Відкриваємо холодильник … і погляд раптом наштовхується на мисочку сиру, що залишився після фарширування налисників. О, у нас з’являється відмінний шанс проявити свої таланти, приготувати щось повітряне і смачне, але «на швидку руку» – в якості творчого експромту! Цим експромтом і стане сирне суфле без випічки – в якості простого способу порадувати своїх близьких, не маючи особливих кулінарних навичок.
Наші поради допоможуть вам приготувати смачний і корисний десерт з істинним задоволенням, що відчує кожен, хто скуштує шматочок страви, просоченого вашою любов’ю. А ви зможете додати в свою скарбничку рецептів ще кілька «своїх маленьких Шедеврик».
Класичний рецепт сирного суфле з желатином
Складові
- Цукор – 4 ст. л. + –
- Цукор ванільний – пакетик 10 г + –
- Желатин – 25 г + –
- Молоко – 100 мл + –
- Вода очищена – 1 стакан + –
- Сир протертий – 300 г + –
- Сироп фруктовий або ягідний – за смаком + –
Приготування
Спробуйте приготувати неймовірно смачний десерт за наступним рецептом, який неодмінно запам’ятається вам своєю простотою! Ви можете розглядати дану рецептуру як базову для приготування сирних повітряних пирогів без випічки з різними наповнювачами.
- Для початку желатин розводимо так, як написано в інструкції на його упаковці. Склянки води буде достатньо.
- Висипаємо протертий сир в підходящий посуд, перемішуємо з цукром і ароматною ваніллю.
- До підготовленої сирної маси необхідно додати молоко і повністю розпущений у воді желатин. Отриману суміш ретельно перемішати, поки не вийде однорідна маса. Такого результату можна легко домогтися за допомогою блендера. Якщо ж у вас немає блендера, можна використовувати віночок.
- Вийшло сирне суфле розливають по формах, поливають зверху фруктовим або ягідним сиропом і ставлять на холод. Суфле застигне вже через дві години.
Смакота! Смачного!
Шоколадне сирне суфле
Складові
- Сир – пастоподібний (можна використовувати дитячий сирок) – 300 г + –
- Цукрова пудра – 1 ч. Л. + –
- Шоколад (бажано чорний) – 100 г + –
- Вершки (з високим відсотком жирності) – 200 мл + –
- Лікер – 2 ст. л. + –
- Желатин – 1 ст. л. + –
- Молоко – 3 ст. л. + –
- Какао – 1 ст. л. + –
- Печиво – 200 г + –
Приготування
Даний рецепт не передбачає термічну обробку сиру, тому всі його корисні властивості зберігаються. А шоколад тільки додасть вишуканості страви!
- Беремо форму для випікання (але випікати ми в ній нічого не будемо!), Змащуємо борту і її дно маслом. Далі вистилає дно промасленим папером для випічки.
- Подрібнюємо печиво в м’ясорубці або за допомогою блендера, змішуємо з какао-порошком. В отриману дрібну крихту додаємо підігріте молоко і розігріте до кімнатної температури вершкове масло. Розмішуємо до однорідної маси, і акуратно, рівномірним коржем, викладаємо дно підготовленої форми. Відправляємо форму з основою для суфле в холодильник.
- Займаємося безпосередньо суфле. Розтоплюємо шоколад на водяній бані і даємо йому охолонути. До остившему шоколаду додаємо сир, ванілін, цукрову пудру і лікер. Всі інгредієнти ретельно збиваємо блендером або міксером – до ніжного і повітряного стану.
- Тепер беремо желатин, заливаємо його трьома столовими ложками гарячої води і залишаємо хвилин на 10. Далі посуд з набряклим желатином ставимо в мікрохвильовку на 30 секунд (для подальшого використання отримуємо прозору рідину). Даємо охолонути.
- В окремій ємності збиваємо в пишну піну вершки.
- Приступаємо до приготування власне сирного суфле. До збитою сирної маси невеликими порціями додаємо желатин, постійно збиваючи все інгредієнти так, щоб желатин рівномірно розподілився по всій суміші.
- До вийшла сирної маси додаємо збиті вершки і ще раз все ретельно збиваємо. Суфле – готово!
- Виймаємо з холодильника форму з коржем з печива і виливаємо в неї суфле. Для повного застигання пиріг повинен охолоджуватися на холоді близько 12 годин.
Подаємо наш неймовірно смачний десерт урочисто і красиво! Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо спробувати ще один рецепт приготування сирного суфле без випічки.
Сирно-манне суфле на пару
Складові
- Сир – 600 г + –
- Манна крупа – 0,5 склянки + –
- Вода очищена – 1 стакан + –
- Масло вершкове, розтоплене – 2 ст. л. + –
- Цукор – 2 ст. л. + –
- Ванілін – на кінчику ножа + –
- Яйце куряче – 1 шт. + –
- Солодкий сироп (ягідний або інший) – 6 ст. л. + –
Приготування
Цей десерт припаде до смаку маленьким ласунам, особливо тим, хто не любить сир, а Вам це суфле сподобається своєю простотою приготування.
- Манну крупу заливаємо окропом і варимо до отримання густої каші. Чекаємо, поки вона охолоне.
- Сир протираємо крізь сито для збагачення його киснем або використовуємо вже протертий сирок. Потім додаємо його до остигнула манної каші. Сюди ж втручаємося вершкове масло, ванілін і цукор.
- Відокремлюємо жовток від білка. Жовток кладемо в сирну масу, знову перемішуємо до гладкості. Білок збиваємо в стійку пінну шапку і акуратними рухами втручаємося в сирно-манну суміш для отримання повітряного суфле.
- Підготовлену сирну масу викладаємо в керамічні формочки, ставимо в пароварку (можна використовувати звичайну решітку – мантоварку) і варимо на пару 30 хвилин.
- Готові сирні кексики поливаємо солодким сиропом і подаємо до чаю.
Приємного вам апетиту!
Ще один нескладний рецепт повітряного пирога з сиру є найпопулярнішим серед матусь, які мають маленьких діток.
Фруктово-сирне суфле в мікрохвильовці
Складові
- Сирок протертий – 300 г + –
- Яйце куряче – 1 шт. + –
- Цукор – 1 ст. л. + –
- Банан або яблуко – 1 шт. + –
Приготування
Даний повітряний пиріг найкраще підходить для сніданку. Найголовніше, він – смачний, корисний, і його можна швидко приготувати!
- Беремо протерту сирну масу і вбиваємо в неї яйце. Ріжемо банан або яблуко дрібними кубиками і додаємо до сирку разом з цукром. Ретельно перемішуємо.
- Отриману суміш відправляємо в мікрохвильовку.
- Всього через 5 хвилин (при використанні потужності в 750 Вт) отримуємо корисний і смачний продукт – ніжний і поживний.
Варіантів приготування суфле з сиру – безліч і кожен може знайти для себе свій рецепт, разнообразив його додаванням фруктів, ягід, шоколаду, карамелі. Впевнені, що сирне суфле без випічки стане вашим улюбленим десертом!