Як приготувати сирне суфле без випічки

сирне суфле без випічки
Відкриваємо холодильник … і погляд раптом наштовхується на мисочку сиру, що залишився після фарширування налисників. О, у нас з’являється відмінний шанс проявити свої таланти, приготувати щось повітряне і смачне, але «на швидку руку» – в якості творчого експромту! Цим експромтом і стане сирне суфле без випічки – в якості простого способу порадувати своїх близьких, не маючи особливих кулінарних навичок.
Наші поради допоможуть вам приготувати смачний і корисний десерт з істинним задоволенням, що відчує кожен, хто скуштує шматочок страви, просоченого вашою любов’ю. А ви зможете додати в свою скарбничку рецептів ще кілька «своїх маленьких Шедеврик».

Класичний рецепт сирного суфле з желатином

Класичний варіант сирного суфле без випічки

Складові

  • Цукор – 4 ст. л. + –
  • Цукор ванільний – пакетик 10 г + –
  • Желатин – 25 г + –
  • Молоко – 100 мл + –
  • Вода очищена – 1 стакан + –
  • Сир протертий – 300 г + –
  • Сироп фруктовий або ягідний – за смаком + –

Приготування

Спробуйте приготувати неймовірно смачний десерт за наступним рецептом, який неодмінно запам’ятається вам своєю простотою! Ви можете розглядати дану рецептуру як базову для приготування сирних повітряних пирогів без випічки з різними наповнювачами.

  1. Для початку желатин розводимо так, як написано в інструкції на його упаковці. Склянки води буде достатньо.
  2. Висипаємо протертий сир в підходящий посуд, перемішуємо з цукром і ароматною ваніллю.
  3. До підготовленої сирної маси необхідно додати молоко і повністю розпущений у воді желатин. Отриману суміш ретельно перемішати, поки не вийде однорідна маса. Такого результату можна легко домогтися за допомогою блендера. Якщо ж у вас немає блендера, можна використовувати віночок.
  4. Вийшло сирне суфле розливають по формах, поливають зверху фруктовим або ягідним сиропом і ставлять на холод. Суфле застигне вже через дві години.

Смакота! Смачного!

Шоколадне сирне суфле

Шоколадне сирне суфле

Складові

  • Сир – пастоподібний (можна використовувати дитячий сирок) – 300 г + –
  • Цукрова пудра – 1 ч. Л. + –
  • Шоколад (бажано чорний) – 100 г + –
  • Вершки (з високим відсотком жирності) – 200 мл + –
  • Лікер – 2 ст. л. + –
  • Желатин – 1 ст. л. + –
  • Молоко – 3 ст. л. + –
  • Какао – 1 ст. л. + –
  • Печиво – 200 г + –

Приготування

Даний рецепт не передбачає термічну обробку сиру, тому всі його корисні властивості зберігаються. А шоколад тільки додасть вишуканості страви!

  • Беремо форму для випікання (але випікати ми в ній нічого не будемо!), Змащуємо борту і її дно маслом. Далі вистилає дно промасленим папером для випічки.
  • Подрібнюємо печиво в м’ясорубці або за допомогою блендера, змішуємо з какао-порошком. В отриману дрібну крихту додаємо підігріте молоко і розігріте до кімнатної температури вершкове масло. Розмішуємо до однорідної маси, і акуратно, рівномірним коржем, викладаємо дно підготовленої форми. Відправляємо форму з основою для суфле в холодильник.
  • Займаємося безпосередньо суфле. Розтоплюємо шоколад на водяній бані і даємо йому охолонути. До остившему шоколаду додаємо сир, ванілін, цукрову пудру і лікер. Всі інгредієнти ретельно збиваємо блендером або міксером – до ніжного і повітряного стану.
  • Тепер беремо желатин, заливаємо його трьома столовими ложками гарячої води і залишаємо хвилин на 10. Далі посуд з набряклим желатином ставимо в мікрохвильовку на 30 секунд (для подальшого використання отримуємо прозору рідину). Даємо охолонути.
  • В окремій ємності збиваємо в пишну піну вершки.
  • Приступаємо до приготування власне сирного суфле. До збитою сирної маси невеликими порціями додаємо желатин, постійно збиваючи все інгредієнти так, щоб желатин рівномірно розподілився по всій суміші.
  • До вийшла сирної маси додаємо збиті вершки і ще раз все ретельно збиваємо. Суфле – готово!
  • Виймаємо з холодильника форму з коржем з печива і виливаємо в неї суфле. Для повного застигання пиріг повинен охолоджуватися на холоді близько 12 годин.

Подаємо наш неймовірно смачний десерт урочисто і красиво! Приємного вам апетиту!

Рекомендуємо спробувати ще один рецепт приготування сирного суфле без випічки.

Сирно-манне суфле на пару

Сирно-манне суфле на пару

Складові

  • Сир – 600 г + –
  • Манна крупа – 0,5 склянки + –
  • Вода очищена – 1 стакан + –
  • Масло вершкове, розтоплене – 2 ст. л. + –
  • Цукор – 2 ст. л. + –
  • Ванілін – на кінчику ножа + –
  • Яйце куряче – 1 шт. + –
  • Солодкий сироп (ягідний або інший) – 6 ст. л. + –

Приготування

Цей десерт припаде до смаку маленьким ласунам, особливо тим, хто не любить сир, а Вам це суфле сподобається своєю простотою приготування.

  1. Манну крупу заливаємо окропом і варимо до отримання густої каші. Чекаємо, поки вона охолоне.
  2. Сир протираємо крізь сито для збагачення його киснем або використовуємо вже протертий сирок. Потім додаємо його до остигнула манної каші. Сюди ж втручаємося вершкове масло, ванілін і цукор.
  3. Відокремлюємо жовток від білка. Жовток кладемо в сирну масу, знову перемішуємо до гладкості. Білок збиваємо в стійку пінну шапку і акуратними рухами втручаємося в сирно-манну суміш для отримання повітряного суфле.
  4. Підготовлену сирну масу викладаємо в керамічні формочки, ставимо в пароварку (можна використовувати звичайну решітку – мантоварку) і варимо на пару 30 хвилин.
  5. Готові сирні кексики поливаємо солодким сиропом і подаємо до чаю.

Приємного вам апетиту!

Ще один нескладний рецепт повітряного пирога з сиру є найпопулярнішим серед матусь, які мають маленьких діток.

Фруктово-сирне суфле в мікрохвильовці

Фруктово-сирне суфле

Складові

  • Сирок протертий – 300 г + –
  • Яйце куряче – 1 шт. + –
  • Цукор – 1 ст. л. + –
  • Банан або яблуко – 1 шт. + –

Приготування

Даний повітряний пиріг найкраще підходить для сніданку. Найголовніше, він – смачний, корисний, і його можна швидко приготувати!

  1. Беремо протерту сирну масу і вбиваємо в неї яйце. Ріжемо банан або яблуко дрібними кубиками і додаємо до сирку разом з цукром. Ретельно перемішуємо.
  2. Отриману суміш відправляємо в мікрохвильовку.
  3. Всього через 5 хвилин (при використанні потужності в 750 Вт) отримуємо корисний і смачний продукт – ніжний і поживний.

Варіантів приготування суфле з сиру – безліч і кожен може знайти для себе свій рецепт, разнообразив його додаванням фруктів, ягід, шоколаду, карамелі. Впевнені, що сирне суфле без випічки стане вашим улюбленим десертом!