериці швидше остаточно відтанули, але ненадовго.
Як тільки квасоля і шампіньйони «віддадуть» воду і рідина закипить, знімаємо кришку і продовжуємо смажити-тушкувати на сильному рівні нагріву, періодично помішуючи. Наше завдання – дочекатися, поки вся рідина з сковороди випарується. Зазвичай процес займає близько 15-20 хвилин.
Коли в сковороді рідини вже не залишилося (або майже не залишилося)додаємо в сковороду сметану.
Перемішуємо квасоля і гриби зі сметаною. У сковороді знову з’явиться деяка кількість рідини. Тушкуємо ще приблизно 5 хвилин, помішуючи, поки і ця рідина не випарується. Всі. Наше блюдо готове до подачі на стіл. Тепер ви знаєте, як приготувати стручкову квасолю.
Зазначимо, що тушкована квасоля з грибами може подаватися як самостійне блюдо, а може бути використана і в якості гарніру. Прекрасно поєднується з куркою, м’ясом, котлетами, сосисками.
Ви можете також подивитися наш відео-рецепт: