Як приготувати сирний пиріг з яблуками

tvorozhnyj-pirog-s-yablokami1
Кілька століть тому дозволити собі на сніданок солодку пишну випічку могли тільки багаті люди, що наймали для цього кондитера. В ті часи домашній сирний пиріг з яблуками, спечений в духовці своїми руками, був недозволеною розкішшю, а зараз це улюблене народне частування. Пропонуємо кілька варіантів запікання фруктів під корисної прошарком, яка однаково сподобається і юним ласунам, і гурманам зі стажем.

У нашій сьогоднішній підбірці – рецепти яблучно сирного пирога різного ступеня складності і затратності. Наявність в десерті сирної прошарку автоматично переміщує його з категорії сумнівно-корисних в розряд необхідних. Відсоток користі підвищують фрукти. По сезону це можуть бути абрикоси, груші, персики. Але класикою жанру і найбільш вдалим варіантом залишається спечений в домашніх умовах дуже смачний пісочний пиріг з сиром і яблуками.

Сирний пиріг з яблуками: базовий рецепт

Як приготувати сирний пиріг з яблуками

Складові

  • Сир – 0,5 кг + –
  • Яйця курячі середні – 4 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 2 склянки + –
  • Сметана – 100 г + –
  • Цукор-пісок білий -, 5 склянки + –
  • Маргарин – 1 пачка + –
  • Яблуко свіже соковите – 1 кг + –
  • Содовий розпушувач – 1 ч.л. + –
  • Кориця в вигляді порошку – щіпка + –

Як покроково спекти вдома сирний пиріг з яблуками та корицею

Цей варіант улюбленої випічки універсальний – його можна коригувати на свій розсуд. Наприклад, для отримання більш насиченого смаку рекомендуємо класти в тісто сметану пожирнее. Але якщо кожна калорія – на рахунку, можна обійтися і продуктом з мінімальному відсотком вмісту жирів.

Яйця найкраще брати домашні, хоча свіжі з магазину теж підійдуть. А ось щоб отримати ніжну кремоподібну начинку, жирний м’який сир – це ідеальний варіант.

  1. Для початку розділимо яйця на білки і жовтки. Поспішати не варто, адже змішування хоча б краплі желточной частини з білками зведе нанівець всі старання, і доведеться починати все спочатку.
  2. Тепер візьмемо 3 жовтки і збити їх в пінку виделкою, додавши 0,5 ст. цукру.
  3. Далі кладемо в солодку яєчну суміш м’який (але не топлений!) Маргарин, заважаємо, розтираючи вручну.
  4. Перед тим, як ввести муку в тісто, найкраще пересіяти її для насичення киснем.
  5. Останній компонент смачного пісочного тіста, з якого будемо робити домашній пиріг з сиром і яблуками, – сметана. Додавши її, ще раз заважаємо напівготову основу для десерту, кладемо її в миску, накриваємо поліетиленом і відправляємо в холодильник.
  6. Поки тісто остуджують, займемося начинкою. Беремо сир і ретельно розтираємо його з 1/3 ст. цукру, не забувши покласти також 1 жовток.
  7. Беремося за яблука: чистимо їх, видаляємо насіння з серединки з жорсткими насіннєвими перегородками, ділимо на часточки.
  8. Тісто вже досить охололи. Дістаємо його з холоду і катаємо тонким шаром по дну форми, повністю покриваючи з урахуванням високих бортів.
  9. Укладаємо зверху солодкий сирний наповнювач, а потім розкладаємо яблучні дольки.
  • Присипавши корицею фруктові візерунки на деку, відправляємо його з вмістом в розігріту духовку.
  • У нас ще залишилися білки. Їх гарненько охолоджуємо, на час відправивши в холодильник, а потім беремо віночок і починаємо збивати в піну. Зробити її смачною і солодкою допоможе додавання цукру. Продовжуємо збивати, поки не отримаємо тугу і стійку пінку.
  1. Діставши з духовки пиріжок, покриваємо його зверху білкової пінкою – і знову в духовку.

Коли пінний шар придбає приємний кремовий відтінок і злегка затвердіє, це означає, що сирно яблучний пиріг домашнього приготування готовий. Остужаем його природним шляхом і тільки тоді знімаємо пробу. Якщо поспішити і зробити це раніше, можна «посадити» білкову пінку і перетворити справжній кулінарний шедевр в пересічну випічку.

Читайте ще схожі записи:


Рецепт листкового яблучного пирога
Рецепт насипного яблучного пирога

Оригінальний рецепт сирного пирога з яблуками

Щоб улюблений десерт вийшов особливо смачним і ніжним, варто і в тісто, і в начинку додати трохи сметани будь-якої жирності.

Складові

  • Масло вершкове розтоплене – 100 г;
  • Сметана – 4 ст.л .;
  • Содовий розпушувач – 1 ч.л .;
  • Цукор сипучий білий – 8 ст.л .;
  • Борошно в \ с – 2 ст .;
  • Сир (жирний) – 250 г;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Цукор з ароматом ванілі – 1 пакетик;
  • Яблука середнього ступеня кислоти – 2 середніх плода;
  • Кориця – щіпка.

Пиріг з сиром і яблуками - оригінальний рецепт

Як спекти правильно сирний пиріг з яблуками в духовці

Щоб улюблений десерт вийшов ніжним, будемо використовувати розм’якшене масло. Нагрівати не треба – достатньо просто потримати його пару годин в кімнатних умовах.

  • З’єднуємо масло з цукром (4 ст.л.), заважаємо, щоб розчинити крупинки,
  • Половину сметани змішуємо з розпушувачем і додаємо в солодку масляну суміш.
  • Далі потроху підсипає борошно, щоб отримати м’яку основу для улюбленого сирного пирога з яблуками.
  • Беремо форму з високими стінками, викладаємо в неї тісто і відправляємо в рефрижератор на півгодини.

Поки займемося солодким наповнювачем: яйця з’єднуємо з сиром, кладемо туди ж другу частину сметани, цукор з ваніллю і звичайний цукровий пісок (3 ст.л.). Заважаємо все до однорідності і кладемо в форму, діставши її з холодильника.

Знімаємо з яблук шкірку, вирізаємо серединку, ріжемо їх на акуратні тонкі часточки, присипаємо їх цукром і коричн порошком, викладаємо колами на сирковий шар. Тепер можна відправляти пиріжок в добре нагріту духовку. Приблизний час випікання сирного пирога з яблуками і корицею домашнього приготування – близько 40 хвилин.

Коли гості на порозі, багато часу на роздуми, що ж таке приготувати до чаю, немає – потрібно діяти дуже швидко. Сирно-яблучний пиріг в цьому випадку – швидке і смачне рішення, тим більше, що рецепт це з фото у нас вже є. У холодильнику будь-якої господині обов’язково знайдуться потрібні продукти, і вечір в спілкуванні з друзями або родичами за чашкою чаю відкладеться в пам’яті смачними спогадами.