Як приготувати стейк форелі в духовці

Як приготувати стейк з форелі в духовці
Спочатку так називали добротний шматок яловичої вирізки. Нині ж скибочки з нарізаною поперек рибної тушки отримали ту ж назву. У кулінарних літописах є маса цікавих варіантів, як приготувати смачно стейки в духовці у фользі і без неї, і форель відмінно підійде в якості головного інгредієнта. Ніжне м’ясо, неперевершений смак, вишуканість і чудова сполучуваність з безліччю продуктів робить цю представницю червоних риб ідеальним вибором.

Рибний стейк є вельми популярним продуктом, перш за все завдяки тому, що його приготування не забирає багато часу, а готовий результат завжди буває вище всяких похвал.

Крім того вони зручні у використанні, адже стейки з форелі і інших благородних порід риб продаються вже в готовому замороженому або охолодженому вигляді. Від господині всього лише і потрібно, що правильно замаринувати і приготувати ідеальні шматочки.

А вже методів обробки стейків безліч: обсмажування на сковороді, запікання на грилі або в мангалі, гасіння або приготування на пару. Кожен спосіб безперечно має свої переваги, проте в умовах будинку найбільш смачним і вигідним з точки зору часових та трудових витрат буде рішення приготувати стейки в духовці на деку або в фользі.

Стейк з форелі з сиром в духовці

kak-prigotovit-stejk-foreli-v-duxovke.jpg2
складові

  • Стейки форелі райдужної – 4 шт. + –
  • Печериці або свіжі гриби – 300 г + –
  • Креветки морожені – 300 г + –
  • Сир – 150 г + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Томати – 3 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки + –
  • Лимон – 1 плід + –
  • Майонез – 250 г + –
  • Зелень кропу – 1 пучок + –
  • Маслини зелені – 1 банка + –
  • Сіль – 3 щіпки або за смаком + –
  • Мелений білий перець – 1 ч.л. + –
  • Рослинна олія рафінована – 100 мл + –

Як приготувати смачні стейки з форелі

Якщо майбутнє урочисте меню ставить вас в глухий кут, то ідеальним вибором для святкового застілля стане саме цей рецепт, як смачно приготувати стейки форелі «по-царськи».

Гриби, яйця, томати і креветки під вершковим шаром сиру не залишать нікого байдужим до цього воістину королівського частування.

  1. Спочатку нам необхідно підготувати всі морепродукти. Стейки гарненько по обидва боки натираємо сумішшю перцю і солі і скроплюємо соком з ½ лимона.
  2. Після обробки залишаємо рибку просочуватися на півгодини, а ми тим часом розморозимо в умовах холодильника щадним способом креветки, потім промиємо їх і очистимо від панцирів.kak-prigotovit-stejk-foreli-v-duxovke.jpg3
  3. Тепер підготуємо інші компоненти страви. Яйця відварюємо круто протягом 10 хвилин, після чого охолоджуємо, чистимо і нарізаємо тонкими пластинками.
  4. Ріпку-цибуля шаткуємо дрібним кубиком і обсмажуємо до золотистого в сковорідці.
  5. Гриби подрібнюємо середніми скибочками і відправляємо до цибулі, де дожаріваем суміш до готовності і злегка підсолюємо.
  6. Томати гарненько споліскуємо, обсушуємо за допомогою серветки і нарізаємо тонкими кружечками. Сир же натираємо на крупній тертці.
  7. Поки ми будемо укладати всі інгредієнти пошарово, включаємо на 180оС духовку і гарненько її прогреваем. Тим часом в змащену маслом форму для запікання викладаємо стейки, поверх яких накладаємо грибну зажарку, потім яєчні і помідорні гуртки, і завершуємо експозицію креветками, майонезом і рясно всю конструкцію посипаємо сиром.

Запікати це неймовірне блюдо слід 30 хвилин.

Для подачі стейки розкладаємо по порційних тарілках і прикрашаємо зеленню кропу, скибочкою лимона і жменею зелених маслин.

Стейки форелі в духовці з картоплею

З овочами червона риба виходить просто незрівнянною. В даному контексті особливо хочеться виділити цей рецепт стейка з форелі в фользі.

Крім того, що в такому варіанті приготування риб’яче філе буде неймовірно соковитим і смачним, так і користь всіх продуктів залишиться в максимальному обсязі. Та й в дієтичному харчуванні така «запіканка» знайде гідне місце в обідньому меню.

Складові

  • Стейки форелі – 6 шт .;
  • Помідори – 6 шт .;
  • Перець болгарка різних кольорів – 4 шт .;
  • Морква – 2 коренеплоду;
  • Лук ріпка – 3 головки;
  • Картопля – 6 великих бульб;
  • Вершкове масло – 3 ст.л .;
  • Майонез – 300 г;
  • Часник – 4 зубчики
  • Чорний перець порошком – 1 ½ ч.л .;
  • Приправа для риби – 3 ст.л .;
  • Сіль за смаком;
  • Кріп сушений – 5 ст.л .;
  • Масло оливи – 4 ст.л .;

kak-prigotovit-stejk-foreli-v-duxovke

Приготування стейків під соусом в духовці

Для Маринівка стейків приготуємо ароматний соус.

  • У майонез додаємо 3 ст.л. сушеного кропу, приправу для риби, перець (половину від усього обсягу) і пропущені через прес зубчики часнику.

Після змішування всіх компонентів, натираємо стейки спочатку сіллю, потім гарненько обмазуємо соусом і залишаємо на 1 годину в холодильнику.

Для Маринівка цієї найближчої родички лосося найкраще використовувати майонез, сметану, соєвий соус, лимонний або лаймовий сік, білий, чорний перець, насіння кінзи і зелень кропу в свіжому або сушеному вигляді.

А ми тим часом підготуємо овочевий гарнір.

  1. Болгарські перці чистимо від насіння, миємо й нарізаємо строкатою різнобарвною тонкою соломкою.
  2. Моркву і картоплю чистимо від шкурок, після чого шаткуємо картоплю гуртками за допомогою спеціальної насадки, а для морквини використовуємо насадку для корейських салатів.
  3. Ріпчасту цибулю подрібнюємо тонкими півкільцями, а томати кришимо невеликими шматочками і змішуємо їх разом з морквою і болгарської перцевої соломкою, приправивши мінімальною кількістю солі, оливковою олією і залишками перцю.

З фольги необхідно зробити 6 порційних човників з бортиками висотою близько 8 см і окружністю дна рівного розмірами стейка.

  • На дно «фольговій човники» викладаємо по ½ ст.л. вершкового масла, картопля, злегка підсолений і приправлений кропом і перцем.
  • Поверх укладаємо стейк, а далі розподіляємо овочеву суміш, і відправляємо все це гастрономічне диво в духовку на півгодини при температурі 200оС.

Форель відмінно гармонує і з овочами, і з рисом, з морепродуктами і грибами, з зеленню і сиром. 

Подавати таку частування слід безпосередньо в фольгових «оздобленні» на порційних тарілках. Ніяких додаткових прикрас для цієї страви не буде потрібно, оскільки строкаті фарби перців, моркви і томатів самі собою служать відмінним декором і неймовірно смачним гарніром. Ну а ми тепер знаємо секрет, як приготувати смачно стейки форелі в фользі в духовці без праці.